2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 20 797
  • 283
  •   2
Отговори
# 270
Здравейте, В последния момент задавам въпроса си … Днес разбрах че има Коледен концерт в училището, но никаква информация няма в сайта им… Синът ми ще участва и каза, че 10-10:30 започвал концерта … И предишните години ли са се провеждали така събитията, след като не са обявени те са само за учители и ученици, или все пак и родители биха могли да присъстват ( на необявено събитие, в работен ден и малко неудобен час …) ?

Важното е, че той знае и няма да пропусне участието си.

# 271
  • София
Късно видях въпроса за концерта, вече беше свършил. Може и родители да присъстват, аз отидох днес инцидентно. Атмосферата беше наистина прекрасна, имаше много емоции. Дъщеря ми участваше в концерта и затова реших да бъда част от публиката.

# 272
А обявява ли се някъде, че родителите могат да присъстват?

# 273
  • София
Не, не се обявява, дъщеря ми каза, че миналата година имало и родители на концерта и аз отидох - купих си билет на входа на Актова зала и така Hug

# 274
И аз си взех няколко свободни часа да отида и присъствам на концерта. Бе наистина приятен и емоционален. Направих малко снимки на участници и публика, както и 1-2 видеа на училищната група "Сандвич" (ако не се лъжа за името). Залата наистина бе доста малка, очаквах че поне в училищния салон ще бъде събитието - въпреки, че и салона не знам какъв е капацитета му ... Останах много приятно изненадана от програмата и отдадеността на участниците Simple Smile

# 275
Бихте ли споделили минали години къде се е провеждало бялото училище?

# 276
  • София
Миналата година беше на Банско.

# 277
Здравейте,
Аз ... отново с въпрос към по-запознатите Simple Smile Записахме осмокласникът на ексхурзията до Лондон. Доплаща се до 10.02.2026г. Интересува ме, ако има родители с ученици от минали ексхурзии до Лондон дали биха могли да ми дадат малко повече информация.
На първо време ми изкачат няколко въпроса :
1. Нотариално заверената декларация от двамата родители трябва ли да е преведена и на Английски, или стига само Български текст, и ако някой от тук присъстващите има такава - дали би могъл да ми изпрати примерн текс. Питам се дали Декларадията трябва да е подробна - да фигурират името на училището, периода на валидност на декларацията, име на директор или придружаващ ...; или Декларацията е с общ текст.
2. Личната карта и "червеният" паспорт ли им дадохте, или само паспорта
3. За тези четири дни носиха ли си и двете - ръчен и чекиран багаж (до 10 кг всеки) ? (разбитам че е строго индивидуално ..., но все пак Simple Smile )
4. Имали си са възможност да посетят в "свободното" си време повече места - да пътуват с корабче по реката, да видят Гринуич. да се врътнат на Лондон Ай, Аквариума, Мадам Тюсо ... или каквото там решат, че им е интересно.
5. Горе - долу какви джобни им предвидихте (пак разбирам, че е строго индивидуално ... )
6. Декларацията, данните от паспорта за купуване на билет и подобни ги даваме когата доплащаме, или ще ни ги изискат по някое време ... пък и на класните ли доплащаме когато решим преди крайната дата, или към средата на месеца да очаквам да спомене някой от училището?
Със сигурност и други въпроси ще ми изскочат, но това е на първо четене Simple Smile
Благодаря предварително на отговарящите Simple Smile

# 278
Декларацията е само за българската граница при напускане на страната и се заверява от нотариус на български език.
Оригинал и копие. Оригинала си остава при детето, а копието го взима митничаря. Направете я безсрочна докато навърши 18, за да не ходите всеки път за нова декларация за заверка при нотариус.
Пътува се с червен паспорт. С лична карта не може до Англия.
Трябва да има и така наречената в кавички “виза” - ETA. Това не е точно виза, а разрешително за влизане в Англия. Попринцип през приложение на телефона се изкарва. Важи 2 години това разрешително и е електронно - вързано е за червения паспорт. Като се сканира паспорта, на границата им излиза дали има и разрешителното за вход в страната.

# 279
  • София
1. Декларацията има общ характер и е само на български език. Трябва оригинал и копие.
2. И лична карта, и паспорт.
3. И ръчен, и чекиран багаж.
4. Имали са свободно време и са обикаляли сами из Лондон.
5. Имаше 100 паунда, които върна, защото плащал с Революта навсякъде.
6. Не помня точно, май на два пъти платихме сумата, ще подсетят със сигурност.

Не сме се занимавали с ЕТА, явно туроператорите са свършили всичко.

# 280
Извинете, а има ли информация за стипендиите? И къде е публикувана на сайта на гимназията....че то първия срок си е към края вече

# 281
Извинете, а има ли информация за стипендиите? И къде е публикувана на сайта на гимназията....че то първия срок си е към края вече.
Преди Коледа взеха за 3 месеца

# 282
  • София
Някой има ли идея 10-класниците кога ще подават заявления за профили?
Мотае ми се някакъв срок до преди пролетната ваканция, но не съм сигурна, защото ми се наложи да пропусна последната РС.
Наборът, разбира се, е в блажено неведение по въпроса.

# 283
  • при моите любими
Честно казано нямам спомен за конкретен месец. Но няма вариант да пропуснете срока. Натискат ги да си направят навреме.

Общи условия

Активация на акаунт