Кои от тези породи кучета могат да живеят в един дом?

• 1 219
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Да допълня към горното, че всички породи които имат някакви по-специфични характеристики (дълъг гръб с къси крака, или сплескана муцуна, или много дълги уши, или бръчки по лицето, брада, липса на покривна козина при голите породи и т.н.) - всички те искат или по-специфични грижи, или са уязвими за разни заболявания и трябва да ги пазите.

# 31
  • Варна
Всяка порода си има своите особености и слаби места. Всяка. Не само странните.

# 32
Онзи ден както си карах колата на един светофар свети червено за пешеходците и един стопанин спира на него. Неговото корги не го отразява и с бодра крачка тръгва да пресича. Добре, че беше на каишка и той си го дръпна назад, ако не беше като нищо щеше да стане някой инцидент. Това типично ли е за породата?

# 33
Напред върви водача, каквото и да е кучето. Ако тича напред без да се обръща, значи според него то командва и очаква да го следват.

# 34
Моето обича да върви напред (кавалерче е), но понеже си познавам добичето, винаги давам команда "спри" като наближим улица за пресичане и го държа на къс повод. За кавалерите е характерно да са "разсеяни" и не умеят особено да се пазят сами. Не е препоръчително да се разхождат без повод.

# 35
  • Варна
За коргито е специфично да върви ту от ляво, ту от дясно. Това е овчарка, работна порода. За него вие сте неговото стадо и то ви "събира". Инстинктът е по-силен при някои представители и по-слабо изразен при други, според "качеството" на кучето.
Моето понякога върви пред мен, понякога зад мен, но винаги лавира ту вляво, ту в дясно. Знае командата "Стоп" и винаги замръзва, като я чуе. Особено на светофари изпълнява безупречно. Не се е налагало да го дърпам, защото винаги го следя с поглед. Имаме няколко фала в парка като види котки.

# 36
Моето е овчарско и спада към гигантските породи, определено не е ок да върви пред мен. В градска среда не бих допуснала да върви другаде освен до крака ми. В дивото го пускам да търчи наоколо и като наближим хора или овце го викам и връзвам, иначе се опитва да ги събира.

# 37
  • Бургас
Айде ела в кучкарската тема да му пускаш снимки Heart

Общи условия

Активация на акаунт