Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 17 325
  • 530
  •   3
Отговори
# 495
Момичета, има ли успех с висок прогрестерон преди трансфер?
Аз чета че много висок не е хубаво и до сега всъщност винаги преди трансфер е над 60ng/mL, но докторите не реагират, казват добре, но резултата е чиста 0 накрая за ЧХГ-то.
Мисля че е от високият прогрестерон, вие как мислите?

# 496
Аз на първия ми трансфер бях на пролутекс 2х1 и на 3 ден от пункцията ми беше над 140ng/ml 😀 Имах БХ , но не мисля, че прогестеронът е бил проблема. ЧХГ на 9ти ден на 5 дневни беше 207, така че на въпроса ти отговорът е по-скоро не според мен.

# 497
Съжалявам за случилото се Sad
Не се хващай на думите -не е много добър, това не е адекватна оценка на ембрион. Има си скала за оценяване и въпреки това съдят “по красота” без ПИД си е бластоцит, което не малко щом е стигнал дотам.
Не знам какво се прави в такъв случай, но за мен лекарят трябва да има някакво обяснение, а в случай че липсва, поне да се постарае да открие проблема преди следващ опит. Има си процедури, за изследване на матката като биопсия, хистероскопия и др. лекарите които се стремят към успех си знаят.
Ние след всеки неуспех, най-много от всичко се страхувахме от комерсиализма на някои репродуктивни специалисти, затова сменихме и клиниката, и лекаря.

Момичета, имам позната в инвитро клиниката в Плевен и от нея знам, че там имат бебе, родено с ЧХГ 30 на ден 14 от трансфера. Знам, че това са по-скоро единични случаи с някаква мега късна имплантация, но чудеса се случват!

За мен чудото приключи де, по нейно настояване си продължих лекарствата и въпреки, че имах отрицателно ЧХГ на ден 6 и ден 7, пуснах и на ден 10. Пак 0.

Имам един замразен ембрион на ден 6 с не много добро качество. Чудя се изобщо да го връщаме ли ... Изобщо не знам като го размразят дали ще става нещо от него.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 13:19 от Alfafa

# 498
Здравейте! Бях писала по-нагоре, но ще се повторя. ЧХГ на 10 ден след трансфер на 5 дневен ембрион 245 Miu/ml, ЧХГ 14 ден след трансфер 819 Miu/ml. Тези резултати са от лаборатория Рамус и не са пускани през 48 часа, заради почивните дни. За мое успокоение реших да пусна още един тест вчера на 20 дни след трансфер, но в друга лаборатория Цибалаб. Резултатите от там са: 8741 iU/L.  Знам, че е хубаво да се проследяват в една лаборатория. Но резултатите, които излязоха са в други мерни единици. Четох, но така и не успях да се ориентирам. Та моля за помощ какво трябва да означават. Отделно днес бях на първия си преглед след положителния резултат, видя се жълтично мехурче  и ембрион със сърдечни пулсации. На 9-ти съм на преглед да чуем сърчицето. Благодаря на всички включили се!
Щом расте и то нормално,значи всичко е наред.Стойностите при всеки са различни.Аз 11ти ден след трансфер 1982 Чхг,на 13ти ден 4215 Чхг.Всички бяха убедени,че са близнаци,дори се съмняваха и в повече бебета.Е бебето е едно,така че,спокойно и честито.

# 499
Alfafa, Благодаря за окуражителните думи!
След неуспешния СЕТ на тридневен ембрион направихме доста неща-
Пуснахме допълнителни изследвания за ДНК фрагментирането при мъжа ми, пихме мноооого добавки и двамата, правих хистероскопия и изключихме полипи и сраствания, пусках си фертилити тест, при който се установи бактерия в матката. Като цяло никога не съм имала проблеми с лигавицата.
При ЗЕТ-а докторът ми изписа доста лекарства и се беше постарал да се подсигури на много фронтове. Именно и затова разочарованието беше толкова голямо когато за втори пореден път дори нямаше имплантация. Не съм сигурна, но това май означава кофти ембрион или се бъркам? Приемах : Естрофем, Дусофарм, Програф, но шпа, бусколизин, Дуфастон, Пролутекс, Фраксипарин, Аспирин, фолиева киселина, б12, вит Д.
Все още не ми е дошло, но утре съм си запазила час да говорим с доктора какво ще правим и кога.

# 500
Момичета, някоя знае ли дали може след цветна снимка да се прави микробиология и цитонамазка? Колко време трябвар да е минало, цял цикъл или седмица, две може?

# 501
Simona Мислих да разкажа моята история малко по-подробно, чак когато е малко по-сигурно, че ще има щастлив финал. Но за мен, дори и този резултат е голям успех и то благодарение на репродуктивния специалист. Не бих искала да агитирам, но от всички лекари, които съм посещавала, сегашния, единствено показва мисъл и смяна на лечение, процедури след неуспех. За мен това е изключително важно, лекарите не са врачки, те не знаят къде е проблема, понякога го налучват бързо, понякога изисква няколко неуспеха. Но в миналото се нагледах и наслушах от оправдания като кофти яйцеклетки, нисък АМХ, години и т.н
Налратко - на 39 години съм, АМХ последно беше около едно, но това беше преди 1,5 год. Имам три предходни бременности, но с друг партньор. Само една завършила с живо раждане, останалите две - мисед аборт и ИМБ с отстранена дясна тръба. Имам PAI мутация - хомозигот рецесивен алел- назначен фраксипарин. От имунологията излезе точно обратното на повечето жени - ниско ниво на TH17 и съотношение Th17/T reg 1.98 По този повод беше назначена вливка с Ивиг, 3-5 дена преди трансфер. Имам 4 инсеминации - всички с нула ЧХГ, две стимулации, от тях общо три ембриона. Първи трансфер на 4 ден, свеж - кръгла 0 ЧХГ. Втори и трети трансфер от втора стимулация са с настоящия лекар. Втори трансфер, бластоцист замразен на 5 ден, качество 4BB,  след вливка ИВИГ отново кръгла нула ЧХГ, при третия трансфер на пет днесвен бластоцист, качество 5BB, отново вливка и след нея лепило( два пъти венозна кръв, която се обработва и се връща в матката 2 дни преди трансфер) - резултата за сега е положителен. Това е единствения път в който имам имплантация!
Преди да стигнем до стимулацията, по препоръка на док. Направихме хистероскопия - установено истмоцеле, което беше премахнато лапароскопски. Освен това, при мен има повишени андрогени( понякога те могат да са резултат от метаболизиране на естроген) и това води до липса на отговор към стимулация. За да избегне това, док. Изписа кортикостероид по време на стимулацията. Развиха се шест фоликула, четири Я извадени, 3 оплодени, 2 на пети ден и замразени. Първият трансфер го правихме на изцяло модифициран цикъл, блокаж с резелиго предходен месец, естрофем, пролутекс, утрогестан и дуфастон. Втория трансфер док. беше категоричен, че ще е напълно естествен, дори тригер инжекция не слагахме. След овулация само кортикостероид и утрогестан вагинално. След трансфера добави но-шпа и зарзио през два дни. На всяка стъпка подхода се променяше спрямо моментното ми състояние, винаги се премисляше къде може да е проблема с липса на имплантиране и нито веднъж не чух “калпави яйцеклетки”, вече си на 39 години или нямаш яйчников резерв! За мен такъв трябва да е подхода и независимо как ще завърши, вярвам, че всичко, което е можело да се направи, го направихме!
Дано да съм помогнала и на вас! 🍀

# 502
Може ли да споделите доктора?

Simona Мислих да разкажа моята история малко по-подробно, чак когато е малко по-сигурно, че ще има щастлив финал. Но за мен, дори и този резултат е голям успех и то благодарение на репродуктивния специалист. Не бих искала да агитирам, но от всички лекари, които съм посещавала, сегашния, единствено показва мисъл и смяна на лечение, процедури след неуспех. За мен това е изключително важно, лекарите не са врачки, те не знаят къде е проблема, понякога го налучват бързо, понякога изисква няколко неуспеха. Но в миналото се нагледах и наслушах от оправдания като кофти яйцеклетки, нисък АМХ, години и т.н
Налратко - на 39 години съм, АМХ последно беше около едно, но това беше преди 1,5 год. Имам три предходни бременности, но с друг партньор. Само една завършила с живо раждане, останалите две - мисед аборт и ИМБ с отстранена дясна тръба. Имам PAI мутация - хомозигот рецесивен алел- назначен фраксипарин. От имунологията излезе точно обратното на повечето жени - ниско ниво на TH17 и съотношение Th17/T reg 1.98 По този повод беше назначена вливка с Ивиг, 3-5 дена преди трансфер. Имам 4 инсеминации - всички с нула ЧХГ, две стимулации, от тях общо три ембриона. Първи трансфер на 4 ден, свеж - кръгла 0 ЧХГ. Втори и трети трансфер от втора стимулация са с настоящия лекар. Втори трансфер, бластоцист замразен на 5 ден, качество 4BB,  след вливка ИВИГ отново кръгла нула ЧХГ, при третия трансфер на пет днесвен бластоцист, качество 5BB, отново вливка и след нея лепило( два пъти венозна кръв, която се обработва и се връща в матката 2 дни преди трансфер) - резултата за сега е положителен. Това е единствения път в който имам имплантация!
Преди да стигнем до стимулацията, по препоръка на док. Направихме хистероскопия - установено истмоцеле, което беше премахнато лапароскопски. Освен това, при мен има повишени андрогени( понякога те могат да са резултат от метаболизиране на естроген) и това води до липса на отговор към стимулация. За да избегне това, док. Изписа кортикостероид по време на стимулацията. Развиха се шест фоликула, четири Я извадени, 3 оплодени, 2 на пети ден и замразени. Първият трансфер го правихме на изцяло модифициран цикъл, блокаж с резелиго предходен месец, естрофем, пролутекс, утрогестан и дуфастон. Втория трансфер док. беше категоричен, че ще е напълно естествен, дори тригер инжекция не слагахме. След овулация само кортикостероид и утрогестан вагинално. След трансфера добави но-шпа и зарзио през два дни. На всяка стъпка подхода се променяше спрямо моментното ми състояние, винаги се премисляше къде може да е проблема с липса на имплантиране и нито веднъж не чух “калпави яйцеклетки”, вече си на 39 години или нямаш яйчников резерв! За мен такъв трябва да е подхода и независимо как ще завърши, вярвам, че всичко, което е можело да се направи, го направихме!

# 503

Честито, радвам се, че сте попаднали на правилния лекар! Ако не е проблем да споделите кой е лекаря, мисля, че ще помогнете много на двойките, които са в процес на търсене на нов лекар.

За мен това е лекар, да се напасва спрямо пациента, а не да се води само по шаблон. Благодаря за споделената история!

# 504
Не е проблем да споделя името на лекаря, просто не исках да излиза като агитация - при д-р Димитър Цветков съм, във Вита. Като човек, който комуникира с много лекари, извън репродуктивните, смея да твърдя, че има малко лекари като него!

# 505
  • Sofia
Bubolina, честито, много се радвам и стискам палци всичко да е наред. Аз също бих помолила да споделиш при кой лекар си? Също така може ли малко повече информация за кои точно хормони не са били наред и как сте ги адресирали? При мен има доста високи нива на SHBG, които бяха открити с изследване назначено от новата ни репродуктивна. Каза същото за функцията на естрогените и тестостерона, че голяма част остават заключени и не се използват от тялото, което влияе негативни върху стимулацията.

# 506
Аз не харесвам Цветков, но Вита ми е много на сърце.. от центъра горе-долу останаха само акушерките - Мира и Гери, които са много били. Малък и уютен център. Simple Smile

# 507
Rouina При мен само андроген е повишен и то с малко над горна граница, тестотерон (учудващо) в нормална граница. При мен вероятно се дължи на хиперфункция на надбъбречна жлеза, в тийнейджърските си години имах поликистозни яйчници, за които съм отнесла доволно количество противозачатъчни. Първата ми стимулация( при друг лекар) беше доста мъчна - гонал 300 мг и на пети ден естрадиола беше ниска стойност, започна се едно вдигане на дозите, включи се перговерис и криво ляво започнах да отговарям. От пет пунктирани фоликула, 3 Я и само една оплодена, върнат на ден 4. С втората стимулация и вече при включен кортикостероид естрадиола беше два-три пъти по-висок от първата стимулация, при същия брой фоликули.
Мисля, при теб е по-различна ситуацията. Това, което е повишено при теб, води до липса на тестостерон т.е реално се секретира тестостерон, но се свързва със SHGB и така не може да участва в хормоналната регулация. Чела съм, че повишени нива на SHGB е следствие на инсулинова резистентност. Повишената кръвна захар задйства каскада в яйчника и той продуцира повече SHGB. Изследвала ли си тестостерон, но свободен тестостерон?

# 508
Simona, ако на всичките изследвания където сте ги пускали резултатите са добре, наистина е странно.
Това предполага, че ПИД е последна опция, щом всичко останало изглежда наред.
Или да е на психическа основа. Аз много се тормозех, не можех да мигна в периодите в които чаках положителен тест. По едно време бях убедена, че трудно ще ни се получи ако продължавам така, мислите и живота ми въртеше  
около стимулации и трансфери.
Желая ти успех с останалото ембрионче, може да е твоето бебче, не го отписвай Simple Smile

Alfafa, Благодаря за окуражителните думи!
След неуспешния СЕТ на тридневен ембрион направихме доста неща-
Пуснахме допълнителни изследвания за ДНК фрагментирането при мъжа ми, пихме мноооого добавки и двамата, правих хистероскопия и изключихме полипи и сраствания, пусках си фертилити тест, при който се установи бактерия в матката. Като цяло никога не съм имала проблеми с лигавицата.
При ЗЕТ-а докторът ми изписа доста лекарства и се беше постарал да се подсигури на много фронтове. Именно и затова разочарованието беше толкова голямо когато за втори пореден път дори нямаше имплантация. Не съм сигурна, но това май означава кофти ембрион или се бъркам? Приемах : Естрофем, Дусофарм, Програф, но шпа, бусколизин, Дуфастон, Пролутекс, Фраксипарин, Аспирин, фолиева киселина, б12, вит Д.
Все още не ми е дошло, но утре съм си запазила час да говорим с доктора какво ще правим и кога.

# 509
Alfafa, бях изключително спокойна през тази стимулация и този трансфер. Бях абсолютно положително настроена, знаех, че доктора направи всичко по силите си, вярвах в тялото си и изобщо не съм се притеснявала. Просто бях изключително спокойна и оптимистично настроена, че всичко ще бъде наред ❤️
Направо, като видях пак 0 на ден 6 и не можех да повярвам. Помислих, че е заради периферната кръв, та на другия ден пуснах пак. Пак 0. На ден 10 - пак 0. Направо стрела след стрела в сърцето..
Не знам дали ще се съгласят да размразят ембриона ден 6 да му правят ПИД и после пак да го замразяват.. Не знам дали ще оцелее.. ще питам в другата тема, дано някой е имал такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт