Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 516
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Не сме сменяли праха, а уреаплазма, микоплазма и хламидии съм изследвала няколко месеца преди бременността. Сега не съм.
За друго не се сещам. Дано да се намери причината или някой с сходен проблем да се включи. А, да, разделяйте вашето бельо от това на вашият съпруг и ги перете отделно.

# 106
  • На планетата Земя
Пробвайте с цистостоп рапид, както и само външни промивки със смрадлика. Дано скоро да отмине.

# 107
Здравейте, днес бях на преглед, установи се бременност. АГ каза, че се е захванало много ниско. Какво означава това? Има ли нещо, което мога да направя?

# 108
  • На планетата Земя
Нищо специално. Пазите се, добри мисли, спокойствие и редовни прегледи. Честито и успех!

# 109
Също каза, че шанса за плацента превия е доста висок ... Което много ме разтревожи защото зацапване си имам още от сега ...

# 110
Също каза, че шанса за плацента превия е доста висок ... Което много ме разтревожи
О, изобщо не го мислете и не се затормозявайте с това в момента. Изключително рано е. Имате толкова много време докато плацентата се оформи и застане на финалното си място. Казва ви го човек вече в 25 г.с. с плацента превия, все още вярващ, че ще се вдигне до трети триместър. Радвайте се на новината, прегледайте какво да хапвате, витамини какви да пиете, фокусирайте се сега върху щастието. После ако има нужда, ще има време да се притеснявате. По-скоро ми е интересно, кой е този АГ с такива прогнози при току що установена бременност. Моите още не смеят да ми сложат диагнозата.

# 111
Била си на преглед за установяване на бременност, което значи, че си в коя седмица, 5? На този ранен етап не знам как ти прогнозира плацента превия Rolling Eyes Бих си сменила АГ-то на момента, още с първия преглед ти причинява стрес и излишни притеснения! Дори ниска плацента може да се вдигне в хода на бременността, няма как да се каже толкова рано. Честито, радвай се, почивай си и се грижи за себе си!

Също каза, че шанса за плацента превия е доста висок ... Което много ме разтревожи защото зацапване си имам още от сега ...

# 112
Била си на преглед за установяване на бременност, което значи, че си в коя седмица, 5? На този ранен етап не знам как ти прогнозира плацента превия Rolling Eyes Бих си сменила АГ-то на момента, още с първия преглед ти причинява стрес и излишни притеснения! Дори ниска плацента може да се вдигне в хода на бременността, няма как да се каже толкова рано. Честито, радвай се, почивай си и се грижи за себе си!

В 6г.с съм и буквално ми каза "Няма да мърдаш от леглото". Имам и един А преди 3 месеца

# 113
А има ли някакво отлепяне, кървене, болки? Бих отишла за второ мнение, преди да се тревожа излишно.

В 6г.с съм и буквално ми каза "Няма да мърдаш от леглото". Имам и един А преди 3 месеца

# 114
Няма отлепване. Имам кафеникаво зацапване от няколко дни. Леки крампи ниско долу, но не постоянно.
Имам назначена терапия с прогестеронови препарати за зацапването и нош-па за крампите.

# 115
Здравейте, не знам въпроса ми колко е за тази тема, нооо…. При изследване на урината имах няколко показатели, които не са много добре, предполагам се дължат на това че миналата година имах песъчинки и не са се изчистили напълно и АГ ми предписа Буконокс, но чета в интернет че не е много безопасен, някой да знае нещо за него?

# 116
  • Телиш/Плевен
Ан-Мари Дичева 785410, след като медикаментът е предписан от лекар, мненията на останалите нямат никакво значение. Ние не сме запознати със състоянието ти и няма как да дадем обективно мнение. Ако нямаш доверие на този лекар, направи консултация с друг.

# 117
Това за зацапването сега го виждам, явно е било добавено между моето цитиране и това на Виолетка, защото като пишех коментара, цитатът ми излизаше като този на Виолетка.
За терапията при зацапването нищо не мога да кажа, изглежда съвсем адекватна, но това за плацентата превия според мен наистина не е редно да го коментира в 6 г.с. и бих отишла и друг лекар да ме види само на базата на този коментар на АГ. Успех!

Няма отлепване. Имам кафеникаво зацапване от няколко дни. Леки крампи ниско долу, но не постоянно.
Имам назначена терапия с прогестеронови препарати за зацапването и нош-па за крампите.

# 118
  • Melmak
Моят съвет е, ако смятяш, че този лекар не е адекватен да намериш второ мнение. Аз не споря за изписаната терапия в случая, не съм лекар. Но второ мнение понякога не е излишно. Аз се радвам, че не се предоверих с първата лекарка, на която попаднах. Искаше да ми дава прогестерон ей така, без нищо. Следващата поиска изследване и чак тогава прецени.

# 119
Аз бях с кафяво зацапване до 12 г.с. и терапията ми беше същата. Прогестерона в ранни седмици , та и в по-късни (тогава се взима заради различна причина) , няма да Ви навреди. Очаквана терапия е, дори без изследване. По-скоро иска бързо да започнете суплементация, понеже е много важен за поддържане на бременността в ранните етапи. Работих до 4-ти месец, на мен не ми препоръчаха лежане, НО всеки случай е различен.
На мен лично ми е много странно това с плацентата превия и заради това, бих сменила този АГ. Ако от сега така Ви стряска, не знам по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт