Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 594
  • 502
  •   1
Отговори
# 390
Някъде бях чела, че това се получава когато бебчето има много коса (не знам до колко е вярно обаче)
Аз имах много първият триместър и ми помагаше малко кола или газирана да си пийвам. (От време на време)

Нещото, което сте чели за киселините и многото коса са бабини деветини. 
Истинската причина за киселините е, че хормоните отпускат клапата на стомаха и всичко тръгва нагоре. Косата няма нищо общо, ако беше така, щяхме да раждаме направо малки лъвчета.

# 391
Ох като чета и слушам явно има много болни в момента. Направо ще взема да огранича ходенията по разни места.

# 392
Дайте съвет с нещо против киселини. Гавискон ми помагаше в началото но последните няколко дни спря. Каквото и да хапна имам ужасни киселини, даже вече нямам апетит, защото знам ако хапна, какво ми предстои.

Здравей, на мен ми се отразява доста добре няколко лъжици кисело мляко при киселини. Не е най-трайното, но пък не е и лекарство и действа почти веднага. 😊

# 393
Здравейте, в 14 г.с. съм. От година съм се "научила" да спя по корем. Сега, колкото и да се старая, понякога ми се случва да се събудя така. Понякога и мм ме буди да се наместя.
Четох, че е вредно, та дори опасно за бебето след 12 г.с.. Има ли някоя, която е имала моя проблем?
Мисля от сега да се взема възглавница за бременни, но не знам дали би помогнала...

# 394
И аз много обичах да се излежавам по корем и да спя по корем,но като разбрах за бременността и се отказах. Бях питала АГ  позволено ли е и тя ми каза,че може и като започне да расте корем и да искам няма да мога . Може и да е опасно.  Не съм компетентна ,но аз се притеснявам и като трябва да се сгъна да си сложа чорапите или обувките 😃 паника съм си голяма

# 395
И аз спя по корем предимно, докато бях бременна това ми беше най-големият ужас също. В начална бременност може би ми се беше случвало да се събуждам на няколко пъти точно, както при теб. Купи си възглавница, да, ще свикнеш (или по-скоро ще ти се наложи😃). Аз имах една голяма плюшка, вместо възглавница, та нея си я подпирах на корема и така си изкарах бременността.

Момичета, пазете се много, че наистина всичко живо е болно! Не се бутайте сред много хора, освен ако не е належащо.
Малката ми беше до вчера на АБ заради отит, а аз лепнах нещо, което се разви до бронхит от чакането пред педиатъра. Кошмар.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:16 от Onirique

# 396
  • София
Момичета, някой ползвал ли е шуслерови соли 8 през бременността? Препоръчаха ми ги за подуването на краката.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 20:45 от Yellow_girl

# 397
Момичета, някой ползвал ли е шуслерави соли 8 през бременността? Препоръчаха ми ги за подуването на краката.
Аз не съм, но бих пробвала. Благодаря, че сподели! Ще се радвам да видим и дали някой е ползвал и е имало ефект

# 398
Здравейте, в 14 г.с. съм. От година съм се "научила" да спя по корем. Сега, колкото и да се старая, понякога ми се случва да се събудя така. Понякога и мм ме буди да се наместя.
Четох, че е вредно, та дори опасно за бебето след 12 г.с.. Има ли някоя, която е имала моя проблем?
Мисля от сега да се взема възглавница за бременни, но не знам дали би помогнала...

Цялата бременност си я изкарах спейки по корем Smile Корема ми не беше много голям и ми позволяваше да спя така без да усещам дискомфорт. Четох, че стига на майката да ѝ е окей да спи така няма проблем за бебето и да чукам на дърво на малкия нищо му няма. След 30 и някоя седмица беше едно средно положение между по корем и странично, но все пак успявах Sweat Smile Иначе пробвайте с възглавница за бременни ако много Ви притеснява. Аз вместо такава възглавница ползвах 2 обикновени - едната между краката, а другата си гушках Satisfied

# 399
Здравейте мами в 29+4 дни съм от 2 3 дни имам няква болка ниско долу в корема не е силна болка но когато кукна да се облека клин или гащи било ме стяга и ме боли не знам как да обесня болката някой с подобна ситуация ?❤

# 400
  • Бургас
До дамите с гестационин диабет, какви са ви стойностите сутрин и през деня, че се стигна до инсулин? С ИР от преди бременността съм.

При мен тези дни сутрин изведнъж започна да  се върти между 5.5 и  6.3, веднъж 6.7 и май ще трябва да ходя до ендо за инсулин. Така ми беше казала.

През деня и след ядене нещата са в норма. Онзи ден единично захарта ми преди лягане беше 8.3 (без да съм яла нещо се вдигна), а на сутринта 6. Със сензор съм и се следя през целия ден и съм на режим от много време.

Чудя се не е ли рано с тези стойности? И като цяло ме притеснява този инсулин, има ли други майки с ИР стигнали до това лечение?

# 401

По време на бременността прочетох толкова много информация, но никъде не срещнах да пише, че спането по корем е вредно или че може да навреди на бебето. Аз самата спях така през цялата бременност, защото не можех да лежа по гръб заради вена кава, а и спането настрани бързо ставаше болезнено. Въпреки това бебчето ми се роди живо и здраво.

# 402
А спането по гръб много ли е опасно? Аз колкото и да се намествам, често се будя по гръб, но не съм чувствала някакъв дискомфорт от това. В 26г.с съм.

За спането по корем - и аз се чудех как ще спя, защото бях свикнала да заспивам само по корем, но някак естествено се получиха нещата като започна да расте коремчето и да не ми е удобно.

# 403
Стига се до момент, в който ми прилошава до такава степен, че имам усещането, че ще припадна. Когато започна да усещам, че ми става зле, се опитвам да се наместя, за да ми олекне, но по време на тоновете състоянието ми се влоши толкова, че едва се удържах. Дори след приключването им ми беше нужно време, за да се почувствам по-добре и да се "освестя". Знам, че при някои жени не се проявява проблем с така наречения синдром на вена кава и могат спокойно да лежат по гръб, но при мен това предизвиква сериозен дискомфорт и силно прилошаване.

# 404
Ако ви стане зле, спрете на спите по гръб. Ако всичко ви е наред, няма проблем

Общи условия

Активация на акаунт