Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 28 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Точно за лично ползване търсят.
да има настилки, врати, висящи крушки, контакти, готова баня, ВЦ и те само да обзавеждат, нула майстори

# 376
да има настилки, врати, висящи крушки, контакти, готова баня, ВЦ и те само да обзавеждат, нула майстори
Хайде сега ми направи една съпоставка на такъв готов да влезеш и да се събуеш като цена и подобен на шпакловка.
И не, сега се търсят всякакви, не направени до ключ, а всякакви, стига да са в района който търсиш и да не са с някакви недостатъци от половината тераси и скосове.
Иначе нямаше 80% да се разпродават на поляна последните , две, три години.
Едни са цените на зелено което се разпродава, други на такива без разрешение за ползване и трети на напълно готовите.

# 377
Е то, ако останеш без заплата, и наемът няма как да си плащаш. Работа се сменя, търси се нова...
Да, ама не те гони ЧСИ и не оставаш длъжник с десетки хиляди в най- добрия вариант. Винаги ми е било странно хората, като приравняват невъзможността да си платиш наема с невъзможността да си платиш ипотеката.

Предоговаря се, ако може. Ако не може, се продава и се продължава нататък с живота. Хора са излизали от къде по-големи кризи. Мине я торнадо, я пожар и нямаш нищо, оставаш с едни обувки евентуално. Щото работа все ще се намери, ако човек е здрав и прав. Ако не в БГ, в чужбина и т.н.

# 378
Написах как виждам нещата, съпоставки и таблици на разните вариации от мен няма да видите, това е огромен труд.

# 379
  • София
Е то, ако останеш без заплата, и наемът няма как да си плащаш. Работа се сменя, търси се нова...
Да, ама не те гони ЧСИ и не оставаш длъжник с десетки хиляди в най- добрия вариант. Винаги ми е било странно хората, като приравняват невъзможността да си платиш наема с невъзможността да си платиш ипотеката.
Пътят до улицата при неплащане на наем е в пъти по-къс от пътя при неплащане на ипотека. Процедурата е доста тромава. Преди 10-на години беше излязъл от чси апартамента до квартирата ми. Цената беше доста изгодна. Но собственикът винаги успяваше преди продажбата да внесе някаква сума и да стопира процедурата(как точно не ми е ясно) и след някой друг месец пак се появява от чси и пак се внася няква сума и така няколко години. Накрая го продаде не от чси. Бях ангажирал даже адвокат да проучи имота и ме посъветва да не се занимавам, защото собственика се борел за имота и може да минат години, докато вляза в него. Един бивш колега пък се съди с банката си, че му вдигнали лихвата едностранно(2008-2009г). Накрая стигнаха до извънсъдебно решение години по-късно и им плати някви смешни пари на куп т.е. имота му излезе много по-евтин. И през цялото време, докато е траело делото не е внасял вноски по кредита.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:02 от чурек

# 380
  • София
До ЧСИ стигат тези, които си заравят главата в пясъка и чакат проблемите им да се решат от само себе си. При спада 2009 някъде банките предлагаха преструктуране на кредита (гратисен период или облекчени плащания за определен период) Продажбата на имота също е по-приемливият вариант от търга на ЧСИ + безумните им такси.
Да, имаше една банка, която доста нескопопосано си промени лихвените условията по действащите кредити и мнозина успяха да я осъдят.

# 381
  • София
Ипотечните кредити сега имат и застраховки(преди не знам дали са имали), дори нещо да стане, застрахователя покрива кредита. На колежка на жена ми нейният мъж беше теглил ипотека(нямаха брак с колежката на жена ми). След 1-2 години човека почива в съня си(от инфаркт). Имал застраховка живот към кредита и застрахователя го плати.

# 382

Абсолютно е така, ние търсихме за собствено ползване, щях да преживея да не е особено по вкуса ми само и само да не се занимаваме с майстори.
Но в крайна сметка купуваме на шпакловка и замазка, че много ни легна на сърце Simple Smile

Покрай нас млади семейства масово търсят два варианта - готово и завършено или още на тъмно зелено за по-евтино.

# 383
  • София

Предоговаря се, ако може. Ако не може, се продава и се продължава нататък с живота. Хора са излизали от къде по-големи кризи. Мине я торнадо, я пожар и нямаш нищо, оставаш с едни обувки евентуално. Щото работа все ще се намери, ако човек е здрав и прав. Ако не в БГ, в чужбина и т.н.
Продава се, но пак можеш да останеш длъжник. Другото е така, но защо се сравнява с неплащане на наем. Това е детска играчка в сравнение с това да си загубиш жилището и дома, щото квартирата не е твоя и не е дом, а подслон.

А пътя до ЧСИ понякога е постлан само с няколко неплатени битови сметки. Отворете и прочетете на база на какво са възбраните.

# 384
  • София
Скрит текст:

Продава се, но пак можеш да останеш длъжник. Другото е така, но защо се сравнява с неплащане на наем. Това е детска играчка в сравнение с това да си загубиш жилището и дома, щото квартирата не е твоя и не е дом, а подслон.

А пътя до ЧСИ понякога е постлан само с няколко неплатени битови сметки. Отворете и прочетете на база на какво са възбраните.
Нерде битови сметки, нерде ипотечни кредити?!

# 385
Има си доста плюсове животът под наем, но при загуба на доходите (без застраховки, обезщетения, понеже такъв случай разглеждаме), то пак няма къде да се живее. За България имаш един месец да си преорганизираш живота, ако е ипотека, поне година ще имаш. Единични са случите на хора, дето са се надценили супер много.

# 386
  • София
Въпрос на себеусещане, предполагам.
Няма смисъл да спорим.

# 387
ЧСИ да затваря, застрахователи да затварят, на българина не му трябват такива работи. Ние сме остров на стабилност и нищо няма да ни бутне никога.

# 388
Затова е добре човек и в себе си да инвестира, като го бутнат, да има повече възможности.

# 389
Как се избиват 200К-300К евро с отдаване под наем за 10-15 години??? Аз сигурно не съм в час с наемите на такъв апартамент, но по колко вървят в момента?
Е ти не знаеш ли, че това, което купиш днес за 200, след 2-3 години ще е 300, а това дето е 300 ще 400. От това ще спечелиш гарантирано (какво може да се обърка?), а наемът е само бонус.
То ако се печелеше от наеми, нашите големи бизнесмени щяха да са в тоя бизнес. А те строят и продават.
По света си има фондове и дружества, които инвестират в имоти и ги отдават, а тук често съм се питал защо няма, а тази пазарна ниша е заета от Дани, Тинтина и компания.

Общи условия

Активация на акаунт