Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 16 265
  • 455
  •   1
Отговори
  • Телиш/Плевен
Добре дошли в новата тема!

Щастлива, лека и успешна бременност на всички!

Предишната тема

# 1
Видях в предната тема въпрос за масажите за бременни:
За тях МОЖЕ, но да са отбелязани, че са за бременни. При тях не се масажират ходила, поставя се специална възглавница между краката и си настрани, не масажират определени точки на врата и гърба.

Но за мен не е нещо, което бих правила редовно, много скъпо ми изглежда, а аз бях толкова схваната, че имах нужда по-често.

В случая последния месец си запазих час за частичен масаж - офис масаж. Момичето подходи много внимателно и дори ми обясни кои точки ММ да не пипа, понеже и той ми правеше кратки масажи.
Щях да запазя отново час, но не успях. Разбрахме се след като родя да минат три месеца и да ида пак, като тогава ще правим друг масаж.
Мястото е в София, ако някой желае, ще кажа кое е.
На масаж за бременни също ходих тук и останах доволна, просто положението беше много тежко при мен и ефектът беше много краткотраен, а не можех да си позволя по-често посещение. 120 лв беше за 50 мин.
Доколкото частичния масаж е 15-20 мин за около 20 лв - достатъчно бих казала и после не съм имала онези тежки схващания на врата и раменете.

# 2
Видях в предната тема въпрос за масажите за бременни:
За тях МОЖЕ, но да са отбелязани, че са за бременни. При тях не се масажират ходила, поставя се специална възглавница между краката и си настрани, не масажират определени точки на врата и гърба.

Но за мен не е нещо, което бих правила редовно, много скъпо ми изглежда, а аз бях толкова схваната, че имах нужда по-често.

В случая последния месец си запазих час за частичен масаж - офис масаж. Момичето подходи много внимателно и дори ми обясни кои точки ММ да не пипа, понеже и той ми правеше кратки масажи.
Щях да запазя отново час, но не успях. Разбрахме се след като родя да минат три месеца и да ида пак, като тогава ще правим друг масаж.
Мястото е в София, ако някой желае, ще кажа кое е.
На масаж за бременни също ходих тук и останах доволна, просто положението беше много тежко при мен и ефектът беше много краткотраен, а не можех да си позволя по-често посещение. 120 лв беше за 50 мин.
Доколкото частичния масаж е 15-20 мин за около 20 лв - достатъчно бих казала и после не съм имала онези тежки схващания на врата и раменете.
Здравейте, частичният масаж къде ви го правиха? Цената изглежда доста приемлива 🙂

# 3
В сикрет спа, не знам жената как се казва, но е с къса руса коса и татуси. Страхотна беше и доста си говорихме, за мен е истински професионалист. Аз страдах и от мигрени, та се уговорихме за след раждането като минат месеците (така ми обясни три месеца след раждане) да ида и ако имам болки от мигрената ще обърне внимание. (По-специална техника имала за това).
Прецених, че вместо 50 мин масаж за 100-120 лв (че и на места доста повече виждах 😰), по-добре по-често и по-кратко. И наистина нямах онези схващания, аз бях като камък в раменете и врата, даже не на възли ами на не знам какво..
Не ми се получи плана с честотата, но със сигурност като си свикнем с малката на ежедневието и вляза в ритъм първото нещо, което ще направя за себе си ще бъде именно да посетя отново Сикрет спа.

# 4
Азара, ако бебето вече е налице - честито!  Simple Smile

# 5
Благодаря!

# 6
Мерси за споделения опит! Много е полезен. Един въпрос само, защо не се масажират ходилата? Моят мъж всяка вечер ги масажира 😅

# 7
Има определени точки по тялото, които може да предизвикат контракции. Не е задължително, но е хубаво да се избягват.

# 8
  • Melmak
Азара, аз също съм с мигрени, благодаря за споделения опит! Бих потърсила дамата след време, защото предполагам като спра да съм бременна, мигрената ще се върне.

# 9
Ами аз от последните месеци и сега все още нямам, имам само от стрес и напрежение леко главоболие понякога. Невроложка преди време ми беше казала, че до две години след раждането може да не се върнат, а може и изобщо да няма вече.
Само че аз се съмнявам, че при мен освен хормонални причини има и нещо свързано с прешлени/нерви на шията и предстои по-натам ако се възвърнат, да потърся специалист.
Дано ти облекчи! За съжаление не й знам името, не се сетих да попитам, а в сайта няма инфо. Очаквах поне някакво поле за ревю, но не ми излезе

# 10
  • Melmak
Дай боже при никоя мама да не се връщат мигрените!

# 11
Ох, аз това го казвам от години и на враг не бих пожелала мигрена.. стигала съм дотам да ме е страх да не е някаква аневризма или нещо друго, такива болки бяха.. имах и терапия, с която бях доста по-добре,  но не беше съвместима с бременност.

# 12
Чести ли са големите отклонения на измерванията от ехографите, според вас? В 31+5 на ФМ измериха бебето приблизително 2100, като ми казаха, че е малко по-голямо, но нищо тревожно. Няколко дни по-късно обаче, в 32+2 моят АГ пък направо ме уби като каза 2400 😳 аз съответно се шашнах и питах как е възможно това, а той ми посочи екрана на ехографа, където пишеше, че допустимото отклонение е 350 гр. Това го знам по принцип, но се притесних.
При вас случвало ли се е да има чак такава грешка? Чувала и чела съм, че много често преди раждане измерват бебето 3500 примерно, а то се ражда 2900. Надявам се, че и при мен се е получило нещо такова.
Правих обременяване с глюкоза 3-4 дни преди да навърша 28 г.с., уж нищо нередно за бременна не излезе… но знам ли… не смея едно парче шоколад да изям в момента. Водите са си в норма.
Можете ли да ми дадете и някакви насоки как да изключа късно появил се ГД без да трябва пак да се подлагам на това ужасно изследване? Не ми се иска толкова често, шок си е за организма.

# 13
Доста често срещано е бих казала. На ФМ ми бяха измерили детето 2.100, след има няма седмица АГ го измери 2.600 😁 Което няма как да е възможно. Детето се роди 2 седмици по-късно 2.500 Една мама беше писала, че нейния АГ мери детето 4кг+, беше отишла на друг който го беше измерил 3кг. В крайна сметка наистина беше бебе 4кг+ 😁
За ГД има отделна тема, която може да погледнете, но аз не разбрах последно имате или нямате ГД или Ви е страх да не го отключите? Обременяване като сте правили вече следващото трябва да Ви е чак след като родите. Ако всичко е наред и нямате ГД не е нужно да се ограничавате особено, ако пък имате ще трябва режим и често мерене на КЗ с глюкомер.

# 14
Моето бебе през цялата бременност го изкараха дълго и голямо. Три дни преди раждането я измериха 3500 или 3600, а се роди 2800 и под 50см, доносена. 😂
Бедрената кост много бъркаше измерванията. Роди се дребна, но с много дълги крака. В момента, на 10м., продължава да е по същия начин. Дребос с много дълги крака. Та, да, има си отклонения, по мое впечатление също е доста често срещано. Ако е по-голяма главата или крачето, както в моя случай, излиза по-голямо тегло на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт