Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 524
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
кукумицинка има го и този момент, дори и с по-твърди български мъжки имена. Все по-често срещам в регистрите бащини имена без наставки -ов,-ова.
ММ гледаше и абревиатурата от съкращаване на името. Неговата е ЕЗИ - било страна на монета.  Е, синът не е с фамилия Иванов, защото се получава ГЕИ.  Затова да мисля не бях се сетила.

# 331
кукумицинка има го и този момент, дори и с по-твърди български мъжки имена. Все по-често срещам в регистрите бащини имена без наставки -ов,-ова.
ММ гледаше и абревиатурата от съкращаване на името. Неговата е ЕЗИ - било страна на монета.  Е, синът не е с фамилия Иванов, защото се получава ГЕИ.  Затова да мисля не бях се сетила.
Инициалите на моя син са Е.Б.А. Вече е на 11 и още не се е усетил, ама ще му кажа да не си пише инициалите никъде.

# 332
Имаше в "Столичани в повече" едно бебе Салвадор (спасител). Първоначално беше с някакво друго име, може би Спас, но нещо не получиха обещаното имане за бебето и набързо го прекръсти майката.

# 333
  • Пловдив
Стават такива неща. На един от моята предучилищна и после съседен клас инициалите бяха П.И.Ч. Забелязваха го това децата в училище.
Този човек после нещо май откачи и го гледам да се разхожда из махалата малко пет за четири. Не агресивен или нещо да прави, просто се разхожда. Flushed
На друго момиче от махалата бяха ВМИ и така пишеше на спирката на автобуса, с който ходехме, вкл. тя, на градски плаж (Висш медицински институт).

# 334
  • Варна
На работата ми работим с инициали. Един колега е ВГЗ, редовно отнася майтапи, и на него му е смешно.Grinning

# 335
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Моите са ЦИП Joy
Аз си ги харесвам

# 336
В едната ми работа бяхме две - едната ООД, другата - ЕАД.

# 337
А аз мислех, че тези абревиатури са отшумели.

# 338
  • Варна
Нашите не са забавни, но майка ми е ВИК и понякога се шегуваме по темата.

# 339
  • Пловдив
Не е по темата, но тук във форума ли разказваха, че някой бил записал "В и К" (ве и ка) като "вейка"?

# 340
Мириям;
Калица;
Гичка;
Варвара;
Дена; Дана;
Кукурейо

# 341
  • София
Кукурейо? Joy
Калица имаше няколко баби на село, като бях малка.

# 342
Мириам е еврейско, Варвара е разпространено в Русия, на мен не ми харесва. Гичка е старо българско име, сигурно само баби го носят вече. Поне се надявам.

# 343
Miriam е честo срещано в немскоезичните страни. Имам няколко познати на по 25-30 години. Много ми е е звучно и нежно, може би заради носителките на името. Simple Smile

# 344
Сегашният кмет на Младост е Кукурин,  "-ин" е наставка за женско име (вместо "-ов"), значи е имал (пра-)баба Кукурейя или Кукура.Laughing

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 23:23 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт