Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 48

• 18 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
И Георги Седефчов Първанов.

# 511
И аз имам познати по-възрастни жени мюсюлманки с име Седеф. Но при млади не го бях срещала. При момчета пък съвсем.

# 512
Не познавам Седефчовци, но имам братовчедка Смарагда, кръстена на баба си Змарагда, която се представя за Магда. До сватбата й не знаех цялото име.

# 513
Възкресен кръстен на дядо си Анастас(Анастасиос).

# 514
Сетих се за Възкресия Вихърова театрална режисьорка.

# 515
Сетих се за Възкресия Вихърова театрална режисьорка.

Това сигурно свекърът е бил някой Вихър/Вихрогон и нали да го уважат, да е с неговата буква, ама по-модерно, и воала - Възкресия!

# 516
Пея Конова
Петроцвет

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 21:41 от me_for_president

# 517
  • Пловдив
И аз точно Пея Конова щях да пиша - участничка в България търси талант. Като я питаха как се казва чух Фея, но като я написаха видях, че е Пея.
Имах съседка Неранза, викаха й Нанка.

# 518
  • Пловдив
Възкресия не е модерно име, даже си е архаично. Вихър гачели е по-модерно.

# 519
Вихър Стойчев-артист.

# 520
  • Телиш/Плевен
Томая много ми хареса. Heart Eyes

Като стана дума за баби, моята се казваше Върбана (родена през 1932 г.), а майка ѝ - Буда.

# 521
  • Пловдив
Познавам една Възкресия, от Пловдив е, към 18 годишна, идва в църквата, в която пея.

Вуйна ми е Върбанка, 49 набор, друга леля беше Връбка, а внучката и кръстена на нея - Върбина, 92 набор. Познавам и Върба, към 60 годишна. Всички от Бургас и околията. Направо може да се направи колекция от тези имена Simple Smile

# 522
Томая много ми хареса. Heart Eyes

Като стана дума за баби, моята се казваше Върбана (родена през 1932 г.), а майка ѝ - Буда.

Покрай Буда се сетих, че съм чувала името Будинка.
Будинка Ковчазова намерих в нета.

# 523
  • Пловдив
Старо име е. В книгата "Следите остават" на Павел Вежинов - детска книга от 50-те години, в която пионери преследват диверсанти, жената на един от главните "лоши" герои - Тороманов, съсед на пионерчетата и помагач на диверсантите - се казваше Възкресия. Всъщност от тази книга за пръв път чух името, но се е срещало и в реалността.

# 524
Познавам Будинка, виден регионален кадър на БСП.

Общи условия

Активация на акаунт