Дългото чакане след трансфер – тема 119

• 23 625
  • 728
  •   6
Отговори
# 705
Искам да ви кажа, че отдавна спрях да се подлагам на инвитро, а вадим яйцеклетки на естествен цикъл.Понякога една, но друг път по три.И се чувствам много по- добре. На 15 -16 мм ми ги вадят.тези инжекции при стимулации направо ти разбиват организма, едно килограмите и второ последиците от тях.
На 15-16 мм зрели ли са? Какво се случва с всяка отделна яйцеклетка, която вадите - оплождане ли я или замразяване и чак като се съберат ще оплождате?

Моя АГ се съгласи да опитаме на естествен цикъл следващия месец (пропускам цикъл след неуспешния ЗЕТ). Ако не се получи нищо и аз ще опитам изцяло на ЕЦ, но със сигурност на друго място.
Да, значи имах и на свеж и замразен ембриони, всичките са така извадени яйцеклетки.Мисля, че само една беше куха.Всички се оплодиха , от тях два ембриона - един на свеж и един на замразен се деляха нормално и на четвърти ден ми ги сложи. Някъде четох, че при жени над 43 години яйцеклетките дори при стимулация не трябва да се стимулират до голям размер, защото реално влошават качеството си.Мисля, че някъде съм го постнала - видео статия на института за репродукция в Ню Йорк.

# 706
Кира, както ти е казала и Rouina91, яйцеклетките ти се подлагат на инвитро оплождане, а ти не се подлагаш на овариална стимулация, а си на естествен цикъл.
Чудесно е, че при теб това работи и много се радвам!
Но наистина има случаи, в които е неприложимо и е хубаво да сме наясно, че много от жените по този път се подлагат на стимулация, тъй като за тях естествения цикъл просто не е вариант.
Давам и себе си за пример - аз съм с много агресивна ендометриоза (засягаща дори черва, гръбнак, диафрагма) и ако не съм на стимулация за яйцеклетки, съм в медикаментозна менопауза, за да потиснем ендометриозата. Така че няма как да си позволя 4-5 месеца без медикаменти, за да вадим по 1 яйцеклетка на месец, а през това време ендометриозата да засегне нови органи. Колкото и последици да има от инжекциите за овариална стимулация, при мен естественият цикъл носи много по-тежки последици.
Важното е за всеки случай да се избира максимално добър и щадящ вариант ❤

Искам да ви кажа, че отдавна спрях да се подлагам на инвитро, а вадим яйцеклетки на естествен цикъл.Понякога една, но друг път по три.И се чувствам много по- добре. На 15 -16 мм ми ги вадят.тези инжекции при стимулации направо ти разбиват организма, едно килограмите и второ последиците от тях.

# 707
  • Sofia
Абсолютно, при всяка е различно и зависи от препоръките на лекаря. Мен не са ме стимулирали, тъй като съм раждала, а и съм на години и за учудване дори на доктора, само при две пункции имаше негодни Я. Другите се оплождаха, като се развиваха и ги замразяваха. Но наистина, всичко е много индивидуално. При една пункция, имаше едно момиче, което беше на 22-23 години и вече беше с изчерпан яйчников запас, при нея беше специфично лечение..

# 708
Кира, както ти е казала и Rouina91, яйцеклетките ти се подлагат на инвитро оплождане, а ти не се подлагаш на овариална стимулация, а си на естествен цикъл.
Но наистина има случаи, в които е неприложимо и е хубаво да сме наясно, че много от жените по този път се подлагат на стимулация, тъй като за тях естествения цикъл просто не е вариант.
Давам и себе си за пример - аз съм с много агресивна ендометриоза (засягаща дори черва, гръбнак, диафрагма) и ако не съм на стимулация за яйцеклетки, съм в медикаментозна менопауза, за да потиснем ендометриозата. Така че няма как да си позволя 4-5 месеца без медикаменти, за да вадим по 1 яйцеклетка на месец, а през това време ендометриозата да засегне нови органи. Колкото и последици да има от инжекциите за овариална стимулация, при мен естественият цикъл носи много по-тежки последици.

Извинявам се за въпроса,какви точно са последиците от стимулацията?Благодаря

# 709
Последиците са редки ,но все пак ги има  при някои хора . Чернодробни и бъбречни проблеми ,образуване на тромби ,инсулти,рак на гърдата  ,кисти ,миоми ,сърдечни проблеми ,по бързо изчерпване на яйчников резерв…от този род .

,

Извинявам се за въпроса,какви точно са последиците от стимулацията?Благодаря

# 710
  • Sofia
Основно мисля, че са по-скоро бързо изчерпване на резерва. Хормонален дисбаланс за поне няколко месеца. Образуване на кисти и полипи (основно естрогено зависими, заради стимулациите и завишаването на естрадиола). И различни видове рак на гърдата, яйчниците, ендуметриума и цервикален. Преди месец бях на мамолог и ми каза, че след подлагане на инвитро и хормонална терапия се препоръчва прегледи на 6 месеца до края на живота. Аз имам кистозна структура на гърдите и често образувам кисти, но попринцип каза, че по дефолт е хубаво да се правят прегледи на 6 месеца.

# 711
Основно мисля, че са по-скоро бързо изчерпване на резерва. Хормонален дисбаланс за поне няколко месеца. Образуване на кисти и полипи (основно естрогено зависими, заради стимулациите и завишаването на естрадиола). И различни видове рак на гърдата, яйчниците, ендуметриума и цервикален. Преди месец бях на мамолог и ми каза, че след подлагане на инвитро и хормонална терапия се препоръчва прегледи на 6 месеца до края на живота. Аз имам кистозна структура на гърдите и често образувам кисти, но попринцип каза, че по дефолт е хубаво да се правят прегледи на 6 месеца.
Предполагам има голямо значение колко на брой са стимулаците?

# 712
Здравейте! Тъй като в момента съм в период, в който по схема спирам с инжекциите, а се заредих с повечко, защото си мислех, че по-дълго време ще ги поставям, реших да пиша тук, защото знам, че доста жени ги използват. Имам Пролутекс  8 останали кутии, като ще го дам доста под продажната цена. Ако имате интерес, пишете ми.Успех на всички от сърце, защото знам какво е! 10 години борба и чак сега имаме успех! А сме по на 30 години със съпругът ми!

# 713
  • Sofia

Много неща имат значение, мисля, че основното е предразположеност към тях. Бързото изчерпване на резерва става още по-бързо, ако изначало имате ниско AMH. Ако имате семейна история на ракове свързани с естрогенна индукция (на гърдата, шийката на матката и яйчниците) и сте изложени по-дълго време на високи естрогени има някакъв шанс да придобиете рак (според мен е минимален, ама трябва да се следите). Основно е до гени и предразположеност си мисля. Иначе мамолога ми каза, че дори един инвитро цикъл ме поставя в по-рискова група и трябва на 6 месеца да се прави ехография на млечна жлеза, а аз и изначално си имам проблеми там поради изначално по-високи нива на естрогени.

# 714
Здравейте! Тъй като в момента съм в период, в който по схема спирам с инжекциите, а се заредих с повечко, защото си мислех, че по-дълго време ще ги поставям, реших да пиша тук, защото знам, че доста жени ги използват. Имам Пролутекс  8 останали кутии, като ще го дам доста под продажната цена. Ако имате интерес, пишете ми.Успех на всички от сърце, защото знам какво е! 10 години борба и чак сега имаме успех! А сме по на 30 години със съпругът ми!
Честито!!! Много се радвам за вас 🍀🍀🍀 Може ли да споделите при кой лекар успяхте?

# 715
Благодаря! След два неуспешни опита при д-р Владимиров и много лошо впечатление от самата клиника, решихме да отидем при д-р Станулов в МЦ Доверие. Там от първия път успяхме. Но в предишната клиника след неуспешните опити и много четене от моя страна и самоназначаване на изследвания, сама установих дефицити и то много големи на витамин Д, Б12. И отделно имах изследвания за тромбофилия, което налагаше след трансфер да поставям хепарин, но по това време беше ковид пандемия и ми казаха, то ако има от къде да намерите поставяйте си, ако няма недейте. Което за мен беше просто изумяващо покъртително! И затова решихме, че два опита ни стигат в тази клиника и се насочихме към д-р Станулов.
Честито!!! Много се радвам за вас 🍀🍀🍀 Може ли да споделите при кой лекар успяхте?

# 716

Много неща имат значение, мисля, че основното е предразположеност към тях. Бързото изчерпване на резерва става още по-бързо, ако изначало имате ниско AMH. Ако имате семейна история на ракове свързани с естрогенна индукция (на гърдата, шийката на матката и яйчниците) и сте изложени по-дълго време на високи естрогени има някакъв шанс да придобиете рак (според мен е минимален, ама трябва да се следите). Основно е до гени и предразположеност си мисля. Иначе мамолога ми каза, че дори един инвитро цикъл ме поставя в по-рискова група и трябва на 6 месеца да се прави ехография на млечна жлеза, а аз и изначално си имам проблеми там поради изначално по-високи нива на естрогени.
Аз съм правила само една стимулация. Яйчниковия ми резерв за 36 години..1.2
Нямаме в рода такава предразположеност,но съм с много голям бюст,правя мастити и понякога правя мамографии.Явно трябва по-често.

# 717
  • Sofia
petiapetrova1965 както горе писаха, това са рядко срещани странични реакции на стимулацията за инвитро. Никой не казва, че който прави инвитро непременно ще получи някаква. Ако имате генетична/фамилна обремененост за различни видове ракове, и със стимулация и без нея пак сте си застрашена. Недейте да го мислите, просто чести прегледи при гинеколог и мамолог се налага поради излагането на високи естрогени.

# 718
Oткакто започнах с инвитрото гледам да се следя на 6 месеца без да имам предразположеност. С правилното попълване на дефицити, защото мамологът ми е по правилното хранене и витамините, не по хормонални лечения, нещата са доста ок.

# 719
petiapetrova1965 както горе писаха, това са рядко срещани странични реакции на стимулацията за инвитро. Никой не казва, че който прави инвитро непременно ще получи някаква. Ако имате генетична/фамилна обремененост за различни видове ракове, и със стимулация и без нея пак сте си застрашена. Недейте да го мислите, просто чести прегледи при гинеколог и мамолог се налага поради излагането на високи естрогени.
Да ,права сте!За всички здравословни проблеми искат често следене,за жалост не винаги го правим.

Общи условия

Активация на акаунт