измами от GreenLife (Грийнлайф)

• 3 730
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Има подобна тема от 2022 година, не проучихте ли фирмата, преди да сключите договор?

Тук има много хубав анализ на схемата -  https://yurukov.net/blog/2025/stroitelna-izmama/

# 16
Цитирам от темата за пазара на недвижими имоти:

Изглежда, че СГП е подхванала развалените заради неравноправни клаузи сделки на зелено - https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/977293-prokuraturata-e-zapoc … tgydo5AFMW9rpWu3A
Призовават пострадали да се свържат с тях.

# 17
Преди два дена получих писмо от GreenLife отностно предварителния ми договор за закупуване на апартамент в  1Home. Аз вече съм дал 90% от парите, а писмото гласи, че те разтурват договора. Цитират необичайни обстоятелства.
Много съжалявам, че не прочетох предварително отзивите в този форум.
Сега ми предлагат да ми върнат парите, но както всеки знае 90 000 евро през 2021 не са равностойни на 90 000 евро през 2025.
Инвестицията ми се проваля, а сега остава да мисля, къде да си вложа парите отново (ако въобще си получа сумата обратно). Но този път, със същите пари може само да се купи апартамент с поне два пъти по-малка квадратура.
Трябва да се направи нещо!!!
Явно много хора горят като мене.
Много съжалявам да чуя това… Напълно разбирам разочарованието ти – да дадеш 90% от сумата за имот, да чакаш с години и накрая да ти разтурят договора, звучи като истински кошмар. Особено като се има предвид инфлацията – 90 000 евро през 2021 г. наистина не са равни на същата сума през 2025 г. И колкото и да е „законно“ разтрогването от тяхна страна, морално е повече от съмнително.
Фразата „необичайни обстоятелства“ е прекалено обща и определено буди съмнение. Също така, ако това се случва не само с теб, а и с други купувачи, това вече изглежда като порочна практика, а не просто „нещастно стечение на обстоятелства“.
Съветът ми е веднага да потърсиш правна консултация – адвокат, който е запознат с имотни казуси. И дори ако приемеш връщането на парите, не е изключено да можеш да предявиш иск за обезщетение за пропусната полза (тъй като сега не можеш да купиш същото с тези пари).
Подкрепям идеята да се говори повече за това. Ако повече хора споделят публично, може да се стигне до медийно отразяване или дори колективна жалба. Вече е крайно време такива практики да спрат да минават между капките.
Дръж ни в течение – не си сам в това.

Общи условия

Активация на акаунт