Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 28 902
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, Вие бихте ли си хвалили любимите квартали и села, ако още не сте си закупили имот там? Открих едно село в страни от масовия интерес и съответно нищо ново не се строи. Няма и много предложения. Има малко магазини. На час е от голям град с автобус, с автомобил още по-малко.

От една страна засилване на интереса ще предизвика търсене и евентуално построяването на нови сгради и отварянето на още магазини, както и ако отидем там няма да сме единствените външни.

От друга страна един такъв засилен интерес в селото на дядо ми предизвика наред с новодомците от големия град да се настанят и роми. Отвориха се магазини, но придойдоха и роми, а такива нямаше някога. Все едно строителните работници на новите малки блокчета са си извикали родата да живее в селото и там са си останали. И масовото настъпление на новодомци създаде леко напрежение между местните и тях.

Дали да си трая за другото село? Но пък ако някога закупим къща там, а има само 1 магазин за хранителни стоки и автобусът до града си остане на 1 час ще ми е много изолирано там. Дали според Вас би било добра инвестиция за вила?

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 12:39 от Анонимен

# 466
  • София
Пред кого да си траеш и да не хвалиш? По телевизията ли те дават, че хвалбата ти ще предизвика засилен интерес? Не схванах въпроса много.
Относно самото село и какво ще стане - нямам идея.

# 467
Много просто, не се хвалете на роми.

Господи ти ли си? Егоцентризма ви е много висок. Но все пак кажете, кое е селото да си купим и ние там, преди ромите.

# 468
Сега разбирам защо цените в Созопол се вдигнаха последните 2-3 години. Щото го хвалех в тази тема.

# 469
Сигурно местните ще Ви заколят няколко агнета, ако похвалите селото. Ще се създаде търсене, цените на къщите нагоре, повече магазини и автобуси. Даже теле може да Ви заколят.

# 470
  • София
Много сте груби! Първо обяснете, че вилата не е инвестиция, а сериозен пасив, предвид всички разходи по стопанисването ú. Второ, ако е за отдаване като вила за ваканция, ще трябват много подобрение, но пък тогава вече е инвестиция. Сещам се за една такава вила в село Белчин, дето знам колко се плаща, а е едно забутано село. Но си иска басейн, джакузи, барбекю, хубава веранда, двор и място за поне 10 човека, с абсолютно всякакво оборудване. Така за 4 уикенда в месеца отдаване се избиват няколко месечни наема, дори за дългосрочно отдаване на апартамент в София за 2-3 човека. И няма значение има или няма магазин наблизо, гостите си носят необходимото. В такъв случай пък е хубаво да пишете за селото, за да се популяризира локацията и вилата. Както тук всеки си хвали квартала, същото е, няма лоша реклама Blush
Високите огради много плашат ромите, това от опит - никога не се знае какво има зад нея – я големи кучета, я някой с оръжие да ги подгони и колкото е по-луксозен имота, толкова повече ще го избягват. Те са кокошкари - такава им е психологията. Проблем са гастролиращи наркомани. Но пък камери и една периметрова система за охрана вършат добра работа  Hands Thumbsup

# 471
Не си купувай на забутано. Нито майстори ще намериш да ремонтират, нито ще ти хареса. Първо, ако искате, идете някъде на забутано на къща за гости. Постойте и вижте дали ще ви хареса

# 472
Пред кого да си траеш и да не хвалиш? По телевизията ли те дават, че хвалбата ти ще предизвика засилен интерес? Не схванах въпроса много.
Относно самото село и какво ще стане - нямам идея.
Във форумите и социалните медии.

# 473
  • Бургас
Блажени са вярващите, които мислят, че една хвалба за някое си село ще предизвика засилен инвестиционен интерес.
Човешката мотивация за покупка е строго индивидуална и това, че вие имате интерес да купите вила, съвсем не значи, че и ние имаме.
Даже по-скоро нямаме.
И да ми кажете кое е това село, няма да дойда и да купя, колкото и хубаво и да е. Пък то не е, щото няма автобус, а скоро може и вода да няма.
И второ - вилата не е инвестиция, а разход, при това огромен. Имаме вила, ама ако не е свекър ми да я поддържа, това ще коства безумно много пари. Аз за пет контакта в Бургас втора седмица чакам майстор, камо ли да го забия на село на час път с автобус.

Помислете си добре - ни за живеене става вилата, особено ако имате деца, ни за инвестиция.

# 474
Не бива да се подценява силата на интернет. Има случаи на квартали, села и малки градчета, които са били подценявани, но след хвалби тук в БГ мама цените изведнъж тръгват рязко нагоре. Например старата част на Овча купел много се хвалеше тук и от подценявано място изведнъж не можеш да се вредиш за НС, защото всичко е продадено още на зелено, а употребявано НС не се намира. Не е излючено да е съвпадение, но това все пак е най-посещавания форум.

Само тази тема има над 15 хиляди разглеждания.

Селото е до София и като едно от малкото без ромско присъствие (всички околни села и градчета имат такова) като нищо може да се предизвика наплив. Под вила имах предвид къща, където да живеем през седмица, аз работя хибридно - 1 седмица от офиса, 1 хоум офис. Мисля, че не е лоша идея, но без кола ще е неудобно.

# 475
  • София
...Има случаи на квартали, села и малки градчета, които са били подценявани, но след хвалби тук в БГ мама цените изведнъж тръгват рязко нагоре. Например старата част на Овча купел много се хвалеше тук и от подценявано място изведнъж не можеш да се вредиш за НС...
Ми сработи маркетинговата стратегия, време е за продаване  Grinning

# 476
Значи нямате кола, чудите се да купите къща в някакво село, дето нищо ново не се строяло, вероятно стара и за ремонт.
Селото не било на 1 час от София, а от някакъв друг град.
Ми, то и на 30 мин от други градове има толкова затънтени села, че никой не си и помисля да живее там. Камо ли на 1 час.

Аз без кола и в града (София) се чувствам като Робинзон, остава и в някакво далечно село. Ами ако ви се доходи някъде? До магазина, кино, театър, лекар?
И кои сте вие, мъж без кола или родители?
И какво е това хипотетично "ако някога си купим".
Звучи като някаква мечта.

# 477
  • София
Това с така подадените отговори започва да звучи като проучване.
Не знам дали е така, но би било глупав начин. Пишете в конкретика, питайте, хората тук си обменят опит. Няколко пъти съм питала хора на лични за конкретни неща и винаги са ми отговаряли. Това не е рокля, която те е страх да не ти "откраднат", а имоти за стотици хиляди. Който няма парите или настройката, няма да купи и да ви вземе къщата под носа. А който има парите, той вече си е направил проучването.
А ромите не четат Бг мама. Те отдавна са превъртели играта с децата.

# 478
А трева има ли в селото? Да хапнем малко Simple Smile

# 479
Егоцентризма ви е много висок. Но все пак кажете, кое е селото да си купим и ние там, преди ромите.
Ти по типично жоровски пак да се заядеш.
Не, аз не се считам за фактор, но БГ мама е фактор, направо институция в Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт