Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 505
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте на всички, дано съм уцелила темата, ако не моля да ме извините. Рядко пиша тук и все още съм доста зле с ориентирането в сайта. Бих искала да питам дали някоя мама има информация относно доц. Петър Игнатов - специалист по фетална морфология. Мисля че / но не съм убедена / преди е работел в болница " Надежда ", сега преглежда в негов център " Ортогин " - София. Ходих при него на две фетални морфологии и всеки път забравям да си задам така важния въпрос - дали изражда. Термина ми е за декември, за момента секцио / не по мое желание / и от всички лекари, през които минахме / бебето е инвитро, преди да стане ме " докараха до тежка операция, при вземането на яйцеклетки, боцкане, изследвания и т.н., мамите минали през това ще ме разберът / той е единствения, който бих казала, че ме успокоява, предразполага, обяснява и т.н. - страхотен е! Та въпроса ми е - някой запознат ли е с това дали изражда? Благодаря предварително! Simple Smile

# 61
Yordanova35, ако това е докторът, в супердок пише, че изражда.
https://superdoc.bg/lekar/petar-ignatov

# 62
Yordanova35, ако това е докторът, в супердок пише, че изражда.
https://superdoc.bg/lekar/petar-ignatov
Да, той е. Много благодаря! Simple Smile

# 63
Здравейте,имам следния въпрос кога най рано мога да прекъсна майчинството ,с бащата имаме намерие да се редуваме в отглеждането на бебето,и в такъв случай че не го прехвърля на никой и се върна на пълен работен ден,полага ли ми се 50 процента обезщетение ?

# 64
Тук ще ви отговорят най-точно
https://m.bg-mamma.com/?topic=1780444.360

Здравейте,имам следния въпрос кога най рано мога да прекъсна майчинството ,с бащата имаме намерие да се редуваме в отглеждането на бебето,и в такъв случай че не го прехвърля на никой и се върна на пълен работен ден,полага ли ми се 50 процента обезщетение ?

# 65
Моите прегледи след 28г.с бяха на 2 седмици и понеже имамах доста контракции на прегледа ми я провериха и от 32мм беше станала 27мм. След него обаче контракциите си продължиха, че даже и повече станаха особено вечер през 5-10мин и след 3-4 дни така АГ ме викна и се оказа вече 20мм
Какво и хванаха скъсяването на шийката ?Например моят преглед е след месец и дори да имам още  скъсяване ,освен ако няма други симптоми чак тогава ще го видят ,три дни имах много контракции ,сега пак е спокойно всичко Дано си остане с мм които е.
И аз съм в болница на вливки с шийка 23мм, която се скъси за 4 дни от 34мм. Доста ме е страх и не знам следващите стъпки какви са освен магнезий, прогестерон и лежане. Споменаха ми за песари, понеже серклажът бил опасен в по-напреднала седмица. Аз утре влизам в 21ва, а бебчето върви една напред. Някой с опит с песар/серклаж в по-късна седмица?
И аз бях в подобна ситуация Disappointed.  В 33 седмица за няколко дни шийката ми се скъси от 32мм на 20мм. Отделно ми казаха, че е и изгладена. Имах и контракции. Сложиха ми песар и в момента съм с него. Самото поставяне не е приятно, но после не се усеща. АГ ми каза, че въпреки песарът е добре предимно да лежа, защото гравитацията не ми е приятел. Главното е да се овладеят контракциите, защото те предизвикват скъсяването и заради това се наложи да лежа и няколко дни в болница.
Не мога да кажа дали ми е помогнал по някакъв начин до момента, минали са само 2 седмици, но се надявам да изкарам поне още 2.

# 66
Имах три дни с много контракции както вие обяснявате ,и днес като прочетох и тук в групата и си записах час утре направо да ме погледнат .Стреснах се доста .

Моите прегледи след 28г.с бяха на 2 седмици и понеже имамах доста контракции на прегледа ми я провериха и от 32мм беше станала 27мм. След него обаче контракциите си продължиха, че даже и повече станаха особено вечер през 5-10мин и след 3-4 дни така АГ ме викна и се оказа вече 20мм
Какво и хванаха скъсяването на шийката ?Например моят преглед е след месец и дори да имам още  скъсяване ,освен ако няма други симптоми чак тогава ще го видят ,три дни имах много контракции ,сега пак е спокойно всичко Дано си остане с мм които е.
И аз съм в болница на вливки с шийка 23мм, която се скъси за 4 дни от 34мм. Доста ме е страх и не знам следващите стъпки какви са освен магнезий, прогестерон и лежане. Споменаха ми за песари, понеже серклажът бил опасен в по-напреднала седмица. Аз утре влизам в 21ва, а бебчето върви една напред. Някой с опит с песар/серклаж в по-късна седмица?
И аз бях в подобна ситуация Disappointed.  В 33 седмица за няколко дни шийката ми се скъси от 32мм на 20мм. Отделно ми казаха, че е и изгладена. Имах и контракции. Сложиха ми песар и в момента съм с него. Самото поставяне не е приятно, но после не се усеща. АГ ми каза, че въпреки песарът е добре предимно да лежа, защото гравитацията не ми е приятел. Главното е да се овладеят контракциите, защото те предизвикват скъсяването и заради това се наложи да лежа и няколко дни в болница.
Не мога да кажа дали ми е помогнал по някакъв начин до момента, минали са само 2 седмици, но се надявам да изкарам поне още 2.

# 67
С болки или само стягания?

# 68
Аз бях само със стягания, които дори не усещах. Чак когато докторката ми каза, че получавам контракции и ми обясни как се усещат, започнах да им обръщам внимание. Болки не съм имала и затова се изненадах толкова.

# 69
Питам, защото Бракстън Хикс имах и аз още месец преди раждането може би. Даже се стреснах да не би да раждам. Започнах да ги следя и бяха на много различни интервали и продължителност и беше за около час.
А същинските контракции, когато получих нямаше как да сбъркам. Въпреки, че в началото не се усетих, сигурно час си трайках, накрая реших да засичам с мисълта, че се филмирам😀 и накрая като видях, че са на горе долу равен интервал, че имат почти еднаква продължителност и много бързо се усетих какво става. А бях за секцио три дни по-късно.
Когато усетих онези Бракстъни доктора просто каза ок, нормално е, пий магнезий.
На тонове нямаше никаква активност.
А в петък бях на тонове последни, беше почти равна черта, а после през нощта започнаха контракциите от нищото.

# 70

Здравейте, според вас добри ли са тези резултати?

# 71
Да,пише си а и би трябвало още там да са ви казали? Аз ги получих по-късно,но ми обясниха на място. При мен имаше само риск от преждевременното раждане,във вашата морфология не виждам да се изследва за това,явно не е при всяка жена.

# 72
Здравейте, момичета! Включвам се и аз с ниско желязо, хемоглубин и червени кръвни клетки. В резултатите пише, че ще ми изпишат 200мг желязо на ден, които да пия с портокалов сок (предполагам, за да не се получи запек, извинете). Това, което ме притеснява е и високото количество на неутрофили, за които за първи път чувам и чета. Ще си запиша час за джи пито днес и ще попитам за всички неща, но дотогава, може ли някой да сподели дали се е сблъсквал със същите неща? мерси много предварително:)

# 73
Здравейте, момичета! Включвам се и аз с ниско желязо, хемоглубин и червени кръвни клетки. В резултатите пише, че ще ми изпишат 200мг желязо на ден, които да пия с портокалов сок (предполагам, за да не се получи запек, извинете). Това, което ме притеснява е и високото количество на неутрофили, за които за първи път чувам и чета. Ще си запиша час за джи пито днес и ще попитам за всички неща, но дотогава, може ли някой да сподели дали се е сблъсквал със същите неща? мерси много предварително:)
Портокаловият сок може би е за по-добро усвояване.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 15:55 от Неизвестен

# 74
Портокаловият сок е защото витамин C помага за усвояване на желязото

Общи условия

Активация на акаунт