🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 57 034
  • 1 022
  •   27
Отговори
# 645
  • София
(Гледам телевизия - изкл. футбол и филми - за да науча нещо или да ми е забавно. Даже не знаех, че има такъв формат. Но от всичко наше съм гледал винаги първите 1-3 епизода, колкото да се убедя, че не са моето питие. Дори симпатии и антипатии се старая да не си създавам - е, този път емоционално не издържах и го направих още в 1-я си коментар в темата... - първосигнално верни за мен, ала и вероятно търпящи промени. Затова:)

Браво, Битиви! Честно и заслужено. Може да се рече, че на фона на N-ти сезони на др.досадни или направо глупави шоА, всяко ново ще предизвика внимание. Тъй е, ама снощи ни размазаха с декори, локация, мизансцен, визия и камера, водещ (ооо, !!!), участниците.
Скрит текст:
Абсолютно подкрепям, че за дебютния сезон трябва да са известни, да се познават, да ги познаваме и ние, да има очаквания (ала дали ще се изпълнят или опровергаят - отделно и още по-интересно). А някои и са си точно на мястото (напр. Мая - колкото и да не я харесвам, баш в това предаване я виждам). Даже и по-непознатите са обещаващи като подходящ натюрел за там (илюзиониста Дани Белев, да речем). Пък и инфлуенЦъри/ки може да се окажат на по-благодатно (за драгия зрител) поле (т.е. в прекрасен замък), отколкото във фитнеса на Мишето или в Къщата.
Скрит текст:
От кого какво да очакваме? Неочакваното? (Ама не по ИВ.) Ами, не съвсем - надявам се. Защото, все пак, някои не познаваме като характери. Но те пък се познават. Сигурен съм, че скрити лимонки ще има (я като предатели, я като праведни, с дървените колове в ръце или сребърни куршуми в прашките). И неподозирани умения, отгърнати като разбулено лице под качулка. Удовлетворение за всички там и "тук". (Ако знаете, целият "лаф", че любопитството убило котката е, и "...тя умря щастлива".)
Скрит текст:
Първите предатели, хм? И за мен беше 2/3 предвидимо.
Скрит текст:
Искам и Мая да я видя по някое време в плаща с качулката. И Антон Стефанов, че и Тома, Белев също. А Коджабашев (о, сигурен съм, че ще ги върнат, поне двама от тримата, в някакъв неочакван етап и за тях ще е и плюс и минус опазването им до момента, но и непознаването на изградените коалиции и задруги) си е направо за шеф на проекта МК-Ултра на ЦРУ. Ето, сетих се, липсва ми някой като д-р Ненков и двамата направо влизат в долната снимка (Боби Лазаров ще го играе Извънземния).
Скрит текст:
Дали някой от участниците (в плащ или с делнични дрехи) ще "превърти" играта? Не ми се мисли от сега. Искам да се забавлявам и да ме зарежда с емоции. Но..., сигурно - особено, ако прелети през нея, мисли нестандартно (слава Богу! тук мускулите и школите на бивши играчи не влияят) и има късмет.
Скрит текст:
ПП. Снощи по някое време нашата задруга тук онлайн беше впечатляваща също. До довечера, драги ми телевизионни детективи.
Честито на именници и именнички днес! И на столичани (в повече или в по-малко)!

# 646
  • София
Дали Бачорски ще отмъсти на Ана-Мария заради Даниела? Очаквам да я убие скоро.

# 647
Дали Бачорски ще отмъсти на Ана-Мария заради Даниела? Очаквам да я убие скоро.
Въобще не бих събрала 2 и 2.
Като цяло той би трябвало да се усети, че е добра идея да си създаде "кръгче" и после да стреля в него, така ще си свали съмненията.
Ако е достатъчно умен да ги насочва да не го правят това когато подозренията са върху него, а преди, ще е идеално.

# 648
Много, много ми хареса!
Колкото и да не харесвам някои участници, факт е, че са кастнати предимно интелигентни хора.
Познала съм само един предател - Бачорски, и очаквам да го гледаме дълго в тази роля.

За първите трима отпаднали и на мен не ми се вярва. Даже очаквах да се окажат скрити в Троянския кон на края на играта  Satisfied Иска ми се поне Коджабашев да върнат.

За довечера нямам търпение и единствената ми забележка е, че ще можем само веднъж в седмицата да му се наслаждаваме.

# 649
  • София
Страхотен откриващ епизод! Simple Smile
Направо им зашивам 9 от 10, а аз съм скъперник на високи оценки, както знаете.
Това по нищо не приличаше на българска продукция. Толкова добре бяха изпипали всички детайли. И дребните. А по тях си личи за нюансите на дадено ниво. Браво, браво! Simple Smile

Похарчени са много пари. Снимано е кинаджийската (ама те бТВ винаги са се отличавали с това) и с размах, не са жалени средства. Страхотна хореография, декори, музика и монтаж!
Владо Карамазов е номер 1. Най-великия български водещ. Просто е роден за тази роля. Blue Heart
Ей, ама как така пропуснаха да му вкарат Теодора Духовникова като участник. Хахаха. 😛

За тримата ''елиминирани'' Жорката 100-те лица, Диляна и Оля.
Абсурд да са елиминирани! Да, супер-убедително го направиха и сигурно са излъгали много народ, ама няма начин да им се хвана. Първо няма логика да изгониш трима човека по такъв начин. Ама никаква логика. А и това са обещаващи кадри, особено Жорката и Оля. Хора, които ще ти дадат съдържание и ще направят интересна игра. И второ, Диляна и Оля са нещо като лица на бТВ. Как така ще ги изгонят по такъв начин? То си беше направо унизително. Изгонени от някаква уонаби Гал Гадот.
На 99.9% съм сигурен, че ще бъдат върнати, а един от тях ще стане и предател. Дано е Жорката. Той би бил идеален за тази тежка роля.

Предателите
Очаквах да има актриса ама заложих на Силвия. Жорката и Бачорски ги отхвърлих, защото са много очевиден избор. Е, сбърках. Лошо няма. Има логика в този избор обаче. Бачорски и Георги са много популярни лица. Ще има хайп в началото покрай тях, много хора ще гледат и заради тях, за да видят дали ще ги хванат. Неве пък е класическата невинна първа жертва, която обаче е от другата страна на ножа...
В началото когато им махнаха превръзките от очите на масата и тримата се държаха на ниво. Е, Бачорски почервена като домат. Хаха. Ако си спомняте когато писах моите предположения го отхвърлих по две причини. Прекалено очевиден и най-вече, че много често се превръща в Дон Домат. Забелязах го и в Бачорски и златната ябълка и в Хелс Кичън.
По-късно по време на конклава ми харесаха Георги и Бачорски. Неве не. Невето бързо ще я изгърмят. Ако не праведните, то самия Бачорски ще я хвърли на вълците. Неве чисто социално с много лош ход да се прави на даскалица пред хора с его и авторитет като Бачорски и Жорката. Не се прави така.
+ за Георги: да остави свободните електрони в играта, както и по-шумните параноици и конфликтни фигури, защото така ще отклоняват вниманието от себе си.
+ за Бачорски: безскрупулен! Искаше да гърми влиятелни в играта хора. Да маха главата дори на Владо Николов. Жорката обаче го достраша и отклони предложението. Владо Николов е много опасен, защото е авторитет и много популисти ще го последват дори ей така, защото няма за какво друго да се хванат. Т.е. ако той те нарочи, почти сигурно гърмиш. Такъв се отстрелва още в началото.
Така тримата стигнаха до три имена: Иван, Глория и Йордан.
Аз лично искам да убият Глория, че ме дразни, но на 80% съм сигурен, че ще е Данчо фокусника. Защо? Ами защото е наблюдателен и опасен. Иван е актьор. Ще го оставят, защото актьорите са винаги на мушка и винаги могат да се окажат вот на праведните. Глория пък е класическата делулу цивилка, дето през 5 минути се кълне, че е 1000% сигурна в този или онзи. Нека разводнява там.
И така.

Играта беше яка. И там са похарчени бая пари. Този кон си беше като от реквизита на Троя с Ерик Бана и Брад Пит, хаха. Wink Ами така де.
Изкефих се колко хитро вкараха щита, а после дори насочиха леко играчите, сами да се сетят в кои са щитовете.
Това беше изпитание, което обаче не издържаха. Защо? Ами защото за праведните е много важно предателите да не знаят у кого е щита. Така винаги има шанс да не могат да убият набелязаната жертва. Объркват им се плановете. А и извинявайте ама кой ще вземе 2000 лв. когато живота ти виси на косъм по всяко време.
В никакъв случай не критикуван Мая и Дъмов за решението.
Хареса ми как хитрата Мая като видя накъде духа вятъра и побърза да си признае без да лъже и маже като Дъмов (който развиваше егати теориите хахаа, много се изкефих как се мъчеше в колата).
Мая направи и друг много добър ход. Коалира се с най-харизматичния участник вътре. Който е и сладкодумец и увлича и останалите. Дали го е усетила, че е предател? Възможно е, но няма как да знаем. Тя не го спомена на синхрон все пак. Но това да имаш силни, надеждни коалиции в това шоу е много важно, за да може да контролираш масата.
Искам да похваля и Анна-Мария. Определено и сече пипето. Това че се сдушиха с Майчето потвърждава думите ми. Мая не би играла с някой празноглавец. Анна-Мария веднага се сети в кои са щитовете, имаше и добри разсъждения в хода на епизода. Представи се добре и на пъзела.
От всички жени във формата дотук Мая и Анна-Мария яко изпъкват.

Определено Антон, Ева (2 от 3) и Глория изпъкнаха с верни предположение, но аз не бих им обърнал чак толкова внимание, защото това е монтаж и според мен са показали само верните предположения и то на хора от които е малко вероятно това да се случи.
Ще ги наблюдавам и занапред как ще разсъждават, но сега-засега ми е твърде рано.
То там сигурно 2 часа само предположения за предател са се хвърляли в пространството. Е, 3 от 22 е 14% шанс да познаеш. Обаче умножено по 22 (защото всеки дава имена и то не едно и две). Така че няма как да няма хора, които да уцелват предателите и на произволен математически модел. Въпросът тук е ако си сигурен да успееш да убедиш останалите, а не само да го казваш ей така в пространството или на нас зрителите на синхрон.
Засега Антон най-добре се аргументира.

Ох, милата и наивна Мирела какъв автогол си вкара. Забелязахте ли в колата как сподели, че ще спечели сама всичките пари? Да, те се шегуваха, НО - в тази игра и най-дребната шега или подмятане може да ти струва главата. Само един предател може да спечели сам всички пари. Т.е. Мирела е? Предател!
Тя се усети и се опита да го замаскира ама късничко...

Даяна ме подразни на няколко пъти в епизода. Тази жена май не знае къде се намира. Основен закон в който и да е риалити формат е да не се набиваш на очи и да не дразниш останалите хора в началото. А тя в най-стратегическия възможен формат започна да им влиза остро на всички. С бутонките напред. Момиче, запри се!
Почти съм сигурен, че днес ще е първата изгонена на кръглата маса. Никой няма да иска да рискува и да се набива на очи толкова рано, а тя ще е лесен вот.

# 650
И като стана дума за пари ...
... към момента разполагат с 14 хил. лева.
150 хил. лева вече са мираж. Satisfied

# 651
Може тая Даяна заради това че тръгна да спори с Владо Николов да бъде първата изгонена.

# 652
Дяволче, Мая не спомена Бачорски, но каза, че на масата са се гледали упорито един друг кой първи ще отвърне поглед. Почти съм сигурна, че там го е усетила и веднага се прилепи към него.

# 653
Влизам и аз и на първо място искам да похваля btv Hands Clap продукцията е един път просто... заснемане, обработка, декори - БРАВО! Hands ClapHands Clap

За първи път в реалити предаване никой не ме дразни от първи епизод. Всичко ми хареса супер много и към края толкова много се увлякох, че чак не исках да свършва Joy

Познах за единия предател - Бачорски. Именно заради участието му в Муха в супата заподозрях, че би бил идеален за предател. Да, той и Георги са доста предвидим избор за предатели, но според мен точно това може да им е коз. Много хора ще си кажат "този е много очевиден, няма да е той". А и аз лично смятам, че нарочно в монтажа ни показват как много хора казват точно имената на предателите, а реално не се говори само за тях.

Много се смях някои като почнаха да подозират Мирела и това веднага след като свалиха превръзките (преди случката в колата) JoyJoy Тя милата мисля, че нон стоп ще е притеснена, но пък ми се вижда и идеален избор за предател, стига да успее да задържи това поведение на невинно, наивно, мило момиче.

# 654
Браво, БТВ!!!
Много интересен формат, а Владо го прави още по- притегателен за зрителя.
Ще следя с интерес. Нямам търпение за втори епизод.

# 655
  • София
Карамазов е пуснал това

Значи след днешния епизод ни очакват само още 9 епизода. 😌😕
Но това си е като един сериал. Такава е концепцията на формата.
Както е видно и всеки епизод ще си има и име.

Този беше
''Со кротце, со благо и со малко кютек''

Това май беше от Неве по адрес на момчетата предатели. 😀
Една стара наша поговорка, типична за нашите ширини, как се решават проблемите. 😉

# 656
Е, нали това е първия епизод?
Очакват ни още 10 епизода...

# 657
по епизод на седмица

# 658
Наистина Карамазов е водещ номер едно! Много е талантлив и харизматичен, а и стриктно си подбира участията. Затова никога няма да го видим в "Ергенът" или други подобни.

# 659
Наистина Карамазов е водещ номер едно! Много е талантлив и харизматичен, а и стриктно си подбира участията. Затова никога няма да го видим в "Ергенът" или други подобни.

Заради това, обявяването му за водещ за мен беше индикация, че форматът ще си заслужава гледането.

Общи условия

Активация на акаунт