💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 120 💙

• 13 203
  • 264
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро и усмихнат ден, дружки ! Напук на мрачното време вън, нека в душите ни е топло и слънчево , а в мислите ни - светло ! Hug

Айре Heart Eyes благодаря! Kissing Heart Ами то няма какво и да се споделя, нищо ново, затова съм се потопила в 2014 г. преди премиерата на КСШ Stuck Out Tongue Winking Eye
Малко стари снимки отново. Само като гледам снимките ми се прииска отново да го гледам, на мен ми е много любим сериал.

Цитат
Юрий Поляков, който получи автографи от Киво и Фарах.
" За първи път взех участие в снимките на сериала на 01.02. 2014 г . В Мраморния дворец снимаха бал. В масовката имаше танцьори - те танцуваха, когато главните герои разговаряха. Но по-голямата част от масовката стоеше просто до стената. Аз изобразявах капелмайстор и стоях отделно от всички , до вратата. Всички турски актьори минаваха покрай мен в другата стая, където беше плейбека. Автографи можех да взема и тогава , но нямах на какво. Затова, когато ме извикаха отново след 5 дни / снимките тогава бяха на Витебската гара, аз бях подготвен. Свалих си от компютъра снимки . По време на снимките имаше почивки и актьорите просто се разхождаха по перона. В един такъв момент аз помолих първо Къванч, а после и Фарах за автографи. Те любезно подписаха моите / а може би по-правилно е да кажа своите/ снимки."

Цитат
от преводача на Курт Сеит и Шура - Евгений Емерзлой. Ето какво казва той :
" Той не се държи като звезда, с него можеш да разговаряш съвсем спокойно, въпреки своята популярност се държи като съвсем обикновен човек, с него можеш да се шегуваш, да говорите на всякакви теми, стига да не касаят личния му живот, е, разбирате как е. Но, когато той не е в настроение или нещо в процеса на снимане не е както трябва ... по-добре не го закачайте. Особено по време на работа, той е толкова съсредоточен, понякога разбира се се шегува, както и всички останали актьори по цял свят, но това никога не се отразява на работата му, към нея той се отнася много сериозно. А толкова е харизматичен и открит ... понякога се закача с другите актьори , с Биркан, както всички мъже се закачат, те се опитват да се ударят един друг с ръка, с крак, показвайки на какво е способен всеки, но всичко това е в рамките на шегата, между тях има много добри отношения. На Къванч Русия много му хареса, той разбира се сподели, че не за първи път идва в толкова красив град като Санкт Петербург, но много му е харесал. Двамата с Биркан са за пръв път в Русия. За Ермитажа не разбрах, знам, че Биркан не го е виждал още, защото ме попита какво може да се види там, какви експозиции има. Единственото, което ги смущава е времето и пълното отсъствие на слънце на нашето небе. Когато те пристигнаха, Питер ги посрещна много хладно. Те споделиха, че от 15 градуса са се озовали на - 20 градуса само за няколко часа, а първите им снимки били на улицата и се е налагало да снимат на студа по 10 часа на ден. Аз тогава още не бях на работа , но слушах какво е било от целия снимачен екип и от всички актьори - и руски и турски. Така, че знай уважаеми зрителю, през какво е трябвало да минат всички участници в снимките, за да създадат за теб този проект."

И още едно видео с Киво от СП Heart
Цитат
Приятели, вие сте прекрасни! Благодаря на всички, че гласувахте за мен за тази важна, супер награда. Изпращам ви цялата си любов и голяма прегръдка. Ще се видим отново. Жалко, че не мога да бъда с вас.

До скоро, дружки! Hug

# 256

Привет в понеделник!

Фенче Kissing Heart, благодаря за споделеното! Щом си решила да споделяш от този период Hands Plus1, който е доста интересен ....в сегашната суша.

От мен - от блога на Джинджър още за срещата с Къванч в САЩ много е хубаво, много хубаво говори и за Башак.
превода е с ГП/има нужда от малко редакция/
https://docs.google.com/document/d/1YhSPuCKdPr3Y8Kp6SkmZWewMcnGS … lBys/edit?tab=t.0
от тук започва

"В този момент стигнах до заключението, че този човек е най-добрият актьор, когото НЯКОГА съм виждала.
Но кой беше той? Кой беше този турски актьор, който можеше да бъде толкова великолепно мъжествен и авторитетен в един момент, а в следващия – болезнено романтичен и нежен?
"

от 2017, не съм я виждала

здрава и успешна седмица!

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 23:46 от Airra

# 257
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за всичко споделено!!!
Да, архивът ни е доста богат.
Къванч сме го обследвали отвсякъде.

Спомням си, че Сердар Гьокхан първо го гледах във Фатмагюл
и тогава го притискаха да каже нещо за  Къванч.
Не беше много добро, хвалеше си главния в проекта, в който играеше тогава.
Та по-късно се изненадах като го видях в КСШ, както и на думите му за Къванч.
И на мен ми се иска да изгледаме и изкоментираме КСШ отново.
Така може да ни се получи историческата справка и филм за филма.

Още съвсем малко ми остава с Фатмагюл на Берен.
Гледам и ER и правя аналогии с Езел, Сблъсък и Айле.
Приятни занимания, дружки!!!

# 258
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Благодаря за всичко споделено 😍 Изчетох интервютата.

Ето и моя малък принос

Аз пък изгледах ОР2, но утре ще пиша /умирам за сън 🫣/

Лека 🤗🤗🤗

# 259
Добро утро, дружки! Hug

Айре Heart Eyes, Диве, благодаря ви за споделеното! Kissing Heart
Скрит текст:
прочитайки тези думи на Джинджър сега - "този човек е най-добрият актьор, когото НЯКОГА съм виждала" чак ми стана смешно Stuck Out Tongue Closed Eyes Ами някак много бързо и мина възхищението и суперлативите, които лееше Stuck Out Tongue Winking Eye Нейна си работа, но някак ми олекна в очите, мислех я за интелигентна жена, която оценява най-вече актьорския талант, а не само Hands Muscle
Диве, хубаво предложение да си обсъждаме заедно КСШ, аз съм ЗА! Но си мисля, че само двете ще сме желаещите да го направим. Thinking
Пепи, тъкмо се чудех къде зачезна тези дни, радвам се, че се обади. Kissing Heart Аз все не мога да се наканя да гледам отново ОР 2, ще видя кога ще го направя. Но, ще ми е интересно какво ще ни споделиш за него, гледайки го отново Hands Plus1
Нося още интересни неща, които да си припомним :

Скрит текст:
Източник: Турско издателство "Hürriyet"
Преводач: Парвина Шукурова
Редактиране: Виктория Коломиец

Великолепна нощ в Санкт Петербург с "Курт Сеит и Шура"

От едната страна, Курт Сеит, кримски татарин и един от най-важните военни в царската армия.
От другата, Шура, дъщеря на руски аристократ. Трудна 1916 година е за Русия ...
Истинска любовна история ...

Всичко започна в навечерието на Нова година, когато в полунощ цяла Турция се залепи за екраните, гледайки със затаен дъх красивия валс на Къванч Татлъту и Фара Зейнеп Абдула.
Курт Сеит и Шура веднага станаха център на внимание. Не минава ден без клюки, без новини за тях. За да разреши организационни проблеми, сценаристката Едже Йоренч пътува до славния град Санкт Петербург. Ето какво ни каза тя:
"Тогава не можах да се свържа с Къванч. Телефонът му (с турски номер) не работи. Къванч винаги носи два телефона и специално зарядно със себе си. Знаехме всички подробности. Но, веднага щом кацнахме в Санкт Петербург и посетихме ресторант "Барбареско“, където бяхме резервирали маса, ни очакваше огромна изненада - Къванч Татлъту! Беше прекрасна петербургска вечер ... Къванч, когото всички тук наричат ​​Курт Сеит, седеше на най-уединеното място близо до прозореца, държейки чаша в ръце, гледайки нанякъде. Аз, като човек, който току-що беше пристигнал в такъв суров климат, носех топъл пуловер и се страхувах дори да сваля шапката си цяла нощ. Къванч обаче носеше лек пуловер с V-образно деколте и дънки, след месец в Русия вече беше свикнал с местното време. Каза: "Извинете ме, само ще хапна и след това ще си тръгна, защото утре рано сутринта имам снимки.“ Но разбира се, аз се съгласих! Спомням си, че поръчах супа от елегантно облечен млад сервитьор и тогава реших да поръчам емблематичната лазаня, която ми беше горещо препоръчана.
Това място е доста популярно в Санкт Петербург и на Къванч също му хареса, той го посещаваше често. Мразовитото време, прекрасният въздух, звуците на джаза - всичко предразполагаше към непринуден разговор.
Същата вечер говорихме за много неща, обсъждахме различните слухове за Къванч. В края на краищата какво ли само не писаха, ту, че е отслабнал, ту, че е напълнял, но ви уверявам, скъпи фенове, че нашият Курт Сеит е в отлична форма! Самият той казва, че брадата му прави лицето му да изглежда по-слабо, а теглото му е останало същото. Единствената разлика е, че бакенбардите му са още по-забележими, отколкото в "Кузей Гюней". Без излишни килограми и с брада - пригответе се, защото ще видите нов Къванч ...
Къванч се чувства добре в Русия, но също така му липсва Истанбул. "Най-много ми липсва семейството ми и кучето ми Парс“, казва той. "Наех човек да се грижи за Парс. Заради паспорта ми и климата не можех да го взема със себе си.“ Къванч каза, че ще си тръгне веднага щом си изяде супата, затова наглеждах супата му. Молех се супата никога да не свършва, за да може да ми разкаже повече. Къванч поръча и нещо друго освен супа и разговорът ни продължи.
Това за Татлъту не е първа роля, той се усмихва както винаги, но приема новата си роля много сериозно. Точно когато започна да споделя подробности за сериала, колегите му от екипа – Фара Зейнеп Абдула, Биркан Соколу и Берк Ерчер се присъединиха към нас. Всички седнахме на една маса и се забавлявахме добре, като ученици. Всички живеят в един и същи хотел. Всяка вечер се събират в нечия стая, гледат филми, разговарят и споделят клюки. Студеното време се задържа през цялото време на снимките. Къванч ни каза: "В сравнение с Истанбул, сега е много студено, но сякаш е дошла пролет, защото когато пристигнахме за първи път, в Санкт Петербург беше много по-студено. Снимахме дори при температури от -30°C.“ Биркан добави: "Беше толкова студено, че един ден, докато се разхождахме, чухме как брадите ни скърцат. Мислехме си, че ще паднат и едва намерихме топло място, където да се стоплим.“
В студено време най-трудното, но и най-приятното нещо е язденето на кон. "Вярно ли е, че Къванч е паднал от коня ?“ питам аз и веднага получавам отговора:
„Да, така стана, и счупих не четири, както беше казано по-рано, а пет ребра. Нямаше други инциденти на снимачната площадка. Но, отдавна мога отново да яздя. В този съдбовен ден яздех коня, за да свикнем заедно един с друг. Бях на коня дълго време и изразходвах много енергия, така че когато снимките започнаха, загубих равновесие. В началото дори не забелязах колко е сериозно, но по-късно осъзнах, че съм си счупил няколко ребра.
Независимо от това, Къванч не е спрял да снима. Показа ми видео на телефона си с кадрите с коня.
Къванч, въпреки заледените улици на Санкт Петербург, яздеше коне с невероятна скорост. Попитах го:
"Разви ли някакъв страх след язденето?“
"Ако в течение на два дни отново седнеш на седлото, няма да се страхуваш“, каза ми той.

Ах, Русия, ах!
Ако първият път, когато Къванч имаше проблеми с паспорта, беше заради кучето му Парс, сега е заради коня си Шехир. Шехир беше първият кон, който Къванч яздеше по време на снимките. Той много обикна този кон. Снимките, които ще продължат в Истанбул също ще бъдат с участието на Шехир.
Къванч също така реши, че веднага щом се върне в Истанбул, ще си вземе кон.
След ресторант "Барбареско“ се отправяме към един от най-популярните барове, Хонконг. Това е номер едно в списъка на Къванч с любимите места в Санкт Петербург. Собственикът и Къванч са станали близки приятели и често си говорят. Като стана дума за разговори ... Актьорския състав общува помежду си на собствен измислен език. Единият казва "Йела“, а другият отговаря "Чипетпет“. И колко много такива странни думи чух! Попитах как се е случило така, че говорят на собствен език, на което Къванч отговори: "Тук сме почти сами цял месец. Прекарваме цялото си време заедно и сме развили език, който никой друг не разбира.“ Когато поисках да ме научат на този език, за съжаление ми казаха: "Съжаляваме, но това е лично, не можем да кажем на никого.“

Заради това, че нощта ни продължи толкова дълго, се събудих чак в 11:00 часа на следващия ден, така че пропуснах закуската. Снимките вече бяха започнали отдавна ... Днес трябваше да снимаме къщата на Шура. Домът на восъчните фигури служи като специално място за тази цел. Това беше дворецът на брата на царя. Научихме всички тайни на Шура и нейното семейство. Дори когато излизахме на балкона, трябваше да обуем ботуши. Почти всички снимки се проведоха в музеи и дворци. Досега сме снимали на около 25 локации, включително Руския държавен музей, Мраморния дворец (където е заснет валсът), Държавния исторически музей в Санкт Петербург и Руския драматичен театър "Пушкин“. Първият човек, когото срещнах на снимачната площадка, беше Фара, тя четеше книга и не изглеждаше по-различна от Шура, както си я представях. Фара изглеждаше като истинска руска принцеса – нежна и вълшебна. Беше облечена в лека бяла рокля, но беше много студено, затова наметна яке. Когато я видях така, имах силното чувство, че съм се върнала назад във времето. Но Фара не беше единствената, която усещаше студ. Скоро Къванч се появи в униформа.
Започнах да му разказвам колко привлекателно изглежда с тези дрехи. И тогава го попитах: С какво тази роля се различава от другите?
- "Курт Сеит и Шура“ е много интересен проект, но не искам сега да разказвам, за да не разваля всичко. Когато сериалът излезе на големия екран, всички ще бъдем там и ще видим“, отговори Татлъту.
И веднага след това извикаха на Къванч, че снимките с него ще започнат всеки момент. След като той тръгна, отидох при другите актьори.
Скрит текст:
интервю с Хилял Сарал
   Х  " Аз работя с трима консултанти по история. Ние искаме да разкажем за събитията, настъпили в Русия през 1916 г."
Р " Как мислите, вашите знания по история достатъчни ли са за това, разказът ви да е обективен и достоверен?"
Х " За да бъдем максимално близо до историята, аз работя с турски историк и с двама руски консултанти, които са истински професионалисти. Руските консултанти по история винаги присъстват  заедно с нас по време на снимачния процес."
Р. "Разкажете малко ..."
Х " Мястото е тясно свързано с изкуството. Това се усеща навсякъде. Но след революцията се създава крайно болезнена ситуация.  У богатите настъпва краен спад на стандарта на живота. След революцията ви очаква поразяваща картина."
Р " Вие вече за трети път работите с К. Татлъту ... той ли не може без Вас, или Вие без него не снимате ?"
Х " На нас много ни харесва да работим заедно, това за нас е удоволствие. Аз съм готова да работя с него не само в три проекта , но и цял живот."
Р " Каква е вината на Фатмагюл", "Забранена любов" -  едни от вашите първи проекти нажежиха страстите и още как. И в този ли сериал ще накарате сърцата ни да забият често-често при любовните сцени между Курт Сеит и Шура ?"
Х " В този сериал вие ще чувствате чистота и свежест"
Р " На мен ми се струва, че на вас не ви се харесва , когато говорят за любовните сцени във вашите проекти
Х " Не, разбира се - защо да не ми харесва - не. Та любовта заема едно от най-важните места в нашия живот, но ако покрай обсъжданията на красивите любовни сцени  говорят и някои неща като " Тя успя да заснеме и  военните сцени добре" аз ще бъда безмерно щастлива."
Скрит текст:
още едно интервю с Едже
  В сериала всички ще говорят на чист турски език. Няма да има акцент, нито субтитри.

Кога ви дойде идеята да напишете сценарий за този сериал?

- За първи път прочетох тази книга през 1992 г. и историята много ми хареса. Но по това време в Турция не само, че не се снимаха сериали, ами и широкоекранни филми не се снимаха. Идеята за този проект се зароди в главата ми преди 2 години. Когато започнахме да снимаме "Кузей Гюней" , започнахме да обсъждаме и този сериал.

Исторически сериали са се снимали и преди вас. С какво вашият проект ще се отличава от всички останали ?

- Да, исторически сериали вече са излизали на екран. Но за пръв път това ще бъде сериал, на който действието ще започне в Русия, ще продължи в Турция и ще завърши през 1920г. Вие тепърва ще видите историята на една вълшебна любов, която преживява всички беди и нещастия по онова време.

Сюжетът на сериала започва през 1916 г. в Русия, първите дни от революцията.

- Постарах се да вместя историята в рамките на сериала. Описала съм всичко така, както са го преживели героите от книгата, пред очите на които са се случили всички тези събития. Те са живели удивителен живот, били са принудени да емигрират в Турция. Разбира се, най-важния детайл е, че Курт Сеит е кримски татарин.

Вие отново работите с К.Т. Специално ли избирате именно него?

- За пръв път видях Къванч в сериала " Гюмюш". От първата си среща с него аз бях впечатлена от неговата енергия и вътрешни сили.

Какво можете за кажете за Къванч, нещо, което никой друг не знае за него?

- Той е от хората, които много умело могат да направят пародия на всеки. Веднага схваща отличителните детайли и може достоверно да предаде образът.

Да преминем към Фарах , с нея вие работите за първи път?

- Аз приех много близко в сърцето си образът на Шура от книгата. Тази героиня така достоверно и подробно е описана, че още тогава започнах да прехвърлям в ума си актрисите, които биха могли да изиграят тази роля. Но след като изгледах " Сънят на пеперудата" веднага разбрах, коя ще изиграе Шура.

Снимките преминават в Русия. Персонажите са руски. Планирате ли да пишете субтитри под епизодите?

- В нашата история това е най-основната трудност. Реших, че всички ще говорят на чист турски, няма да има акцент и субтитри.

Обикновено сценаристите пишат сценария и с това тяхната работа приключва. Вие през цялото време присъствате на снимачната площадка, контролирате целия процес.

- За мен е много важно да проникна в духа на снимките. Затова дойдох в Санкт Петербург, за да съм с актьорите и още веднъж да обмисля всички детайли.
Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 260
# 261
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за споделеното!!!
Идеята ми за ново обсъждане на КСШ е, да се обозначат
историческите събития, годината когато са се случили,
географски мястото, на което са се случили,
забележителните места, където са правени снимките.
Това е период от 1916 до 1923.
Хронологията я имаме от първия до последния кадър.
Любовта, славата, борбата, раздялата, болката, смъртта,
страданията на героите, са плод именно на тези исторически събития,
по тези места, и по тези времена.
Извинете, ако не ви е интересно!!!

Приятни занимания, дружки!!!

# 262
Здравейте, момичета!
Сега видях това и въпреки, че е ясно, че е правено с ИИ ,ви го нося, заради информацията.

Възприятие за илюзия: точният момент, в който реалността се огъва пред мисълта и мисълта се превръща в измама.
OLASILIKSIZ (НЕВЕРОЯТНО), новият предстоящ сериал с участието на Къванч Татлъту.
Очаквайте още.

# 263
Привет и от мен!!
Нези, добре си наминала Hug
Много е готин колажа Hands V
за съжаление това са разсъждения на италианката Елена.
нямаме нищо ново официално от продуцентите или от Бирсен.
Фенче Kissing Heart, о и на мен ми е олекнала отдавна!
но това, което е споделила от гледна точка на събитието/срещата за КБТ ми беше интересно.
мерси за спойлерите, прочетох ги с интерес!
Диве, идеята ти е хубава, но зависи кой в какво настроение и нагласа е. /да се обсъжда КСШ от историческа гледна точка си трябват и познания/
аз гледам 2 сериала и не ми се гледат в момента повече.
Пепи, Вале Hug

Heart Eyes

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 20:53 от Airra

# 264
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Благодаря за всичко 😍
Фени, Дива не обещавам твърдо, че ще се включвам редовно, но имам ли възможност със сигурност. Времето не ми стига в момента за нищо.
ValentinaP , благодаря за прекрасното видео 😍

Лека 🤗 🤗 🤗

Общи условия

Активация на акаунт