2АЕГ "Томас Джеферсън" - Тема 5

• 20 572
  • 279
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, В последния момент задавам въпроса си … Днес разбрах че има Коледен концерт в училището, но никаква информация няма в сайта им… Синът ми ще участва и каза, че 10-10:30 започвал концерта … И предишните години ли са се провеждали така събитията, след като не са обявени те са само за учители и ученици, или все пак и родители биха могли да присъстват ( на необявено събитие, в работен ден и малко неудобен час …) ?

Важното е, че той знае и няма да пропусне участието си.

# 271
  • София
Късно видях въпроса за концерта, вече беше свършил. Може и родители да присъстват, аз отидох днес инцидентно. Атмосферата беше наистина прекрасна, имаше много емоции. Дъщеря ми участваше в концерта и затова реших да бъда част от публиката.

# 272
А обявява ли се някъде, че родителите могат да присъстват?

# 273
  • София
Не, не се обявява, дъщеря ми каза, че миналата година имало и родители на концерта и аз отидох - купих си билет на входа на Актова зала и така Hug

# 274
И аз си взех няколко свободни часа да отида и присъствам на концерта. Бе наистина приятен и емоционален. Направих малко снимки на участници и публика, както и 1-2 видеа на училищната група "Сандвич" (ако не се лъжа за името). Залата наистина бе доста малка, очаквах че поне в училищния салон ще бъде събитието - въпреки, че и салона не знам какъв е капацитета му ... Останах много приятно изненадана от програмата и отдадеността на участниците Simple Smile

# 275
Бихте ли споделили минали години къде се е провеждало бялото училище?

# 276
  • София
Миналата година беше на Банско.

# 277
Здравейте,
Аз ... отново с въпрос към по-запознатите Simple Smile Записахме осмокласникът на ексхурзията до Лондон. Доплаща се до 10.02.2026г. Интересува ме, ако има родители с ученици от минали ексхурзии до Лондон дали биха могли да ми дадат малко повече информация.
На първо време ми изкачат няколко въпроса :
1. Нотариално заверената декларация от двамата родители трябва ли да е преведена и на Английски, или стига само Български текст, и ако някой от тук присъстващите има такава - дали би могъл да ми изпрати примерн текс. Питам се дали Декларадията трябва да е подробна - да фигурират името на училището, периода на валидност на декларацията, име на директор или придружаващ ...; или Декларацията е с общ текст.
2. Личната карта и "червеният" паспорт ли им дадохте, или само паспорта
3. За тези четири дни носиха ли си и двете - ръчен и чекиран багаж (до 10 кг всеки) ? (разбитам че е строго индивидуално ..., но все пак Simple Smile )
4. Имали си са възможност да посетят в "свободното" си време повече места - да пътуват с корабче по реката, да видят Гринуич. да се врътнат на Лондон Ай, Аквариума, Мадам Тюсо ... или каквото там решат, че им е интересно.
5. Горе - долу какви джобни им предвидихте (пак разбирам, че е строго индивидуално ... )
6. Декларацията, данните от паспорта за купуване на билет и подобни ги даваме когата доплащаме, или ще ни ги изискат по някое време ... пък и на класните ли доплащаме когато решим преди крайната дата, или към средата на месеца да очаквам да спомене някой от училището?
Със сигурност и други въпроси ще ми изскочат, но това е на първо четене Simple Smile
Благодаря предварително на отговарящите Simple Smile

# 278
Декларацията е само за българската граница при напускане на страната и се заверява от нотариус на български език.
Оригинал и копие. Оригинала си остава при детето, а копието го взима митничаря. Направете я безсрочна докато навърши 18, за да не ходите всеки път за нова декларация за заверка при нотариус.
Пътува се с червен паспорт. С лична карта не може до Англия.
Трябва да има и така наречената в кавички “виза” - ETA. Това не е точно виза, а разрешително за влизане в Англия. Попринцип през приложение на телефона се изкарва. Важи 2 години това разрешително и е електронно - вързано е за червения паспорт. Като се сканира паспорта, на границата им излиза дали има и разрешителното за вход в страната.

# 279
  • София
1. Декларацията има общ характер и е само на български език. Трябва оригинал и копие.
2. И лична карта, и паспорт.
3. И ръчен, и чекиран багаж.
4. Имали са свободно време и са обикаляли сами из Лондон.
5. Имаше 100 паунда, които върна, защото плащал с Революта навсякъде.
6. Не помня точно, май на два пъти платихме сумата, ще подсетят със сигурност.

Не сме се занимавали с ЕТА, явно туроператорите са свършили всичко.

Общи условия

Активация на акаунт