Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 28 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Не, но наскоро на част от земите ни даваха по 20 евро на квадрат защото са до регулация, а на други продължават да ни предлагат по 1500 лева за декар и ренти от 50 лева...
От земи до земи разлика огромна
Като изключим тези в регулация,за останалите ми предлагат доста повече от 1500 /дка...
Но, всеки сам си преценЯ, както е казано...

# 436
Естествено , че всеки сам си преценя и докато не продаде има едно огромно нищо, след това може внуците да ги прахосат за отрицателно време по казина, а може и да ги умножат ...
Всеки сам си преценя, но е факт, че при заплати от 50-60 долара в София и заплати от 1600 долара разликата е над 30 пъти ...
Както казах провери златото колко е струвало тогава и сега ...
Да не говорим, за тези дето са накупили биткойни преди години на 1-2К долара и в момента са над 110К ...
Но докато ги държиш и не си ги продал, само може да предполагаш някаква печалба, защото пък никой не знае дали утре няма да станат пак 1000
Както и земята в примерно в окупираните територии в Украйна ...
Днес имаш, утре може и да нямаш ...
Или пък докато се решиш да кешираш да си с бастуна или здравословно негоден дори за екскурзия до Хисаря, а не на екзотични места...

# 437
Да се повторя-
Нека не мислим тези които имат, да мислим тези които нямат...

# 438
Много хора са продали за да вържат месеца, други просто за да не ги мислят, за страх от данъци не бях чувал. Мнозина ги продадоха и ги изпиха в кръчмата. Бях малко дете като ги връщаха и прекарвах доста време на село та съм се нагледал на такива случки. Истината е, че от земи до земи има голяма разлика.

# 439
  • София
Нямаше ли си тема за ниви и кърища? Нас какво ни интересуват?
Я нещо актуално Blush

# 440
  • София
Немалко " прозорливи " хора си продадоха земеделските земи на безценица в момента в който си възстановиха правото на собственост.
Защото ги " посъветваха" , че данъка
щял да ги убие...А то дори, почти 30 години по- късно данък въобще НЯМА....
блАгодарА за съветите...на  "специалистите"....
Зависи на колко си години и колко дка е. Рентата за земя, струваща 4к/дка е около 120лв, т.е. ще се "избие" за около 30 и няколко години. Моите родители надали ще са живи след толкова. Макар че аз не бих продала.

Е, познавам бабички, които имат по 150дка, никога не са работили и рентата им от край време се върти около 100лв. Още когато заплатите бяха по 700-800 лв, а апартаментите по 100к лв. Те има смисъл да си я пазят

# 441
Здравейте, днес открих темата и ще се връщам да чета,но има въпрос който ме вълнува. Пиша по повод черноморието, ужасно много строежи, някои са за лично ползване, други инвестиция. Чудя се всичко това има ли продаване. В града е застроено всяко свободно местенце, в комплексите също , това ще се купи ли или ще си стоят там като паметници. Каква е реалната обстановка сега. Питам по повод позната, която е дала парцел срещу обезщетение, не съм питала за условията, кооперацията е огромна, и тя има апартаменти, но се чудя инвеститора и той ще пусне за продажба , тя също ще иска да продаде някои от своите. Как ще стане това , ще има конфликт купи моя. Изобщо тази инвестиция сигурна ли е ? Не знам като стойност земята или с готовите апартаменти е по- голяма, но сигурна ли е продажбата им в това голямо количество ?

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 11:41 от sunrise_67

# 442
Нямаше ли си тема за ниви и кърища? Нас какво ни интересуват?
Я нещо актуално Blush

Както е казал класика - Там където свършва " Надежда"-та почва " Обеля"......

# 443
  • София
Хубавите промени винаги идват от запад Blush

Едитвам се:
Едно време баба Ванга беше казала:
''Имотито ке се сринат, га се срине Гуглето''..!
Е..?!! Кое не разбрахте? Grinning

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 12:10 от Exter

# 444
Не, но наскоро на част от земите ни даваха по 20 евро на квадрат защото са до регулация, а на други продължават да ни предлагат по 1500 лева за декар и ренти от 50 лева...
От земи до земи разлика огромна
Това е същината. Ти разпиляваш това, дето дядовците са градили с кръв и пот, а аз съм дядото, дето купува на по 20евро парцели и се лишава, за да има за внуците. Всеки сам си избира. Ама наклон от такива като тебе, не щем! Simple Smile
Миналата година купих 4 декара за по 20евро квм в Созопол, на 5 мин от плажа и още 1 декар за 130Еквм на пъпа на града, на стадиона, пак на 5 мин от харманите. Купувах все от наследници, дето гледат да се отърват.
Нека има продаващи, да има от кой да купуваме.

# 445
  • Бургас
Питам по повод позната, която е дала парцел срещу обезщетение, не съм питала за условията, кооперацията е огромна, и тя има апартаменти, но се чудя инвеститора и той ще пусне за продажба , тя също ще иска да продаде някои от своите. Как ще стане това , ще има конфликт купи моя. Изобщо тази инвестиция сигурна ли е ? Не знам като стойност земята или с готовите апартаменти е по- голяма, но сигурна ли е продажбата им в това голямо количество ?

Средно 30% е обезщетението, може повече, може по-малко.
Много зависи къде е сградата, живее ли се в града, близо ли е да плажа, как ще бъде изпълнена, какво има около нея ... Няма как да отговорим, като не знаем детайлите.
100% сигурност няма никъде.
Дори в брака Simple Smile

# 446
Къде видя че пилея, пак не си разбрал, казах , че са предлагали по 20 евро за ЗЗ. Декарите са доста повече от 4 и в близост до регулация и инфраструктура, а и все още аз не се разполагам с тези земи и решението зависи от цялото семейство. Ако се вкара в регулация след години вероятно ще струва доста повече от 20 евро квадрата, ама ако съм минал шейсетака дали ще ме топлят не знам. Ти столетник ще ставаш и дотогава все ще трупаш, дано ги докараш до стотина апартаментите да отпразнуваш подобаващо юбилея.

# 447
Лицата с по 5-6 апартамента, които ги дават под наем, заменят, подменят и т.н., обикновено им е кеф да се занимават с това. Интересно им е да търсят, предоговарят, ремонтират и т.н. Поне от тук пишещите не мисля, че просто трупат. И аз рисувам, освен другите неща, и трупам картини. Дали ще струват нещо или не, все тая. Като умря, то зависи и как ще умра де:))), може да се хвърлят и на боклука, може и да струват бая.

# 448
  • София
Нерелевантно сравнение. Надали си следващият Ван Гог, вероятността е малка, не друго. Докато имотите си държат стойност. Земята - също.

# 449
  • София
Произведенията на изкуството също се ползват за инвестиция и нерядко надвишават цената на... апартамент. Съвременните автори са с голям потенциал.
Хипо, ако имаш галерия, прати ми линк на лични, моля Blush

Общи условия

Активация на акаунт