Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 332
  • 183
  •   2
Отговори
# 90
Много благодаря! В нашия случай количката няма да се разнася по стълби, защото имаме едно общо помещение на първи етаж на кооперацията, което се заключва, и се използва за колички, колела и т.н.. Споменавам го, защото не знам дали това е едно от главните съображения да се търси по-лека количка. Засега моделите, които гледам, са до 13.200 гр. в най-тежката си форма.

# 91
Здравейте,

Един бъдещ татко да пише в темата за разнообразие. Simple Smile

След обследване на няколко различни марки и модели, сме се насочили към CAM Techno Babila 2025 2в1, техния стол за кола Relax I-Size в комбинация с isofix базата Base Relax I-Size 360°. Очакваме момченце и ни хареса колко просторни са кошовете им, като в същия момент са доста леки (гледахме и Modus моделът, но той е осезаемо по-тежък за половинката ми).
Разгледах предните страници тук, както и няколко от по-старите теми, но понеже не открих мнения за тях, пиша в търсене на повече отзиви. Най-вече насоки към някакви евентуални скрити негативи, които биха ни разочаровали.

Благодаря предварително.

# 92
здравейте,

някой има ли няблюдебия или мнение за следните колички? По принцип доколкото разбрах е по-добре да са 3 в 1?

КОМБИНИРАНА КОЛИЧКА LORELLI PATRIZIA 2В1
КОЛИЧКА ЗА БЕБЕ LORELLI BOSTON 2В1
КОМБИНИРАНА КОЛИЧКА LORELLI RIMINI 2В1
КОМБИНИРАНА КОЛИЧКА LORELLI VIOLA 2В1
КОМБИНИРАНА КОЛИЧКА LORELLI DAISY 2В1

# 93
Здравейте, моля за мнение за тези колички:
1. Bebetto Yoddi;
2. Bebetto Flavio;
3. Bebetto Luca;
5. Cosatto Giggle 4;
6. Venicci Claro;
7. Еspiro Only;
8. Espiro Yoga.
Засега като че ли на тях сме се спрели, но не сме ги виждали на живо. Просто ми е интересно как се справят извън магазина. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 11:25 от darbie9596

# 94
Здравейте,

След обследване на няколко различни марки и модели, сме се насочили към CAM Techno Babila 2025 2в1, техния стол за кола Relax I-Size в комбинация с isofix базата Base Relax I-Size 360°. Очакваме момченце и ни хареса колко просторни са кошовете им, като в същия момент са доста леки (гледахме и Modus моделът, но той е осезаемо по-тежък за половинката ми).
Разгледах предните страници тук, както и няколко от по-старите теми, но понеже не открих мнения за тях, пиша в търсене на повече отзиви. Най-вече насоки към някакви евентуални скрити негативи, които биха ни разочаровали.

Благодаря предварително.
Мои приятелки са много доволни от количките на CAM, но се включвам, за да препоръчам за столче за кола да се спрете на марка и модел с ADAC тест.

# 95
Venicci claro е 10/10 поне за моите критерии. Супер се справя с неравности, има доста голям сенник /последните дни виждам, че това е важно/, маневрена, лесно се сгъва - всеки ден я свалям от 2 етаж и обратно понеже сме без асансьор, коша за багаж е достатъчно голям. За момента единствения “минус” на тази количка е, че не мога да я прибирам без да падне стойката за чаша 😀
Купихме я без да сме прочели кой знае колко мнения, понеже няма такива, но сме доволни от избора. Ще напиша подробно по-нататък, когато изпробвам и летния кош 😊

# 96
Мои приятелки са много доволни от количките на CAM, но се включвам, за да препоръчам за столче за кола да се спрете на марка и модел с ADAC тест.

Благодаря за препоръката. За жалост дори на официалната им страница не откривам адаптери на CAM, които да стават за други марки столчета. Тези, които идват в комплекта, май са само за CAM столчета.

# 97

Благодаря за препоръката. За жалост дори на официалната им страница не откривам адаптери на CAM, които да стават за други марки столчета. Тези, които идват в комплекта, май са само за CAM столчета.

На Ваше място бих возила бебето в кошницата на CAM в града и бих взела столче от 0 до 4 години с ADAC тестове и добра оценка за извънградско шофиране - такова е например Cybex Sirona, няколко модела на Britax Romer и доста други де, но това като ориентир поне. Така или иначе ще ползвате кошницата до 6-7 месец максимум.

# 98
Здравейте,

Благодаря предварително.
Ние купихме същата количка,все още бебка не се е родила,но изобщо не съжалявам,направо съм влюбена в тази количка,ще видим скоро как е и в действие,но ми иде направо аз да легна в нея😁🤣

# 99
  • 🌊
Развитие при нас:
Скрит текст:
Тутис Уно отпадна с естествен подбор, защото я нямаха налична в Айко. Беше най-тежката в списъка и не съжалявам. Ще видя дали имам сили да погледна Anex IQ и Nuna triv Next, че в последните дни имам чувството, че не нося бебе, а цяла планета.
Може би по-полезното, сравнение на Inglesina Duo Electa с RedsBaby Aeron от човек 160 без особена сила. Много близки са по характерискити, но малко от това, което не може да се усети от ченете в сайтовете им. И двете се бутат лесно, и двете имат сгъване за съхранение, и двете са на сходни цени, и двете ми бяха удобни на ръст.
Неща, които бяха различни за мен:
Дръжките - чувството на държане при Редс беше доста по-уверено, чувствах, че имам повече контрол. Хареса ми също, че кошът за бебе си има дръжка.
Материята - При Инглесина материята изглежда една идея по-лесна за чистене, защото е някак промазана в сравнение с Редс, където първата ми асоциация беше стар войнишки брезент.
Антирефлукс механизмите в кошчето - при Инглесина си е на доста високо ниво, метална конструкция, доста контрол. При Редс няма такива, трябва възглавничка.Надявам се да ни се размине рефлукса, но все пак ми беше важно да знам вариантите
Спирачките - при Редс е стандартна в средата, при Инглесина има блокиращ бутон вдясно и отключващ вляво.
Общо боравене с количката - може би до голяма степен зависи, колко са натискани бутоните на пробния модел, но Инглесина ми се стори по-сложна за боравене от Редс, повече закъсване, повече неща, с които не бях свикнала.

За сега Редс ми е фаворит, но ме притесняват ме гумите, защото са 16.5 и 15см. Вярно Варна е град, но някои улици са все едно марсиянски пейзаж и особено като ни навали не знам дали няма да стане хем раздрусано бебе

# 100
Здравейте!
Някой открил ли е подходящо универсално зимно чувалче за седалката на Bugaboo Fox? Открих, че на Voksi са съвместими, но се чудех дали има и друго подходящо.

# 101
  • Melmak
Здравейте! Записвам се да ви следя, защото съм бъдеща майка и не разбирам нищо от колички. Разбира се, като наближи момента ще ходим и на живо да ги гледаме. За сега само разучавам. Не ми се иска да наливаме много пари в количка, но все пак ще съм всеки ден с нея навън и не искам да си причинявам нерви. Искам количка, която работи за нас, а не нещо, което да ме дразни и да се чудя с кой акъл съм купила.

# 102
Здравейте! Все още не съм обикаляла по магазини и нямам впечатления на живо, но бихте ли изказали мнения и опит от следните две колички:

1. Anex IQ - много ми допада, че е по-лека и могат да се сгъват и двата коша. Живеем на последен етаж, но адснсьора до етажа под нас.

2. Easywalker Zoey - малко по-тежка е, но чисто визуално и като характеристики доста ми допада. Пък и цената е по-добра.

Благодаря предварително!

# 103
Имате ли наблюдения дали магазините правят кампании по Black Friday? Знам, че Raya Toys имат код за отстъпка до утре и се чудя дали да изчакаме или да взимаме направо.

# 104
Аз доколкото помня миналата година Рая имаха черен петък през ноември. Гледайки и назад в страницата им мин.година в края на октомври(до 27.10) са имали код, после в началото на ноември за пуснали нов код, после черният петък е бил -25% петък, събота, неделя 15-17.11 на вс без Cybex Platinum (за тях е имало частично -10% на избрани неща), а после нс 7-8дек пак -20% с частично -25% нс Cybex Platinum избрани продукти, които рядко намалят по принцип. Това поне е било миналата годин, а и си спомням, че ние тогава започвахме да търсим количка и когато и да ги отворих все имаше някаква промоция.

Общи условия

Активация на акаунт