Повече от ФЕВРУАРСКИТЕ дечица, вече имат братче или сестрица!

• 12 259
  • 300
  •   1
Отговори
# 255
  • София
може да е организираме и заедно да се качим на витоша:)Аз съм мераклиика да возя мъника на симеоновския лифт:)

# 256
ЧРД на Иваничка-много здраве, щастие и късмет!!!
И браво на Марти за памперса!!!

Момичета, моля за мнението ви- Йоана не е приета в нито една от 2-те градини, в които й бях подала документите. Сега смятам да ходя и да говоря с директорките и да предложа "алтернативни варианти" Wink. В едната градина, ако я приемат ще е в ясленска група-т.е. с по-малки дечица, а в другата- с по-големи дечица /над 2г./. Аз лично исках да е с по-големи дечица, но вчера чух 2 мнения, че по-големите щели да я бият Shocked и  по-добре било за детето да е с по-мънички дечица.
Как мислите, кое ще е по-добре за нея?

# 257
Иваничка, Честит Рожден ден и от мен на патерица!!!

Да си здрава, много обичана и уважавана жена!!! newsm51

Мими, и аз бях в голяма дилема, но в крайна сметка реших, че ще е най - добре Дени да е с връстничетата си, е , ще има и по - малки, разбира се, но......Така че, и ние сме на ясла от септември в 9 - то ОДЗ. Нашите групи ще са две с по 30 - на деца, но и двете ще са смесени, деца от 1 до 3 години. Аргументите са ми, че още не сме свалили памперса, не се храни сама с желание, хапва 2 лъжички, и ако не съм аз , няма да яде повече...Освен това яслите имат повече персонал и са по - склонни да помагат, в градината разчитат, че децата са по - самостоятелни. И друго, ако тръгнат сега първа група, ще трябва или да започнат училище на 6 години /което аз твърдо не желая/, или да повтаря някоя от групите. А тя тъкмо ще свикне с едни деца, и после с други - не е удачен вариант мисля. Да кажат и другите февруарски майки какво мислят....

Само ми е жал за по - малките, като знам Дени колко безцеремонно им взема всичко /при това с бой:(/, нямат шанс горките за играчките. Най - вероятно много караници ще отнесе за това, а и ние ще сме от най - виканите при директорката родители може би, ако не се кротне до тогава......

# 258
  • София
И при нас ситуацията беше подобна,яслата която посещава Свет е с деца от 1 до 3 години,тази година той беше един от най малките,но следващата година ще се почувства батко.Аз не настоявам да премине в първа група на градината точно по причините които е казала Небесна,персонала с яслата е с един човек повече,жените се водят сестри, а не учителки.,Ще помогнат на мъниците в основните навици ядене,гърне,обличане и приобщаване в среда без мама.
Мими не прбързвай да я даваш на градина,при мъниците е толкова хубаво и спокойно:)

# 259
  • София
Никол я преместиха в 1ва група ве4е. #Crazy

# 260
  • Стара Загора
В СЗ тази година 1-ва група са набор 2004г., и не вземат по малки деца. Аз питах дали не може да тръгнем на пролет/догодина,т.е. ще сме навършили 3/ в такава група, но отговора е твърдо не. Набор 2005 ще тръгва на градина догодина, Септември.
Небесна щом досега не сте посещавали детско заведение, по-добре да започнете от яслата. Ние минахме през всички фази. Когато тръгнахме беше "бебе"/1,2/, а сега когато изписаха вече големите, сме един от батковците на новите "бебета".

# 261
  • София
Благодаря на всички за пожеланията  love001
И ние от септември сме на ясла, аз предпочитах на градина, защото, ще е един от най-големите и нали само 10 дена го делят от предния набор, но казаха че не можели да го приемат на градина Sad
Иначе и ние сме вече без памперс, може би от около месец, слагам му само нощем за всеки случай и ако излизаме на дълга разходка.Имаше естествено няколко фала, но от близо 2 седмици не се е изпускал  Peace
Предпочита да яде сам, не че яде много, но и не ни дава да го храним, колкото иска толкова яде, само ако се е заиграл с нещо, докато яде, може да ни позволи да го храним, за да са му свободни ръцете  Joy
Иначе е станал голям характер, само нещо да не е както той е решил и започва да се тръшка по земята и да реве Sad Затова искам вече да тръгва на детско заведение, за да свикне, че не е само той и не може да става все на неговото  Naughty
Mомичета давайте идеи за заглавие на следващата темичка!

# 262
Никол я преместиха в 1ва група ве4е. #Crazy
Ти както казваше, че Никол строява всички деца сигурно ще си продължи така и в 1 група.

Марти не е приета никъде - сега търся само ясла , защото ми казаха, че там като стане детенце на 3 освобождава мястото и има някакъв шанс да ни приемат по рано от следващия септември.

А за с по-големите или по-малките си зависи много от детенцето.

# 263
  • София
Момичета хайде да се съберем някъде  с дечицата тази събота или неделя.Дайте предложения:)

# 264
Ние днес заминаваме на Смолян за събота и неделя, иначе с удоволствие бихме дошли на среща;)

Гале, как така не е приета никъде Марти, не мога да повярвам, ами ако нямаше кой да я гледа, я пусни една жалба някъде, ама не знам къде Sad В общината може би newsm78

# 265
Moмичета, благодаря ви много за мненията. Помогнахте ми много, за да се ориентирам. Hug

Гале, как така не е приета никъде Марти, не мога да повярвам, ами ако нямаше кой да я гледа, я пусни една жалба някъде, ама не знам къде Sad В общината може би newsm78
Небесна, мислиш ли наистина, че жалба би могла да помогне newsm78

С удоволствие бихме дошли на среща, дори и за малко. Аз нямам препочитание къде да се съберем. Може би на местенце с повече сянка.

# 266
Небесна, мислиш ли наистина, че жалба би могла да помогне newsm78

Ами мисля, че ще помогне, наистина не бих се примирила детето ми да не е прието на ясла. Разбира се, молбата за градината трябва да е подадена в срокове и ако всичко е наред, действайте!!!. Ако бях аз и до кмета на община бих стигнала. Когато съм убедена в правотата си, ставам неудържима Laughing

# 267
Аз си продължавам с двете дечица у дома без ясла. За сега се справяме, макар, че тези дни майка ми гледа децата на брат ми и не може да ми помага и няма да ви казвам какви купища дрехи и играчки има из къщата, но ще се оправим някакси, пък и тя няма да гледа племенниците вечно.
Идеята ми е, или да пусна Руми на градина с наборчетата, т.е. другия септемри, или да си доизкарам майчинството с Гери с "помощничка" у дома - времето ще покаже......
Ние за сега няма да пътуваме, тъй като времето е хубаво по моите стандарти, т.е. не е жега, а Тететвен си го пазим за жегите Simple Smile)), така че сме на линия за срещата.
За утре, обаче, вече съм се уговорила с кумовете да ходим в Борисова градина. За неделя все още нямам уговорки....
Аз отново нямам предпочитания къде - ако вали може да отидем в някой клуб или в Патиланци, ако не вали в някой парк ......

# 268
А, забравих да честитя на безпамперсовите дечица - истински поздравления, ние още се мотаме.
А кенгуруо вече е морално остаряло, ето ни в новата мода:
http://smilestyle.multiply.com/photos/album/9

# 269
Ееее, Стайл, много е хубав слинга, наистина Hug Ама как не ти тежи бебето, на мен никога не ми е било удобно да нося бебка....предпочитах количката....

Общи условия

Активация на акаунт