Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 92

• 27 408
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
чурек, не съм видял веднъж да потвърдиш лошите неща от реалността в София. За тебе това не са минуси или ги игнорираш. Със сигурност не ги отчиташ в цената на имотите. Но пък за сметка на това отчиташ спа'то. Това само може да ми говори за "нуждите" при покупка, разбирай няма ги. Басирам се че много повече софиянци влизат в дупки и много малко влизат в спа'то.  За разлика от теб, аз не се втурвам да оценявам как влияят софийските дупки на цената на имотите. И дори съм склонен да кажа, че НЕ влияят, защото на повечето явно НЕ им пречат, затова и плащат такива пари за имотите. Но виж, има ли спа, веднага цената скача, защото просто всеки си търси причини за нагоре и никой не търси причини за надолу Simple Smile. Delusional wishful thinking, което работи на 100%.
Но хайде ти като не си пишман анализатор и ги разбираш косвените фактори върху цените на имотите, оцени ти как дупките влияят на цените на имотите. Ето ако вземем мнението на Тинтина, вероятно дупките влияят положително на цените, защото когато се запълнят цените ще излетят в облаците Simple Smile
Но ми се струва, че шанса за домати в Швейцария, е по-голям от шанса нашата инфраструктура да се оправи. Поне ще е така докато съм жив.
Не се заяждам,но в Берлин това е малка цепнатина до ръба на шахтата.

А напукан асфалт не е проблем нито за колите,нито за пешеходците.
2 директни въпроса, нула отговора. Нито цитати, нито цена на дупка. Плямпаме си лъжи, очевидно(също като оная). С такъв .... разговор не може да се води.
Ако нещо разбираше от имоти, щеше да знаеш, че дупка можеш да запълниш, но минерален извор или планина със ски писта, на която е тренирал шапион от Световната купа по ски алпийски дисциплини не можеш да направиш.

Снимка от Берлин. Трябваха ми 30 секунди на случайна улица да ти намеря дупка.

красоти от Виена. Признавам си, отне ми повече време да ги намеря. Обърни внимание на тротоара и напукания му асфалт. Не се е напукал от пешеходци.

# 571
  • Бургас
Нямат си и сгради с архитектурен стил Брутализъм...
Общо взето нищо си нямат, само една шведска тройка дето става за нещо...

И шведска маса Simple Smile

# 572
В страни от Европа , независимо от това каква инфраструктура и архитектура имат - щом най често използвани имена за кръщаване са Ахмед и Мохамед, нямам никакво желание да пребивавам....

# 573
  • София
Нямат си и сгради с архитектурен стил Брутализъм...
Общо взето нищо си нямат, само една шведска тройка дето става за нещо...

И шведска маса Simple Smile
Да да, да стоя прав, не става Confused

# 574
Чурек, а ти отговори ли ми на въпросите? НЕ. Изобщо не ми е потребно да те убеждавам, че ежедневните базови нужди са в пъти по-важни и ценни от минералните извори и ски пистите за 90% от населението. Пък ти си вярвай и ценообразувай както искаш. Иронично, много части от България са на воден режим, включително и части на София в момента.
Както каза Крис, лифта дори не работи, а ски лифта води до една умряла писта. Красота.
Хубаво си хванал две снимки от гугле мапс, ама се вгледай по-добре. Виждаш ли мръсотия и кал в края на пътя до тротоара? Виждаш ли паркирали коли на тротоара? Аз не виждам. Сега да отворим ли някой квартал в София да видим как е там? Едва ли ще блика минерална вода от там.
И един страничен въпрос - след като имаме толкова много минерални извори и не знам си колко марки вода, защо водата във Виена е по-евтина Simple Smile

# 575
В страни от Европа , независимо от това каква инфраструктура и архитектура имат - щом най често използвани имена за кръщаване са Ахмед и Мохамед, нямам никакво желание да пребивавам....
Е, както дупките в БГ могат да се асфалтират и калта да се почисти, така и нелегалните могат да се изгонят, или те сами да се махнат като спрат да им дават помощи, ако дойдат десните на власт.
Кое от двете ще стане първо, не се наемам да гадая.

# 576
Е, както дупките в БГ могат да се асфалтират и калта да се почисти, така и нелегалните могат да се изгонят, или те сами да се махнат като спрат да им дават помощи, ако дойдат десните на власт.
Кое от двете ще стане първо, не се наемам да гадая.

Те нелегалните си стават легални. В града, където съм,  станаха две по-големи престъпления за последните 2 години, едното с българин и румънец, другото с българин и латиноамериканец, а не е като да няма мигранти отвсякъде, та пак нещата си имат нюанси.

# 577
........

kate-adua, еднозначно гаражи, щом имаш и 2 ап. във Варна.
Никакъв "Меден рудник" и още повече Хоризонт. Каква ти е идеята - да ги продадеш впоследствие, или да отдадеш?
Ако ще препродаваш, "М. рудник" е вариант, но до акт 16 ще минат 3 години, поне. И пак много зависи от микролокацията.

В Хоризонт има огромно строителство и подозирам, че скоро ще видим изоставени строежи там. И масово предлагане, което ще срине цените. Гледките към гробищата също не са за пренебрегване.
В момента в Бургас стартират няколко мега комплекса, с хиляди апартаменти. На разни странни места.

Едностайните са кофти и за наемане, и за препродажба. А Бяла е ваканционно място, т.е. още по-трудно ще отдадеш под наем.
За под наем трудно ще контролираш жилище, щом си в чужбина.
Докато на гаражите няма какво да им се съсипе.

Идеята е да се спасят тези пари защото в банката ,макар и при що годе прилична лихва тук (UK)
 се обезценяват от галопиращата инфлация . А и не бих се отказала от още един наем ,единият апартамент във Варна е отдаден на познати ,другия си го пазим Smile ,че си го правихме за нас .
Относно едностайните -във Варна май доста се търсят след като даже двата гаража в коперацията ни са превърнати на такива и има живущи там . А относно Хоризонт в Б-с ,не се ли очертава да е переспективен след като вече се строи този студентски кампус и се оправя инфраструктората ?  https://citybuild.bg/news/zapochna-izgrajdaneto-na-studentskiya- … se-kazva-horizont

# 578
  • Бургас
Може и да стане перспективен, след 15 години.
Аз не бих наляла пари там.

Хубаво, ще вземеш едностаен, как ще го ремонтираш, обзаведеш, отдаваш дистанционно?
Първо, няма да ти стигнат 60 000 евро, защото ще трябва да направиш ремонт и да купиш уреди. Ще го дадеш под наем, ама наемателите ще знаят, че си в чужбина, а това е предпоставка за злоупотреби.
Да го държиш заключен не е инвестиция.
Бих взела гаражи, няма кредит, няма довършване, отдават се веднага без ядове.

Като се приберете, ги продайте и пак купете жилище, щом искаш.

# 579
  • в пералнята
Може и да стане перспективен, след 15 години.
Аз не бих наляла пари там.

Хубаво, ще вземеш едностаен, как ще го ремонтираш, обзаведеш, отдаваш дистанционно?
Първо, няма да ти стигнат 60 000 евро, защото ще трябва да направиш ремонт и да купиш уреди. Ще го дадеш под наем, ама наемателите ще знаят, че си в чужбина, а това е предпоставка за злоупотреби.
Да го държиш заключен не е инвестиция.
Бих взела гаражи, няма кредит, няма довършване, отдават се веднага без ядове.

Като се приберете, ги продайте и пак купете жилище, щом искаш.
По принцип, ако има желание, има и начин. Ама и пари да имаш.
Аз живея в чужбина и всичките ми наематели знаят.
Ето сега на новото жилище правя ремонт дистанционно. И имам засега огромен късмет, факт. Но цените... Там е друга работа.

# 580
Агенции за управление на имота ли ползвате ? Ако да  ,какъв процент от наема взимат ?

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:02 от kate-aqua

# 581
  • Бургас
Ела в темата за наемите, ако те вълнува.
И аз отдавам дистанционно в София, но случих на наемател.
Сега ще отдавам втори, там ще ползвам частично управление.
Ремонта правих дистанционно и не бих казала, че е същото, като да висиш на главата на майстора.
Риск има.

# 582
........

kate-adua, еднозначно гаражи, щом имаш и 2 ап. във Варна.
Никакъв "Меден рудник" и още повече Хоризонт. Каква ти е идеята - да ги продадеш впоследствие, или да отдадеш?
Ако ще препродаваш, "М. рудник" е вариант, но до акт 16 ще минат 3 години, поне. И пак много зависи от микролокацията.

В Хоризонт има огромно строителство и подозирам, че скоро ще видим изоставени строежи там. И масово предлагане, което ще срине цените. Гледките към гробищата също не са за пренебрегване.
В момента в Бургас стартират няколко мега комплекса, с хиляди апартаменти. На разни странни места.

Едностайните са кофти и за наемане, и за препродажба. А Бяла е ваканционно място, т.е. още по-трудно ще отдадеш под наем.
За под наем трудно ще контролираш жилище, щом си в чужбина.
Докато на гаражите няма какво да им се съсипе.

Идеята е да се спасят тези пари защото в банката ,макар и при що годе прилична лихва тук (UK)
 се обезценяват от галопиращата инфлация . А и не бих се отказала от още един наем ,единият апартамент във Варна е отдаден на познати ,другия си го пазим Smile ,че си го правихме за нас .
Относно едностайните -във Варна май доста се търсят след като даже двата гаража в коперацията ни са превърнати на такива и има живущи там . А относно Хоризонт в Б-с ,не се ли очертава да е переспективен след като вече се строи този студентски кампус и се оправя инфраструктората ?  https://citybuild.bg/news/zapochna-izgrajdaneto-na-studentskiya- … se-kazva-horizont

Е вие се сетихте. Той коня се умори Grinning

# 583
Лихвите на спестовните смети тук -UK бяха около 6% до скоро и това ме беше  поуспокойло ,но сега взеха да  паднат (4.6%).   Отделно не предполагах такъв огромен скок на цените в БГ . Ясно е че съм закъсняла ...

# 584
Винаги съществува възможността просто да се изхарчат за удоволствия Simple Smile)) На някои места може да се поживее няколко години без да се работи...

Общи условия

Активация на акаунт