Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 16 750
  • 479
  •   1
Отговори
# 405
Аз спя по гръб с втората ми бременност, не е преднамерено, просто се събуждам в тази позиция. Настрани, особено отдясно бебето почва страшно много да ме рита и обратно успокоява се когато легна гръб или отляво. Относно вената и аз съм се замисляла, но някъде четох, че позицията на бебето също е важна относно прилошаването и последствията от спането по гръб. С 1вото не можех по гръб, а сега се чувствам добре.

# 406
Два пъти ми се случи по гръб да ми стане внезапно зле, но при разместване се оправя. То в такъв случай по гръб не може да се спи. Но когато съм си била окей, съм се въртяла накъдето ми е удобно. Накрая вече по корем не можех от неудобство. Нищо й няма на бебето.

# 407
Може също да си повдигнете горната част на тялото и така да спите по гръб. Така няма опасност, а и е по-удобно особено ако има запушен нос примерно

# 408
Момичета, нормално ли е да има болки отдолу на костта и срамните устни. Слаба е болката, за една-две секунди, но доста често днес. Вчера бях на преглед, измериха шийката на матката, няма проблеми. В 17 г.с. съм

# 409
Момичета, нормално ли е да има болки отдолу на костта и срамните устни. Слаба е болката, за една-две секунди, но доста често днес. Вчера бях на преглед, измериха шийката на матката, няма проблеми. В 17 г.с. съм

Нормално е,матката се разширява.

# 410
И аз имах такава болка, още в 12 г.с . От разширяването на матката е

# 411
За болка конкретно в костта отдолу и устните (външно нали) - може би към 18г.с. започна да ме боли и се засилваше с напредване на бременността. На мен ми казаха, че е от разширяването на таза и от тежестта на бебето в последствие, защото го носих ниско. Като бях права болеше повече и последните седмици едвам вървях от болки там. След раждането изчезна.

# 412
Аз имам болки и уголемяване и на самата вулва сега, четох реално че е много кръвоснабдена.
В трети триместър съм.

# 413
Аз видях че имам стрии на тръгълника си и беше голям шок за мен, това не беше място на което очаквах да има стрии😂
Не съм споделяла на лекаря си, но на напипване и аз усещам, че срамните устни са ми уголемени. Относно спането, до сега бяхме в тандем с бебето-когато спя аз и то спеше и беше активно през деня докато съм будна. Но от два дена много шава и имам чувството, че си смени позата. На всяка консултация с акушерката, гръбчето се намираше от дясната страна и като цяло така е позициирано от 7-ми месец и на всеки ехограф си беше главично, но днес го напипвам от лявата ми страна. Дано още да е разположено главично, че вече съм в 38+2 г.с.
Аз имам болки и уголемяване и на самата вулва сега, четох реално че е много кръвоснабдена.
В трети триместър съм.

# 414
Аз от месец  имам болка много ниско и най-често в дясно,но понякога се измества. Не е силна,леко остра е .Получава се при някои движения или както си стоя. На видеозон всичко е наред. Колко пъти съм споменавала,ако имаше нещо щяха да видят. Дори бях в болница заради болки в корема ,но като ме приемаха пак беше всичко добре на видеозон. Пия си магнерот доста големи количества ,спазмалгон,нош па. Нямам представа каква е тая болка. Утре съм на ФМ ,ако има проблем се надявам да се види. Някоя от вас била ли е с такива болки. Вече не знам коя болка е лоша и коя не. Чудя се дали  някой друг орган е замесен там.

# 415
Аз от месец  имам болка много ниско и най-често в дясно,но понякога се измества. Не е силна,леко остра е .Получава се при някои движения или както си стоя. На видеозон всичко е наред. Колко пъти съм споменавала,ако имаше нещо щяха да видят. Дори бях в болница заради болки в корема ,но като ме приемаха пак беше всичко добре на видеозон. Пия си магнерот доста големи количества ,спазмалгон,нош па. Нямам представа каква е тая болка. Утре съм на ФМ ,ако има проблем се надявам да се види. Някоя от вас била ли е с такива болки. Вече не знам коя болка е лоша и коя не. Чудя се дали  някой друг орган е замесен там.
Аз редовно имам болка около яйчника (имам само един), нищо не се вижда на ехограф, няма как да е от самия яйчник, защото той в момента не функционира. Според лекарите имам сраствания в тази област, тъй като съм с ендометриоза. Същата болка я имах и преди по време на овулация.

# 416
Възможно ли е да е от газове или от черва? Мен си ме мъчиха и все се стрясках, че е с бебето, на ехограф всичко беше наред и с АГ стигнахме до заключение, че най-вероятно е от червата и притискането от бебето. После видях, че ги получавах, когато не съм ходила по голяма нужда и след като отида май изчезваше, та се успокоявах с това. От дясната страна беше основно при мен.

# 417
Възможно ли е да е от газове или от черва? Мен си ме мъчиха и все се стрясках, че е с бебето, на ехограф всичко беше наред и с АГ стигнахме до заключение, че най-вероятно е от червата и притискането от бебето. После видях, че ги получавах, когато не съм ходила по голяма нужда и след като отида май изчезваше, та се успокоявах с това. От дясната страна беше основно при мен.
При мен определено е по-зле, когато не съм ходила до тоалетната и/или имам газове. Установих, че се засилва вечер след вечеря също така, та ям по-малко на вечеря вече и нямам такива силни болки, придърпвания и прочие. Така че според мен да.

# 418
Преди и аз така си мислих,че е от газове . Изглежда,че не е . Вчера и днес нямам проблем с тях,но тая болка се появи за първи път (поне така си мисля) точно след такава вечер с газове и на другия ден ,след като се изходих стана по-силна. До обяд се засили и доктора ми каза да отида до болницата. Там проблем не видяха. Периодично си се появяваше. Вчера пак я усетих,дори след изписвснето от болницата до днес си я усещам. Мисля си да не е нещо на пикочните пътища ,пикочния мехур или черва. Бях споделила на АГ ,но нищо конкретно. Надявам се утре на ФМ да ми успокоят или поне да ми дадат насоки какво да изследвам.

# 419
Здравейте,  на микробиология от влагалищен секрет в 9 гс ми излезе изолирана Klebsiella species. Как се лекува и лекува ли се или ? Попринцип ми е странен резултата, защото нямам никакви оплаквания, нито болки, нито някакво течение, нищо 🧐
Някой бил ли е в подобно ситуация и как се процедира?

Общи условия

Активация на акаунт