Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 507
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Дами, колко често мърдат вашите бебета? Аз съм в 25+5 гс и при мен има дни в които чувствам бебето по активно, но има дни в които явно я мързи много (на баща си прилича 😁) и почти не я усещам с часове или много по слабо. Аг каза, че няма нищо притеснително. Гледа я в такъв момент и не видя нещо притеснително. При вас как е ритат ли ви много или не чак толкова активни.

# 91
Аз в последно време доста често я усещам. Като сравнявам с брат й по време на бременността, той беше доста по-кротък и не толкова шавлив. 😀 Но пък и вече съм в 32г.с. и движенията са много отчетливи. В по-ранна бременност се е случвало по време на преглед бебчето вътре да си се движи, а аз реално нищо да не усещам.

# 92
  • Телиш/Плевен
Мечтателка 1, не трябва да се сравняваш с другите, защото ако сега всички напишат колко са активни бебетата им, вероятно ще се притесниш още повече. Както и ако почнеш да четеш в интернет колко движения на ден трябвало да усещаш. Всичко е индивидуално. По време на моята бременност много рядко усещах движения и ритници. Въпреки това бях напълно спокойна и имах усещането, че всичко е наред, така и беше. Дори след раждането, дъщеря ми си беше доста поспалива (но и ние с баща ѝ сме такива). Ако имаш някакви притеснения, по-добре да ходиш на по-чести прегледи, защото само така ще си сигурна, че няма проблеми и няма да се тревожиш. Сравнението с другите едва ли ще ти донесе нужното спокойствие. Лека оставаща бременност ти пожелавам! Heart

# 93
Аз съм 25 г.с. и не усещам всеки ден. Някои дни е мнооого активна, после 2-3 дни изобщо не. Някои дни усещам хубави ритници и ги виждам, а друг път всякаш рита навътре и усещам по-дълбоко и по-леко. Също се притеснявам на моменти, но както по-горе са написали, опитвам да не се сравнявам с другите и да чета много. Също, бебчетата са още мъничко в 25-6 седмица. Според мен, не се притеснявай 🌸🤍

# 94
Аз имах дни, в които буквално съм се превивала, защото мърда и се върти постоянно, но след няколко дни пък цял ден не усещам почти никакво движение - паникьосвах се. В един момент забелязох, че 3 много активни дни ги редува с 2 дни, в които едвам го усещам и то много слаби трепкания. В дни като вторите съм била на преглед - бебето си рита, но е обърнато с гръб към корема ми и крачета навътре и затова не съм усещала. После спрях да се притеснявам. Има бебета, които са много активни и майките ги усещат постоянно, има и бебета, които са много ленивчки. И двете е нормално, ако на преглед са ти казали, че всичко с бебето е наред, то най-вероятно е наред.

Моят много активен бебок още на втората фетална ми казаха, че е "много шавлив" - такъв е и като се роди, рита като луд. Но все още забелязвам и това - няколко дни цял ден е много активен, весел и почти няма дремки, а след това един ден е напълно поспалив, та се сетих, че и с движенията така го усещах.

# 95
Докато бях бременна беше повече активна вечер.
Даже един ден мисля в 7-8 месец беше, не беше мърдала до 15:30следобед 😃 какви ли не неща правих, бутах корема, клатих се, ядох, виках я, нищо. Тъкмо казах на баща й, че не съм я усещала и тя ме подритна.
Иначе имах малък доплер, с който от време на време се успокоявах ( слагах го за секунди веднъж на седмица примерно).

Надявах се да е така поспалива и като излезе, ама не. 😆 а на тонове откачаше или по-точно не търпеше абсолютно нищо на корема. Като си оставях ръката държейки книга беше голям бунт.

# 96
Мамита, здравейте!
Бременна съм в 5+4. Засега всичко е наред, с изключение на ужасна мигрена, която продължава вече пети ден.
Не мога да пия обичайните си лекарства, а парацетамолът изобщо не ми действ, дори не го взимам.
Имала ли е някоя от вас подобен проблем? Как се справяхте с пристъпите?
Ще съм благодарна за всякакви съвети. ❤️

# 97
Мамита, здравейте!
Бременна съм в 5+4. Засега всичко е наред, с изключение на ужасна мигрена, която продължава вече пети ден.
Не мога да пия обичайните си лекарства, а парацетамолът изобщо не ми действ, дори не го взимам.
Имала ли е някоя от вас подобен проблем? Как се справяхте с пристъпите?
Ще съм благодарна за всякакви съвети. ❤
Аз просто търпях, защото нищо не помагаше. Пробвайте компреси на челото и пийте много вода, може да ви облекчат.

# 98
Мерете кръвното, възможно е то да пада. Айрян със сол.

Същото и с кръвната захар, но понеже нямам глюкомер просто изпивах по половин кенче фанта и ми помагаше.

В моменти на по-силна криза съм лежала с мокър парцал на лицето докато отмине.

Гледайте да сте хидратирана. Това не значи само наливане с вода, защото ако сте обезводнена, няма да я задържате достатъчно за да хидратирате организма. Вкарвайте и малко електролити (сол, захар, нещо сладко или солено).

# 99
А чувала съм и за картофки пържени и кока кола.
Рол она е Уримил headache.
И на тъмно и тихо.. с мокра студена кърпа на главата.
Чувала съм и за накисване на краката в гореща вода, пък на главата студена кърпа.

Има едни шапки за мигрена, но така и не си ги взех, може да се изстудяват.

# 100
У дома някак се търпи - като лежа на тъмно и тихо, една идея е по-леко. Мога да си легна и да поспя. Но на работа е невъзможно трудно. Благодаря на всички за препоръките!

# 101
Не съм запозната с методи за облекчаване на мигрена, но горещата вана на краката избягвайте, когато сте бременни! Топла може, но както и горещите душове не са препоръчителни.

# 102
На мен ми помагат да слушам различни честоти. Затъмнявам стаята и слушам един час, вижте в ютуб - migrane relief.

Момичета от около 2 седмици съм с парене в интимна област ( не само като ходя до тоалетна, а постоянно). Пуснах две обикновени и две стерилни урини в различни лаборатории - чисти. АГ пусна микробиология - чиста. Пия неоренал профилактично. На някого случвало ли му се е, на какво може да се дължи? Нямам засилен секрет, нормален с нормална миризма. В края на втори триместър съм, ако има значение.

# 103
На мен ми помагат да слушам различни честоти. Затъмнявам стаята и слушам един час, вижте в ютуб - migrane relief.

Момичета от около 2 седмици съм с парене в интимна област ( не само като ходя до тоалетна, а постоянно). Пуснах две обикновени и две стерилни урини в различни лаборатории - чисти. АГ пусна микробиология - чиста. Пия неоренал профилактично. На някого случвало ли му се е, на какво може да се дължи? Нямам засилен секрет, нормален с нормална миризма. В края на втори триместър съм, ако има значение.
Сменяли ли сте праха за пране. Микоплазма и уреаплазма изследвали ли с те ги.

# 104
Не сме сменяли праха, а уреаплазма, микоплазма и хламидии съм изследвала няколко месеца преди бременността. Сега не съм.

Общи условия

Активация на акаунт