Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 28 938
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Екстер метна бомбата и гледа сеир Simple Smile

# 361
Е то, ако останеш без заплата, и наемът няма как да си плащаш. Работа се сменя, търси се нова...

# 362
  • София
Екстер метна бомбата и гледа сеир Simple Smile
Стига бе, провокатор, ще ме изгонят  Grinning

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 14:43 от Exter

# 363
Аз като гледам КОЛКО е поскъпнала храната за последната ПОЛОВИН година - наистина чакам с интерес тези които ще си разпродадат НИ...
На цени отпреди 10 години...Един фалшив боклук като кренвирши Леки е 15 лв ! кг, а беше 4-5 лв....
Чакаме на брега на реката...

# 364
Времето ще покаже ...
Истината е , че повечето инвестирали в повечко апартаменти на зелено преди около 3 години вече чакат разрешение за ползване или скоро са го получили.
Пред тях стоят два основни въпроса. След като е инвестиция е ясно , че не си си купил 5-10 апартамента за да имаш различен в който да живееш всеки ден от седмицата.
Продължаваш ли да влагаш в ремонти и да откараш още година и да набиеш още едни 30-50К и да отдаваш или да кешираш докато не е крахнал пазара ...
Всички знаем какви бяха цените преди 3 години и разликата между купилите тогава и тези последните месеци е едни допълнителни 10-15 години отдаване под наем за да избиеш вложеното.

# 365
Много от купувачите искат да купят готово жилище, купуват и следобяд отиват за легло, маса и два стола и си нанасят и в следващите дни и седмици дообзавеждат.
Всички са наясно, че с майстори и бригади нещата са сложни и скъпи

# 366
Много от купувачите искат да купят готово жилище, купуват и следобяд отиват за легло, маса и два стола и си нанасят и в следващите дни и седмици дообзавеждат.
Всички са наясно, че с майстори и бригади нещата са сложни и скъпи
Има и такива, но моите наблюдения са , че хората с възможности в повечето случаи предпочитат те да си изберат довършителните работи, все повече си наемат професионалисти по интериор с материали по техен вкус и обзавеждане.
То апартамент може да се обзаведе от Икеа или Виденов за 10К, а може и да не ти стигнат 100К.
Когато набиваш едни 200 плюс К  евро вече в жилище , не ти е все тая , дали банята е зелена или оранжева, дали е от плочки за 20 лева или за 120 ...
Има и голяма разлика дали го искаш за себе си или ще го повериш на студенти обичащи да пазят.

# 367
Ще се повторя.
Добре, че си ти, да ни светнеш какво мислят и как действат хората с по 5-10-20-30 апартамента.
Ние нямаше как да знаем. Но ти си добре осведомен.

# 368
  • Canada
Как се избиват 200К-300К евро с отдаване под наем за 10-15 години??? Аз сигурно не съм в час с наемите на такъв апартамент, но по колко вървят в момента?

# 369
Аз имам 2 и къща която още не е довършена и са ми достатъчни, ти да не би да ползваш 10 тоалетни едновременно, че Рашков май беше с 11 ...
Не знам защо се мислиш за най успешния човек във форума, а съм сигурен , че не си ...

# 370
Мнението ми е, че жилища на шпакловка и замазка се продават по-трудно в момента.
Това казвам с мнението си, а не кой какви плочки избира.
Хората с възможности работят с арх.студия и не ходят лично да избират плочки.

# 371
Мнението ми е, че жилища на шпакловка и замазка се продават по-трудно в момента.
Това казвам с мнението си, а не кой какви плочки избира.
Хората с възможности работят с арх.студия и не ходят лично да избират плочки.
Давам ти пример от скоро, че независимо какви плочки ще поставям за около 150 квадрата подови настилки ми искат по 100 лева на квадрат, за трите санитарни възли само за работа ми искат по 10К...
Материалите както казах не са включени.
Малко ще е глупаво да пестя от плочки и да сложа такива за 20 лева квадрата, а не висок клас при тези цени на труд вече.

# 372
Мисля че изобщо не разбрахте за какво говоря и отидохте в цени на плочки.

Повтарям, че клиентите на пазара за жилища предпочитат да купят завършено до ключ жилище заради липсата на свободни ремонтни бригади и високи цени на услугите.
По повод че ще излезнат многа жилища на пазара. Цената на плочките няма общо.

# 373
  • София
Е то, ако останеш без заплата, и наемът няма как да си плащаш. Работа се сменя, търси се нова...
Да, ама не те гони ЧСИ и не оставаш длъжник с десетки хиляди в най- добрия вариант. Винаги ми е било странно хората, като приравняват невъзможността да си платиш наема с невъзможността да си платиш ипотеката.

# 374
Много добре те разбрах какво написа но тези търсещи завършени и направени по чужд вкус не мисля , че са много, ако говорим за лично ползване.
Ако го търсят с цел отдаване е друго. Не се вглеждат толкова в материалите и качеството, важното е да започнат да прибират наемите от утре.
Едно е да си купиш стар направен апартамент, друго да търсиш нов направен при положение, че всеки довършил го до ключ го е направил с неща които едва ли ще ти допаднат всичките и второ, че  със сигурност те е натоварил за нервите които е изхабил и времето по дизайнери, майстори и т.н

Общи условия

Активация на акаунт