Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 945
  • 512
  •   3
Отговори
# 375
Необианацид, но на мен ми беше отвратително.
Гавискон пиех гелче при тежки внезапни киселини, а смучаща таблетка при по-леки, за да не се задълбочат. Спях в леко повдигната поза.
На допелхерц има също гелчета, различни таблетки за смучене има.. аз въртях 1-2 вида
, може и да съм прекалявала, ама беше тежко и при мен. И общо взето чакаш да родиш и отслабват. 🥲

# 376
Дайте съвет с нещо против киселини. Гавискон ми помагаше в началото но последните няколко дни спря. Каквото и да хапна имам ужасни киселини, даже вече нямам апетит, защото знам ако хапна, какво ми предстои.
Допълперц сашета

# 377
На мен нищо не ми помагаше,всичко изброено съм опитвала. Имах за кратко облекчение от сода на таблетки.

# 378
  • София
Аз вземам половин лъжичка сода с вода, а в някои случаи дъвча Талцид. Нищо друго не ми помага. И ям само това, от което няма да имам остри епизоди - обща взето 10 храни и това е.

# 379
Аз имах кратко облекчение от Гаттарт - по 2 таблетки на ден като едната си я пазих за преди лягане, но може би най-помага да разбереш от кои храни получаваш по-силни киселини. Всяка вечер като лягах го усещах все едно се боря за живота си.
Минути преди секциото започнах да получавам ужасни киселини, докторът дойде да ме пита как съм, готова ли съм, вълнувам ли се и му казах, че имам ужасни киселини и ме се гади, а той се усмихна и каза нещо от сорта "спокойно, ей сега ще ти олекне". След ок.10мин беше раждането и киселини не съм имала от нея сутрин нататък вече 4м.

# 380
То това е, че не ми се получват от определени храни, а от всичко, което хапна. Още сутрин след първия залък започват.

# 381
Някъде бях чела, че това се получава когато бебчето има много коса (не знам до колко е вярно обаче)
Аз имах много първият триместър и ми помагаше малко кола или газирана да си пийвам. (От време на време)

# 382
И аз пиех по някоя глътка кола - повече заради гаденето, но първия триместър само това ме спаси. Буквално 1-2 глътки, но гаденето намаляше и успявах да ям нещо.
И аз съм чувала за косата, но при нас бебето се роди с буквално мъхче на главата си Joy за киселините, които ми причини, трябваше поне една мъжка Рапунцел да е Grinning

# 383
  • София
Аз пия много айрян и мисля, че това помага. Опитай, не пречи. Каквото ям го пробутвам с айрян и в тежки случаи сода за хляб. Но го карам без плодове и зеленчуци, без готвени храни, нищо люто... много ми е кратък списъкът, но

# 384
На мен ми помагаше да хапна 1/2 сухара сутрин на гладно.

# 385
Някой ползвал ли е инфлуназал капки за нос? От вчера съм болна и от аптеката ми ги дадоха, като безвредни (уж), но не изпитвам никакво облекчение като ги пръскам.
24 седмица съм.

# 386
Какво да си взема за гърло? От вчера ме боли брутално.

# 387

Стрепсилс с мед и лимон (стандартен, не интензив!), Thymotabs.

# 388
Оф и мен 😢🥺 пръскам биозин и ангал на спрей като ги редувам

# 389
Мен личният ми лекар ми изписа Хексоралетен за смучене, бях съвсем в началото на бременността 5-6 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт