Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 17 224
  • 492
  •   3
Отговори
# 465
Имате ли тромбофилия и проблем с кръвотока за Натаспин. Аз не бих го взимала, освен след консултация с хематолог.

Иначе Стеримар е ок за мен.

Подкрепям и аз за нетаспина ако имате тромбофилия или нещо друго да се консултирате с хематолог или ако е някоя нискорискова мутация мисля, че и само консултация с аг ще свърши работа.

Стеримар и всякакви такива бебешки спрейове за нос вършат работа. Аз си ползвам директно физиологичен р-р. За авирон рапид не мога да коментирам понеже не съм ползвала.

# 466
Имате ли тромбофилия и проблем с кръвотока за Натаспин. Аз не бих го взимала, освен след консултация с хематолог.

Иначе Стеримар е ок за мен.

не сме правили изследвания за тромбофилия :/

# 467
Здравейте! Искам да попитам какви са болките при разтягане на матката ? През ден два усещам  ниско долу леки болки и неразположение като при цикъл. Днес също ,но са малко по-силни.  Какви може да се тези болки? Имате ли такива проблеми? Първа бременност ми е и се чудя кое е нормално и кое не. Като прочета малко информация и се паникьосвам. Инъче си пия магнерот,спазмалгон,нош па. Но отшумява за момент,после пак. Преглед имам чак края на месеца,понеже скоро бях в болница и нямам право на прегледи при моя АГ за около месец.

# 468
В първия триместър имах доста, но слаби болки като при цикъл, вероятно от прогестерона. Към края на първи триместър почнаха сякаш в яйчниците - това било разтягането на лигаменти - съвсем нормално. Аз понеже съм от инвитро сектора най-много 3 седмици без преглед изкарвам с малко нерви. Simple Smile Следя се на 2 места - по ЖК и на частно, че да има повече прегледи.

# 469
Спазмалгон не! Забранено е,по време на бременност и кърмене. Само но шпа,като дозата я определя лекар. Аз съм пила максимална доза от 6 таблетки дневно при по-силни контракции,но ми беше разрешено от лекар.

# 470
И аз бях на Но-шпа х6, но предписано от лекар поради отлепване. Спазмалгон и аналгин ми казаха в никакъв случай. Евентуално Бусколизин, но аз имам алергия към него.
Болките от разтягането ги усещах аз леко отстрани на пъпа, към яйчник зоната. Основно от дясната страна ми беше болката и то при изправяне, сядане, абе, леко прегъване.

# 471
Спазмалгон пия от доста време,сигурно от 2 месеца по 3 таблетки на ден. Така ми го предписа АГ. Дори в болницата ми го вливаха на системи.  Сега се притесних доста,защото и аз днес четох,че не е позволен.

# 472
Дами, малко ме налегна параноята и притеснението, въпреки, че гледам д асъм спокойна. Преди няколко дни бях на фм (в момента съм в 30+5гс) при друг лекар,а не при този при когото правех предишните 2 фм. Та, лекарят ми каза, че бебето е с по-голяма главичка. Прегледа мозъчето там не откри нищо притеснително, но мен ме загложди притеснението. Има ли сред вас такива, на които детето им е било с по-голяма главичка на последната фм и това притеснително ли е?
П.с ще приложа резултата от фм, ако някой може да го разчете и да каже дали има нещо, което е не както трябва.

# 473
Спазмалгон пия от доста време,сигурно от 2 месеца по 3 таблетки на ден. Така ми го предписа АГ. Дори в болницата ми го вливаха на системи.  Сега се притесних доста,защото и аз днес четох,че не е позволен.
Не се притеснявайте и това не е хубаво. Странно ми е,че са ви го изписали..Аз понеже страдам от бъбречни кризи и болезнена менструация,само спазмалгон ми помагаше и затова питах и никои не позволи. Не препоръчвам и боскулизин,при мен влошава зрението(забранен е при бременност). Допитайте се,за второ мнение. Аз като ходих за инжекция в 5 месец,пак ми инжектираха Но шпа.

# 474
Сега погледнах моите резултати и нашият бебок е с по-голяма главичка в 28 + 4 г.с. размерите ѝ отговарят на 30 + 2 г.с., никой от четиримата доктори при които съм ходила не е казвал, че е притеснително (и аз съм била с голяма глава и сестра ми също) Трета фетална ми предстои...надявам се всичко да е наред.

# 475
При мен се опитаха да ми го влеят Бусколизин венозно в болницата в 6-7г.с. и направих алергична реакция. В последствие си знаех за него, че не мога да приемам. Направих 2 леки бъбречни кризи през бременността и пак ми го изписаха -друг АГ и нефролог, но поради моята непоносимост си останах само на Но-шпато.
Трима различни лекари от три различни места ми го изписваха през бременността и то двамата от тях, защото било единственото разрешено подобно болкоуспокояващо освен Но-шпа  Frowning1 Много е странно различни лекари как изписват различно, за спазмалгона включително. Май единственото, за което са единодушни е Но-шпато.

# 476
Дами, малко ме налегна параноята и притеснението, въпреки, че гледам д асъм спокойна. Преди няколко дни бях на фм (в момента съм в 30+5гс) при друг лекар,а не при този при когото правех предишните 2 фм. Та, лекарят ми каза, че бебето е с по-голяма главичка. Прегледа мозъчето там не откри нищо притеснително, но мен ме загложди притеснението. Има ли сред вас такива, на които детето им е било с по-голяма главичка на последната фм и това притеснително ли е?
П.с ще приложа резултата от фм, ако някой може да го разчете и да каже дали има нещо, което е не както трябва.

На моето дете главичката вървеше с 1-2 седмици напред, а останалата част от тялото с няколко седмици назад. На ФМ не виждаха проблем с органите или с развитието му, само физически изоставаше. Роди се живо и здраво детенце и да чукам на дърво всичко си му е наред. Така че не се притеснявайте. Това че му е леко по-голяма главичката не значи че има някакъв проблем Blush

# 477
Аз понеже съм си паника...пак пиша 😀 Има ли опасност от предозиране с витамини. Не  си спомням,дали не изпих 2  еднакви таблетки сега от витамините на Премама дуо от този вид с този състав

# 478
Откакто лежах за скъсяване на шийка пък на мен но-шпа ми казаха да избягвам.

На по-ранен етап и на мен ми беше изписан спазмалгон, и то от АГ, за редуване с но-шпато, докато още го пих. Така и не го пих, но не защото не вярвах на АГ-то си, просто не ми се занимаваше с още едни хапчета.

Притесненията си най-добре ги обсъждайте с лекарите си.

Има други неща, които моят АГ не позволи, а на други майки са позволявали.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 06:30 от Libraing

# 479
И аз съм пила спазмалгон. Особенопс първата бременност. В оле месец бях с хидронефроза( задържане на течности в бъбрека) и няколко дни редуват смязчалгон, ношпа и папаверин.

Общи условия

Активация на акаунт