Редът „Щом искаш, планини, планини ще танцуват и танцуват от твоето място“ е поетичен образ. Ето няколко възможни тълкувания:
Сила на волята и вярата
– Когато човек наистина поиска нещо, дори и „невъзможното“ може да се случи. Планините – символ на тежест, непреодолими прегради – започват да „танцуват“, т.е. да се движат, да се променят.
Влияние на вътрешния свят
– „От твоето място“ може да означава, че вътрешната енергия, решителността или емоциите на човека са толкова силни, че задвижват целия свят около него.
Метафора за чудото
– Планини, които танцуват, е нереалистична картина, но тя подчертава чудотворната сила на желание, любов или надежда.
🎵 В контекста на песента (където има борба, но и надежда), този ред звучи като обещание: ако имаш вяра и сила, светът ще се промени заради теб.
Определено ми харесва 👍
Айре, точно този вариант е пуснала Башак. От всички, които слушах този най-много ми хареса и на мен.
Ето и в you tube.
Концертът беше супер. Имах малки опасения, защото в повечето случаи искам в съзнанието ми любими актьори и певци да останат в така както ги помня. Но Лили Иванова е извън времето. Тя е наистина единствена и неповторима.
Лека 🤗🤗🤗