Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 93

• 16 305
  • 455
  •   4
Отговори
# 420
Попринцип ми е странен резултата, защото нямам никакви оплаквания, нито болки, нито някакво течение, нищо 🧐
Съвсем нормално е, повечето проблеми за съжаление нямат симптоми, особено в началните етапи

# 421
Нека лекар ти каже как да се лекуваш, може да ти предпише антибиотик.

# 422
Момичета, колко неболезнени контракции/ стягания на ден са нормални в 30 г.с.?
Също, брои ли се за контракция, ако само част от корема се стяга, а останалата част си е мека? Или контракция е само, когато целия корем се стегне?
Другата седмица съм при АГ и ще обсъдим, но се тревожа, защото е нещо ново, а вече съм на максимална доза магнерот.

# 423
Здравейте, може ли да ми препоръчате сироп (билков?), който да помага при суха кашлица от настинка? (25 седмица съм)

# 424
Контракции са си всякакви стягания. Аз имах през цялата бременност и след седмия месец,беше постоянно. Веднъж апарата отчете голяма контракция,а аз усетих само лека тежест в гърдите. Аз усетите,че става прекалено,може да вземете Но шпа,но консултацията си е задължителна. Всяка жена и бременност е различна,така че каквото и да ви се каже тук,няма да е достатъчно,ако много се притеснявате има спешни кабинети.

# 425
Здравейте,  на микробиология от влагалищен секрет в 9 гс ми излезе изолирана Klebsiella species. Как се лекува и лекува ли се или ? Попринцип ми е странен резултата, защото нямам никакви оплаквания, нито болки, нито някакво течение, нищо 🧐
Някой бил ли е в подобно ситуация и как се процедира?

Откакто съм бременна съм имала поне 3-4 неща в микробиология. Всеки следващ път - нещо ново.
Това също ми излезе предпоследния път и ми изписаха вагинален антибиотик.
Подчертавам, че поддържам безупречна хигиена, след всяко ходене по голяма нужда се измивам с качествен интимен гел, не водя полов живот поради ситуация със скъсена шийка и кървене от месеци. На теория не би трябвало да ги имам. На практика - хормоните много лашкат вагиналната флора и трябва да се проверява редовно.
Трябва да ви се изпише лечение, тъй като тези вагинални инфекции могат да са опасни за шийката / бебето.

# 426
Здравейте,  на микробиология от влагалищен секрет в 9 гс ми излезе изолирана Klebsiella species. Как се лекува и лекува ли се или ? Попринцип ми е странен резултата, защото нямам никакви оплаквания, нито болки, нито някакво течение, нищо 🧐
Някой бил ли е в подобно ситуация и как се процедира?

Откакто съм бременна съм имала поне 3-4 неща в микробиология. Всеки следващ път - нещо ново.
Това също ми излезе предпоследния път и ми изписаха вагинален антибиотик.
Подчертавам, че поддържам безупречна хигиена, след всяко ходене по голяма нужда се измивам с качествен интимен гел, не водя полов живот поради ситуация със скъсена шийка и кървене от месеци. На теория не би трябвало да ги имам. На практика - хормоните много лашкат вагиналната флора и трябва да се проверява редовно.
Трябва да ви се изпише лечение, тъй като тези вагинални инфекции могат да са опасни за шийката / бебето.

Имайте предвид, че премиването и системното използване на интимни гелове нарушават вагиналната флора, като това също влияе за появята на разни неща в микробиологията.

# 427
Използвам препоръчан от следящия АГ, който не нарушава флората, не мирише на нищо и т.н.

Всичко е проверено и обмислено. И на плаж не съм ходила лятото. 😀

# 428
Използвам препоръчан от следящия АГ, който не нарушава флората, не мирише на нищо и т.н.

Всичко е проверено и обмислено. И на плаж не съм ходила лятото. 😀
Може ли да споделиш кой е, понеже моя АГ беше категоричен, че няма нужда. Благодаря ☺️

# 429
Добре е всеки да си слуша гинеколога. Аз това правя. Няма да бъда държана под отговорност за раздаване на "лоши" препоръки. 😀

# 430
Аз също си ползвам за бременни, винаги съм се чудила как някои жени не използват, не само при бременност, а по принцип. Аз се чувствам мръсна, ако се измия само с вода. Ето този ползвам https://shop.maternea.bg/intimen-gel.html

# 431
  • София
Освен вода по принцип има и сапуни 🙂🙂🙂Моето АГ категорично каза, че няма нужда да минавам на такива интимни гелове. А опитът ми от преди бременността беше много лош - започна да използвам и я зачервяване, а сърбеж, я нещо друго се появи.

# 432
Освен вода по принцип има и сапуни 🙂🙂🙂Моето АГ категорично каза, че няма нужда да минавам на такива интимни гелове. А опитът ми от преди бременността беше много лош - започна да използвам и я зачервяване, а сърбеж, я нещо друго се появи.

На мен репродуктивния ми забрани интимни гелове, както и миенето по 3,4 пъти на ден, именно защото вагината в орган с ph, който се самопочиства. Сапун външно е окей.

# 433
Аз също имам много лош опит с такива интимни гелове. Всички гинеколози и репродуктивни лекари, през които сме минали, са ми казвали, че няма нужда от такива измивни препарати. Ако нямаш инфекции и всичко с флората с наред, няма нужда. Ако не е така, изписват се медицински средства за кратко време. Както каза densy123, самопочистващ се орган е. Предполагам е и до човек, и до свикване.

# 434
Аз също избягвам интимните гелове. Не ми действат добре. Ползвам бебешки сапун за измиване.

Общи условия

Активация на акаунт