Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 123
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Icy❄, честита рожбичка първо! Да бъде здраво и спокойно бебчето, а ти бързо да се възстановяваш.

Много неприятна ситуация. По принцип на антибиотика му трябват 48 - 72 часа да започне да действа. Предполагам са пускани също кръвни изследвания (CRP, левкоцити)? Най-вероятно е станала инфекция заради задържаните съсиреци и просто отнема време да подейства лечението. Стискам палци възможно най-скоро да си се приберете вкъщи. ❤️

# 691
Благодаря Ви, момичета. Започнаха да ми дават метронизадол, паралелно с някакъв антибиотик. Взеха ми лохиален секрет и в понеделник ще има резултати. Надявам се до тогава лечението да покаже ефект. Нямам много обилно лохиално кървене, но и нямам болки. Не знам всеки лекар, който влезе казва нещо и се обърквам тотално и ми е трудно да се държа.. страх ме е заради кърмата ми да се разстройвам. В момента не мога да кърмя заради лекарствата и се цедя.

# 692
Здравейте,
Тъй като скоро разбрах, че чакам бебе може ли някой да ми каже какви са най-големите разходи на първо време? Прочетох за пренаталните тестове, които са между 1500-3000лв., има ли други такива разходи на първо време?
Благодаря много

# 693
Благодаря Ви, момичета. Започнаха да ми дават метронизадол, паралелно с някакъв антибиотик. Взеха ми лохиален секрет и в понеделник ще има резултати. Надявам се до тогава лечението да покаже ефект. Нямам много обилно лохиално кървене, но и нямам болки. Не знам всеки лекар, който влезе казва нещо и се обърквам тотално и ми е трудно да се държа.. страх ме е заради кърмата ми да се разстройвам. В момента не мога да кърмя заради лекарствата и се цедя.

Повечето лекарства са съвместими с кърменето, питайте по-подробно

# 694
Попитай, наистина, и се свържи с консултант, за да те подкрепя, аз имам опит само с Хедра и останах много доволна от отношението. Успех, Айси, ще се справиш, скоро всичко ще мине и ще се приберете у дома! ❤ Прегръдки!

# 695
Icy стискаме палци скоро да се приберете с бебче да се гушкате. И това ще мине! Hug

Няма друг подобен разход, а това не е и задължителен, макар че аз първо него направих, прати ме др Трифонова от Вита...като го отбелязаха като излишно и неправилно да се прави преди първата фетална. Обикновено, ако на първата фетална има показания, тогагва ще посъветват за този тест. Но пък съм доволна, че ми беше спокойно. Общо през бременността имаш х3 фетални морфологии по около 150-200лв и другото зависи дали ще е се следиш по ЗК или на частно, прегледи, ехографи, рутинини изследвания. Не мога да си спомня за някой по- сериозен разход.

Здравейте,
Тъй като скоро разбрах, че чакам бебе може ли някой да ми каже какви са най-големите разходи на първо време? Прочетох за пренаталните тестове, които са между 1500-3000лв., има ли други такива разходи на първо време?
Благодаря много

# 696
Да направиш пренатален тест изобщо не е “неправилно” и поне според мен не е излишно. В комбинация с трите фетални, БХС и фетална ехокардиография (+ редовните прегледи и изследвания) се създава една много пълна картина на състоянието и рисковете. Пренаталния изследва ДНК на плода, ФМ е ехографско изследване, което се прави от човек, следователно много зависи кой и как го прави, с каква апаратура, а БХС е статистика, която обаче се базира и на ехографски измервания и кръвни маркери.

# 697
Това не е според мен, а според специалисти в Марковс и в моя конкретен случай. Неправилно е да се направи първо пренаталния според някои, макар че други така процедират. На мен ми казаха, че спокойно е можело да го пропусна този тест спрямо резултатите ми от бхс и феталната. Има и много хора, които не биха могли да си го позволят.

Да направиш пренатален тест изобщо не е “неправилно” и поне според мен не е излишно. В комбинация с трите фетални, БХС и фетална ехокардиография (+ редовните прегледи и изследвания) се създава една много пълна картина на състоянието и рисковете. Пренаталния изследва ДНК на плода, ФМ е ехографско изследване, което се прави от човек, следователно много зависи кой и как го прави, с каква апаратура, а БХС е статистика, която обаче се базира и на ехографски измервания и кръвни маркери.

# 698
Според мен много зависи дали знаеш, че си носител на някакъв ген или дали си на възраст над 35г. Ходих на фетални в Марковс и на първата ми казаха, че ако излезе някакъв по-завишен риск тогава ще е хубаво да си направя и пренатален тест.
Ако парите не Ви представляват проблем или пък искате да ги дадете за нещо такова за Ваше успокоение, давайте смело 🙂 Но аз не го считам като разход, който бих направила на своя глава. Само по лекарска препоръка.

# 699
Пренаталният основно проверява за хромозомни проблеми, които нямат връзка с това какви гени носиш, а е въпрос на шанс основно. Да, след 35 години е по-голяма вероятността, но на всяка възраст може да се случи.

# 700
Явно не познавате млади семейства с дечица със синдром, те съвсем не са малко. Да не говорим, че в много случаи става въпрос за случайна мутация.
Относно цените - в Св Марина, Варна, предлагат теста Ninalia, 850 лв, който проверява всички гени за микроделеции и микродупликации >7 Mb, а Niptify за 1350 лв за такива, >1 Mb. Не става въпрос за космически суми, макар че не са евтини. Аз например проследявам втора бременност по каса и не плащам за прегледи на частно. Стволови клетки също няма да съхраняваме, не сме купували скъпи колички и кошари, които ще се ползват само шест месеца. Всеки сам си преценява в какво да си вложи парите, но поне информацията засега е безплатна.

# 701
Има връзка. Питаха ме и в Афродита и следящата дали имаме в семейството някой й случай, за да препоръчат пакет, та аз направих само за основните, не е разширен тест, който обхваща повече мутации. Със сигурност, ако в рода има подобен случай, шансът е доста по-голям, както и ако си много над 35.

Пренаталният основно проверява за хромозомни проблеми, които нямат връзка с това какви гени носиш, а е въпрос на шанс основно. Да, след 35 години е по-голяма вероятността, но на всяка възраст може да се случи.

# 702
Разширените пакети може да включват повече неща, включително и отделен генетичен тест за майката, но пренаталният е най-точен и полезен именно за хромозомните аномалии, които са в основния пакет

# 703
Наистина са само за хромозомни аномалии, моя грешка, другото е допълнително и е извън обхвата на БХС и пренатален. А за възрастта факт - няма застраховани. И на 20 да родиш детенцето ти може да има куп заболявания.
Не са космически парите, но всеки сам си преценява как да ги похарчи. Ако имах много силни притеснения, дори без лекарска препоръка щях да си направя. Петорна да беше сумата нямаше да ме бърка. Но аз притеснения нямах, БХС излезе в норма, не съм във високорискова възрастова група и с ММ преценихме, че няма нужда.

# 704

Здравей. И честито.
Аз бях така след естествено раждане много слабо оскъдно кървене. Оказа че задържана плацентата ципа   
Упоиха ме и изчистиха всичко кюретаж в един вид.  След това отново слабо кървене и втрисане и ми сложиха 2 инжекций за стимулиране на контракций. След 2 часа започна силно кървене и падане на съсиреци и боклуци и се изчистих.
Система метронидазол и ме изписаха.
Но за съжаление след кюретаж а ме бяха заразили с бактерия и 1 година лекувам с какво ли не за да се оправя. 
Затова настоявай и си питай вътре чисто ли е да няма нещо задържано или останало
Винаги има причина
CRP ми беше 100
След това падна на 4
Затова искай ако се налага да те доиЗчистят
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт