2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 14 872
  • 228
  •   1
Отговори
# 75
Нищо не са учили на английски, камо ли пък да им преподават учителите на общообразователните. Само тестовете бяха на английски и да си учат термините вкъщи. Пълна имитация.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 09:32 от tochica78

# 76
Я пак, че не разбрах!😀
Не учат на английски, но правят тестове на английски? По кои предмети?

# 77
Учат химия , биология и история на английски , с учебници на английски!  Правят презентации и тестове на английски!

# 78
Нищо не са учили на английска, само ли пък да им преподават учителите на общообразователните. Само тестовете бяха на английски и да си учат термините вкъщи. Пълна имитация.

Не е вярно това.

# 79
И защо да не е вярно, поради каква причина да си измислям. Simple Smile. Учителите по общообразователните не преподават на английски. Дават и за вкъщи материали на английски за тестове. Пак ще кажа, пълна имитация. Да учат биология на английски ще рече всички учители постоянно да говорят на езика, но те немогат учители по английски да намерят камо ли биоложка с английски

# 80
То изучаването на биология, химия, физика, география в 9 клас в езиковите гимназии е доста сложно. Може би само в 1 НЕГ и то само специализираните паралелки учат изцяло на езика. Преди години се ужасих като осъзнах, че те трябва да вземат материал за 8 и 9 клас. Ползваха учебници на английски, но ние взехме и българските учебници. Ако детето има амбиции да изучава тези предмети в университет и да има приемен изпит е още по-сложно. Най-важно е да са добре с материала, да знаят терминологията на английски също е добре. Дъщеря ми имаше приемни изпити-физика, математика, математическа логика на английски и учи в Уни с английски език, не е имала проблеми с терминологията. Обаче нашите учебни програми дори и в профил, не са съвсем като европейските. Много деца им се налага да наваксват в Уни с IB учебници от средното образование.

# 81
И защо да не е вярно, поради каква причина да си измислям. Simple Smile. Учителите по общообразователните не преподават на английски. Дават и за вкъщи материали на английски за тестове. Пак ще кажа, пълна имитация. Да учат биология на английски ще рече всички учители постоянно да говорят на езика, но те немогат учители по английски да намерят камо ли биоложка с английски

Аз имам обратните наблюдения.

# 82
  • при моите любими
Дъщеря ми, която сега ще е 11 клас, учеха история изцяло на английски, зубреше здраво уроците да ги разказва, не просто за тест. По биология и химия са термини да, но аз не мисля, че друго им трябва. Само за география не помня как беше, но щом не съм запомнила, значи нея са си я учили на български език.
Да се допълня, че в разпитах, Сотирова по химия преподава на английски, а Костадинова по биология, също на английски.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 12:27 от cydonia

# 83

Ама нали се досещате, че тези предмети така или иначе са сложни за разбиране от учениците. Представям си какво щеше да е, ако учеха само на английски. То ще е объркващо за хора, които са учили езика преди, а камо ли за тези, които не са. Доколкото знам от дъщеря ми и други родители, за биологията, химията и историята - въпреки че не им се преподава изцяло на английски, те успяват да научат нужната терминология и така си разширяват лексиката и могат да възприемат информация от дадената сфера на английски. Нали това е идеята все пак.
Относно другите предмети, дано си спомням правилно, но мисля че географията си се учи на български, както и физиката.

# 84
Някой родител на по-голямо дете може ли да сподели какви пособия трябват? Няма да мога да присъствам на родителската за 8 клас - другата седмица няма да съм в БГ и да не отиде на 16ти с празни ръце. Какви и колко тетрадки? Скицници, такива работи ако може някой да опише или да снима от предишна година какво се е изисквало ще съм много благодарна

# 85
Дъщеря ми, която сега ще е 11 клас, учеха история изцяло на английски, зубреше здраво уроците да ги разказва, не просто за тест. По биология и химия са термини да, но аз не мисля, че друго им трябва. Само за география не помня как беше, но щом не съм запомнила, значи нея са си я учили на български език.
Да се допълня, че в разпитах, Сотирова по химия преподава на английски, а Костадинова по биология, също на английски.
Абсолютно подкрепям Сидония. Наборката е при същите учители и всички термини беше научила и още ги помни. По история имаха и учебници на български, но  само помощни- учеше само на английски и така я изпитваха.

# 86
  • София
Костадинова по биология е с перфектен англйски.

# 87
Някой родител на по-голямо дете може ли да сподели какви пособия трябват? Няма да мога да присъствам на родителската за 8 клас - другата седмица няма да съм в БГ и да не отиде на 16ти с празни ръце. Какви и колко тетрадки? Скицници, такива работи ако може някой да опише или да снима от предишна година какво се е изисквало ще съм много благодарна
Не се притеснявайте! Тетрадки каквито вземете( с по- малко листове, че много тежат раниците), скицници НЕ купувайте. Господинът по рисуване искаше нещо специфично с точни размери на листовете, но един скицник стига за цялото обучение до 12клас. Обаче на първата РС раздават учебниците+ лаптопите и трябва да ги вземете срещу някакви декларации, които на място попълвахме. Помня, че доста тежаха.

# 88
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз след РС ще напиша тук какво трябва. Засега нищо няма да купувам.

# 89
  • при моите любими
Тетрадки голям формат, не много дебели. По МАТ помня, че имаше учители, които искаха тетрадките да са със спирала. Моят син предпочита с квадратчета. Мисля, че за това няма изискване. Тетрадки речник да имат. За рисуване А3. Нищо  специално не се изисква друго. Може да са А5 тетрадките, но май по-практично е А4.

Общи условия

Активация на акаунт