Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 290
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Като се замисля, и Банко познавам, май наистина е Банков. Млад човек, предприемаческия форум модерира.

# 361
  • Най-красивата страна
Мириам-библейско име,от иврит-
1.,,почитаща Бога,,
2.,,господарка,,

Бано,Банко - славянско  име.
В средновековието  Бан е титла на управител на дадена област .
Бан-от старобългарски -означава,,силен човек,,

От бебешки конкурс
Евиса
Алмира
Ромарио
Алара
Маркус
Естир
Мелия
Руса
Христоз
Елизара
Делиан

Няколко бебета Мария
Илия
Бисер
Йосиф
Христо
Красимир
Бистра
Радко

Май тези имена сега са по-рядко срещани,по-интересни и се завръщат.

# 362
Мария, Илия, Йосиф, Христо са необичайни/интересни?

# 363
Алара мисля, че е турско.

Мария, Илия, Йосиф, Христо са необичайни/интересни?
Не, по-скоро са рядко срещани сред бебета и малки деца.

# 364
  • Пловдив
От изчезващите имена - Здравка ще има в класа на моя син, първи клас. Всъщност и с неговото име друго дете не съм срещала, възрастни (големи) мъже има. Може да има и деца обаче, не е от чак подчертано "старомодните".

# 365
Markus също е добре познато и често срещано в някои католически европейски държави.

# 366
  • София
Банков се среща и идва от Банко.
Касиер предполагам, че не е било първото име, а длъжност.

Име беше, точно затова ми стана смешно.

# 367
Ръждавичка-от игри на волята

# 368
  • Пловдив
Фамилно име, идва явно от село Ръждавица - сега Раждавица, преименували го умниците, за да не се свързва с ръжда, ами с раждане, - Кюстендилско, на жп линията за ГЮешево.
(От началото на 90-те, когато ходихме с баща ми на гости на негови братовчеди, които имаха къщи в района и изобщо са по произход оттам, ги помня в комплект гарите Ръждавица и Скакавица).

# 369
На Луиза Григорова сина й е Бран, мисля че е разказвала от къде идва името, но сега точно не се сещам. Иначе звучи интересно.
А на един колега брат му се казва Банко, не са етнически българи, но не е ставало дума и от кой край са на страната.

# 370
Бран ми е странно, Бранимир - да.

# 371
Е, как не ги е срам- в училище я Бран- недобран,  я друга глупост ще му викат... минаваме бразилците и латиносите вкуп,  по измишльотини.

# 372
Бран е стара дума за война, от там произлиза браня - пазя. Има имена Бранко и  Бранимир с този корен.
Само бран/рат все едно да си кръстиш детето Война макар, че има име Воин.

# 373
Е, как не ги е срам- в училище я Бран- недобран,  я друга глупост ще му викат... минаваме бразилците и латиносите вкуп,  по измишльотини.

Изобщо няма да прави впечатление сред разните му Агуая и Амая.

Сетих се за друго, вчера, като бяхме на кафе, обсъждаха едни познати някакъв Гатю (Гатьо?) от някакво предаване, който не бил наистина Гатьо, ама си го избрал сам за име. Ами не го разбирам, да се казваш примерно Иван и да се наречеш сам  Гатьо.

# 374
  • София
Мисля, че фамилията му беше Гатевски, та го наричаха Гатьо.

Общи условия

Активация на акаунт