Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 523
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Фамилията може да идва от някакъв прякор или друга дума, не от собствено име. Може и да е чужда, например руска.
Ето още един с тази фамилия - Владимир Кукурин. Дали не са роднини?

# 346
  • Sofia
Имаше в "Столичани в повече" едно бебе Салвадор (спасител). Първоначално беше с някакво друго име, може би Спас, но нещо не получиха обещаното имане за бебето и набързо го прекръсти майката.
Не беше ли Кипър?
….на галено му казваха Кипърчо 😀

# 347
Имаше в "Столичани в повече" едно бебе Салвадор (спасител). Първоначално беше с някакво друго име, може би Спас, но нещо не получиха обещаното имане за бебето и набързо го прекръсти майката.
Не беше ли Кипър?
….на галено му казваха Кипърчо 😀

Тя май няколко пъти му сменя името. Първо някаква баба щеше да дава някаква ценност, ако е на нея кръстен, после вярно по някое време беше и Кипърчо, ама накрая остана Салвадорчо. Забравила съм точно сюжета.

# 348
Фамилията може да идва от някакъв прякор или друга дума, не от собствено име. Може и да е чужда, например руска.
Ето още един с тази фамилия - Владимир Кукурин. Дали не са роднини?
Скрит текст:

[/spoiler]
Този му брат. И баща им (или чичо им) работи в УАСГ, но май е доцент.

# 349
  • Sofia
Макая,малко дете
Евладия Славчева,60+

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 12:39 от Doli

# 350
  • някъде по морето
Кукурейо не е ли румънско?
Има румънски футболист с това име..

# 351
А Иван Кукурин с различно презиме намерих 4-5 съветски войници, родени в периода 1914-1922 и загинали във ВСВ в периода 1941-1943 година.

# 352
Кукурейо не е ли румънско?
Има румънски футболист с това име..
Не е румънско. На румънски "CuCur" има ужасно значение (with big ass), едва ли някой би запазил такава фамилия.
Има известен испански футболист Марк Кукурела (Marc Cucurella).

Намерих в гугъл и няколко човека Кукуров (с мъжко окончание -ов) - Камен Кукуров, военен, Йордан, депутат във ВНС и Огнян, радиолюбител. Явно е Кукурейо е старо забравено нашенско име.

# 353
  • Пловдив
Да, а и изобщо не е казано, че всички тези имена у нас, в Русия, в Румъния и т.н. имат един и същ произход.

# 354
Кукурейо е истански национл - този с дългата къдравата коса

# 355
Miriam е честo срещано в немскоезичните страни. Имам няколко познати на по 25-30 години. Много ми е е звучно и нежно, може би заради носителките на името. Simple Smile
Има една влогърка в БГ, която си е кръстила дъщерята Мириан, заради мъжа й Миро и нейното име Ани. Grinning Ор'гинално.

# 356
  • София
Ха, ха, днес попаднах на Касиер Банков. Много яко, само където не работи в банка Money

# 357
Аз в село съм чувала мъж с име Бано. Ако сложим модата на умалителните - може фамилията да идва от някой Банко.

# 358
Аз в село съм чувала мъж с име Бано. Ако сложим модата на умалителните - може фамилията да идва от някой Банко.

Имах преподавател Бано Банов.

# 359
  • Пловдив
Банков се среща и идва от Банко.
Касиер предполагам, че не е било първото име, а длъжност.

Общи условия

Активация на акаунт