2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 14 987
  • 229
  •   2
Отговори
# 90
Копирам инфото от съфорумката Гарганела от друга тема:

Само за година: 67 ученици преместени в най-желаните софийски гимназии извън класирането
Рекордьори са НПМГ с 13 записани ученици в 8 клас и Втора английска с 11
https://offnews.bg/obshtestvo/samo-za-godina-67-uchenitci-premes … gimna-850989.html

Една депутатка от ПП още преди няколко месеца го повдигна на въпрос в медиите.
Има вратички много, да.
В тази и в други теми съфорумки яростно обясняват, че надпланов прием нямало вече Joy Друг път.

# 91
  • София
Има вратичка, разбира се, но все пак с предишните промени ги ограничиха /а с най-новите от тази година - още повече/. По времето на голямата ми дъщеря паралелките във 2АЕГ набъбваха до 32-33 ученика още на 15 септември без близнаци. Сега в 8-ми клас паралелката на сина ми беше 28 /с двойка близнаци/ и не се появи ново дете през цялата година.

# 92
  • при моите любими
И аз се учудвам на тази бройка, разпитвала съм децата. При малкия няма деца в повече. При голямата дойде момиче,, учило в Атина в интернешънъл училище, но се връщат в София и така попада при тях. И не съм разбрала, за такава бройка. При 7 паралелки 11 деца  надпланово, значи минимум в паралелка по едно, в някои по две. Не съм разбрала за такъв надпланов прием. Но не отричам, че сигурно има парашутисти.

# 93
  • София
Сидония, в нашия клас има две деца. Едното дойде в 8 клас, другото в 9-ти и не от чужбина, а от най-обикновени и то сравнитвлно желани столични училища. Не им знам случая, за това не е редно да коментирам, но има надпланови след края на класиранията.

# 94
  • София
При нас дойдоха 2 деца в 8 и 9 клас и станаха 28 - едното от чужбина, другото от Варна, също от езикова гимназия, семействата се бяха преместили в София. После едно напусна и миналата година в 11 клас останаха 27 деца съгласно Школо, предполагам и тази.
Винаги може да има 1-2-3 деца надпланово, по всякакви причини, най-често преместване в града, но и несъстоятелни такива /знам как се прие дете, което не е изкарало изпитите с необходимия бал, с някакви абсолютно несъстоятелни причини в една от най-елитните гимназии миналата година/, идеята все пак е да не са по 5-6 в клас.

# 95
При дъщеря ми миналата година дойде ново момиче (майката е известна), но детето поне изглежда свястно и станаха близки приятелки.

Иначе, когато преди две години споделих как са ми предложили да избера гимназия за дъщеря ми и всичко ще уредят, получих и присмех.

# 96
При дъщеря ми миналата година дойде ново момиче (майката е известна), но детето поне изглежда свястно и станаха близки приятелки.

Иначе, когато преди две години споделих как са ми предложили да избера гимназия за дъщеря ми и всичко ще уредят, получих и присмех.
Абсолютно даже и тарифите се споделят- между 3 и 6000лв в зависимост от училището. Просто трябва да се реагира доколкото знам бързо, че иначе го взима бързо следващия😀 аз пари за такива маневри казах че нямам, колкото изкара и за където стигне това е. Навсякъде има и добри и невъзпитани и груби изцепки. Това че се води елитно нищо не значи, но парашутисти си има

# 97
Че то това не е скъпо, 6 бона еднократно и после 5 години елитно училище. В частните е по 15 бона на година, в АК - 20 (засега).
То частните уроци в 7 клас струват толкова, отделно зорът, който цена няма.
Така ако ставаше, всички топ училища щяха да са пълни с парашутисти. Нещо не ми се вярва.

# 98
  • София
Е, не е въпросът само в парите. Трябва да си готов да излъжеш детето как така се е озовало изведнъж в училище, за което не му е стигал балът. Или пък да му кажеш истината, че си го уредил с връзки. И двата варианта са неприемливи за повечето родители.

# 99
И аз това се чудя, какво обясняват тез родители на децата си - днес правим свинщина, маме, ама от утре сме си честни. Всички подозираме за такива бройки, масово класовете в добрите училища набъбват на 15 септември. А искрено съчувствам и съм съпричастна на родителите на деца със заболявания, знам колко се борят тези хора и какви трудности трябва да прескачат. И да се възползват някои от законов текст,  направен за семейства, които наистина са в нужда - срамота!

# 100
Че то това не е скъпо, 6 бона еднократно и после 5 години елитно училище. В частните е по 15 бона на година, в АК - 20 (засега).
То частните уроци в 7 клас струват толкова, отделно зорът, който цена няма.
Така ако ставаше, всички топ училища щяха да са пълни с парашутисти. Нещо не ми се вярва.

Този контакт не ми дойде свише. Не става всеки да го ползва. За отчета, дъщеря ми си влезе редовно и още на първо класиране.

# 101
Точно, явно не става за всеки и според мен въобще не става така. Децата с медицинско са си съвсем законно и да не дава Господ и не го пожелавам на никого.
А други случаи ако има, вероятно са 1 на милион. Не вярвам в такива теории на конспирацията, че чак и тарифи да има.
В София няма работещ родител, който да не може да даде 6 бона за елитно училище. Еднократно. Изобщо не вярвам на такива басни.

# 102
Естествено че не е за всеки. Това даже не е мой контакт, а на мои познати. Има родители плащат и за училище от среден ешалон, от такива знам и за тарифите. Даже уроците 6 е 7 клас аз лично съм платила колкото една година сигурно в частно училище. Но според мен може би са единични случаи, но ги има факт.

# 103
Е не си платила толко🤣ЧУ е 15 бона, както казах, и ако има такива случаи, разбира се, че да единични, които по никакъв начин не влияят на общата картина и по никакъв начин не могат да прецакат дете, което си е изкарало бал. Системата е прозрачна и справедлива. Справедлива в смисъл, че всеки влиза, за където му стига балът. Иначе не бих казал, че е добра, защото примерно миналата година имаше дете, което иска ФЕГ и нищо друго, но не й стигна балът с 1 точка. Съответно на нейно място е влязло дете, което не иска ФЕГ, а ИАГ, но и на нея не й стигнал балът с няколко точки. Съответно на нейно място пък е влязло дете, което иска СМГ и не му е стигнал балът с 1-2 точки. И така никой не учи каквото е искал и всички са нещастни, освен тези, приети по първо желание. Първо желание на първо класиране, ще отидем да живеем в Първомай, в блок на първия етаж, аз съм Първан, а жена ми - Първолета. (Това е плагиатство от Здравка Каменова, да не мислите, че аз съм го измислил, не, не съм аз).
Всички останали са малко или много нещастни. Е няма как такава система да е добра.
Но съгласно правилата си е справедлива, в смисъл измами няма. В това съм сигурен. Че е глупава, е съвсем друго.

# 104
Не ми се вярва да вземат 3 хиляди за подкуп. Само подготовката за частни уроци и курсове варира между 3-6 бона. Чух от едно дете "Защо да уча, майка ми ще ме уреди за 15 бона?" Не знам къде, но според мен тарифите за парашутисти са много над 3-6 бона, което е цената за подготовка за НВО.

Общи условия

Активация на акаунт