Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 25 533
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
От няколко дни имам обрив от ухапване, най-вероятно от паяк, който мазах няколко пъти с фенистил гел. Толкова ме сърби, че чак ме събужда от сън, което обяснява и часът, в който пиша. Само че като се намазах нещо ме накара да погледна в интернет и видях, че не се препоръчва за бременни. Знаех за алергозан на таблетки и други противоалергични, но не ми хрумна да проверя и за мазилото предварително.
Много ли е опасно все пак? Мия си ръцете след това, не го поглъщам и мажа няколко определени пъпчици, когато сърбежът се обостри.

Спокойно, от Фенистил нищо няма да стане. В крайна сметка е важно за да е здраво бебето, да е здрава майката. Фармацевт съм, няма страшно от Фенистил. Мажете го, не го ядете все пак. По-скоро отидете на лекар да видят обрива и да изпишат адекватно лечение. Всичко ще е наред!

# 151
На финала съм вече - 39 г.с. и разбира се, за мой ужас ме заболя зъб. Болката е пулсираща и силна, парацетамол не помага. Ок ли е да изпия един аналгин? Нещо изпитано като хомеопатия или бабина деветина просто да задържа седмица-две, докато родя, за да ходя да го вадя… Confused

# 152
  • Melmak
А защо не посетите зъболекар и не обсъдите с него?

# 153
Аз не бих чакала раждането да ида на зъболекар. По-добре един преглед да се направи. Ако каже да изчакаш - ок, но и той ще ти каже какво да приемаш.

# 154
То е сигурно, че няма да извърши манипулация, понеже май е много рисковано откъм контракции вече, но поне може да закрепи положението с някое лекарство в зъбчето, според мен.

# 155
Моят съвет към Вас е щом болката е  много силна и нетърпима,а и самият зъб е за вадене,и лекарствата и упойката може да се отрази негативно,по-добре използвайте сама да го ''умъртвите'' за по-дълъг период от време.Лично аз съм изпробвала един домашен лек,който доста ми помогна и болката отшумя за доста дълго време.Вземете си от аптеката карамфилово масло,от хранителен магазин куркума на прах ,капнете 4-5 капки от маслото,добавете толкова прах от куркумата,колкото да стане на гъста паста,разбъркайте хубаво и сместа поставете  върху чисто памучно тампонче,наложете върху самият зъб така че да хване част от венеца.Опитайте се да ги изтърпите поне за 1/2 час.,малко е неприятно усещането,но така болката отминава много бързо.Капки от валериана също помагат и спират болката.Все пак не отлагайте и прегледа при стоматолог за съвет.

# 156
Отивайте при специалист, вече има и други начини за обезболяване. Моят стоматолог ми е казал да звъня веднага, че една инфекция и възпаление може да крият огромен риск.

Едит: Не се вслушвайте в съвети за домашно лечение!!! Ще се обоснова и защо. Карамфиловото масло например, има стимулиращ ефект върху маточната мускулатура , съдържа евгенол който може да предизвика контракции. Това е особено рисково в първи и трети триместър.
Отделно тук целта не е да намалее болката, а да спрете инфекцията. 

На финала съм вече - 39 г.с. и разбира се, за мой ужас ме заболя зъб. Болката е пулсираща и силна, парацетамол не помага. Ок ли е да изпия един аналгин? Нещо изпитано като хомеопатия или бабина деветина просто да задържа седмица-две, докато родя, за да ходя да го вадя… Confused

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 16:04 от Alfafa

# 157
  • Melmak
Абсолютно, alfafa е права. Все пак зъболекарят най-добре знае. Не може да седите с такава болка, нещата може да се влошат!!

# 158
Аз от зъб, синузит и ухо най-голям страх имам. Нещо като заболи бягам веднага. През бременността в началото и сух алвеолит имах, та пих и антибиотик. Но такава зверска болка беше..

# 159
Отивайте при специалист, вече има и други начини за обезболяване. Моят стоматолог ми е казал да звъня веднага, че една инфекция и възпаление може да крият огромен риск.

Едит: Не се вслушвайте в съвети за домашно лечение!!! Ще се обоснова и защо. Карамфиловото масло например, има стимулиращ ефект върху маточната мускулатура , съдържа евгенол който може да предизвика контракции. Това е особено рисково в първи и трети триместър.
Отделно тук целта не е да намалее болката, а да спрете инфекцията. 

alfafa,да така е права сте госпожо,просто дадох свое предположение,тъй като на мен ми подейства обезболяващо за по-дълго време и не ми се отрази по никакъв начин върху организма,аз също преживях такава болка две-три седмици преди да родя,а и тогава  много ме беше страх от ваденето  на зъб и посещението при зъболекар и тук ставаше въпрос за 3-4 капки карамфилово  масло,чела съм че е безобидно и болкоуспокояващо при зъбобол, всеки организъм  е различен,но все пак препоръчах на дамата първо да се консултира със стоматолог.

# 160
Благодаря на отзовалите се!
Задържам за зъболекаря, защото всеки момент може да родя и ми е леко форсмажорно всичко това. Исках просто да облекча болката моментно, а вече след като родя първата работа ще е да вадя, то е ясно. АГ е в отпуск и не отговаря, затова се допитах до тук. В крайна сметка изпих половин аналгин, надявам се не съм сглупила.

# 161
Откъде знаете, че е за вадене? Това само зъболекар може да ви каже, може пък да има начин да се спаси

# 162
Сега видях и че е пулсираща болка. За мен това си е начало или вече започнала инфекция. Не бих отлагала. Най-малкото зъболекар би дал решение за обезболяване.

# 163
На мен при пулсираща болка и невъзможност за действие, просто ми махнаха пломбата и ми го промиваха през ден, два за дезинфекция. Беше пулпит със само умъртвен нерв. Така, че самодиагнозата не е решение.
Аналгин при продължителна употреба, може засегне сърдечната дейност дори и при възрастни, какво става за бебе.
Където и когато и да отидете, стоматолог няма да Ви остави в това състояние, те знаят колко е опасно.

# 164
Здравейте
Какво ще кажете за този тест
Появи се многооооо бледа в времето на отчитане и след 10 мин остана такава
Тъй като четох доста дами са писали за лентичките че показвали изпарителни
Моля помогнете ми с разгадаването не за първи път правя тези лентички не са ми се появявали дори такива
Не знам до колко се вижда на камерата

Общи условия

Активация на акаунт