🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 76 413
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 45
На мен ми идва прехвален сезон 2 на британската версия. Сезон 1 най-много ме впечатли, а в сезон 3 всичките участници ми се сториха толкова безинтересни още от първия ден.
Скрит текст понеже ще коментирам победителите в британския и френския формат.
Скрит текст:
По начало не съм за отбора на предателите и определено повече се впечатлявам на сезоните, когато не печелят. В сезон 1 най-силно впечатление ми направи, когато на последната кръгла маса по-възрастният предател преди да си тръгне спомена по-младия и после останалите се усъмниха в по-младия и го изгониха.
За френските… какво да кажа. 4 сезона с 4 победители предатели определено не се зарадвах. Grinning

# 46
Надявам се да се получи добро предаване, макар че ще е пресилено да кажа, че го чакам с нетърпение. (Радвам се още на лятото!) Харесвам британските издания на формата (само тях съм гледала), като трети сезон сякаш ми беше най-интересен. Радвам се, че на бг продуцентите не им е хрумнало да направят много епизоди, защото ежедневните формати ме натоварват много. За каста ми е рано да се изказвам, най-малкото защото половината имена и лица не ми говорят абсолютно нищо.
Не знам откъде Дяволо намира толкова търпение и желание да оформя поредна тема, но благодаря и браво за труда!

# 47
Воден пъпеш, втори сезон на UK е бижу. Класирам ги в ред втори, първи, трети.

Аз пък мисля точно обратното, втори сезон ми хареса най-малко. Участниците не са особено колоритни и са много въздържани, нямаше силни емоции. Кой знае какви обрати също нямаше.
Нова Зеландия сезон 2 (втори, а не първи) е изключително добър, много силно го препоръчвам. По-добър е от някои от британските сезони.

# 48
Аз четох, че доста хора определят унгарския сезон 1 като най-добър от всички сезони на всички франчайзи. Мисля да го започна и ще дам отзив.

# 49
  • София
А има ли го с превод?
Аз почнах с UK сезон 1.
Общо взето смятам, че наистна е по-добре шоуто да е с непопулярни, защото определено ще имат по-голям стимул да се борят за парите, а и известните в България малко или много си се знаят, може и приятели да има сред тях, което смятам, че би повлияло на гласуванията. Един добър стратег ще се абстрахира от тези взаимоотнешения, но другите едва ли.
Относно избора на предатели в сезона - единият ми се вижда доста емоционален и ми се видя много странен избор, но пък сега и от нашия сезон очаквам, че може да бъде всеки. 😄

# 50
Това с популярните личности не го разбирам, защото сме една шепа народ и всички се знаят, тоест рециклират се едни и същи образи до безкрайност. Добре че не гледам много телевизия / риалитита и три четвърти от участниците ги знам само по име, иначе не мисля, че щеше да ми е интересно да ги гледам от едно предаване в друго.

# 51
Изпуснах ви тотално. Мислех, че Боби Лазаров може да е предател, но нещо не го гласувах в анкетата. Да видим. Нямам търпение за първи епизод.

# 52
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Френските Предатели сезон 4 е интересен. Избират предатели по начин,по който дори не съм се замисляла,че може да съществува. (по телефон, на отделни групички..)  Не е задължително това да се случи на кръглата маса в начало на снимките.
Изгледах 3 епизода досега.Имам едно чувство,че има нагласеност в някои разговори и действия на участниците. Просто нямат никаква логика.
Не може един предател да хвърли 3 ябълки на земята по време на брънч с 20 човека наоколо и никой да не го види и чуе, при положение,че един каза,че не трябва да пипа никаква храна,че според него има уловка и ще следи всяко едно движение на участниците..
Не може Праведен да се прави на Предател без никаква логика,ей така за шоуто,каза тя.И не само,че по този начин не спечели имунитет(беше игра) ,а на Съвета вечерта започнаха да гласуват за нея.

За ИВ викаме,че било нагласено,ама тук такъв потенциал има за задкулисни игри и прах в очите на зрителите,че започна ентусиазма ми да се изпарява.

# 53
  • София
Аз се опасявам да няма подготвени отвън коалиции, защото има много хора, които се познават, дори са приятели.
От тази гледна точка съм умерено скептичен...
Но да видим.

# 54
  • Другата България
Аз не се опасявам, аз съм почти сигурна, че ще има такива.
Дали предварително подготвени отвън, дали сформирали се вътре - това все пак е част от играта.

# 55
  • София
Аз винаги съм бил против на сформираните коалиции отвън. Във всеки един формат. Защото не са се получили по естествен начин сред непознати хора на непознато място. То това е интересното и експериментът. А не да гледам разни групички отвън. Не че това е гаранция за успех. Даже в повечето случаи води до крах, но има и работещи такива. Като например тази на Зоран.

# 56
100% ще има наговорили се, ключови думи и т.н. Отново опираме до това, че известните хора се познават, а някои дори работят заедно, тоест ще внимават да не “прецакат” някой, от който зависят в живота.

Единствената ми надежда е, че (до колкото разбрах от първия пост) никой не знае кои ще са предателите до самото започване на снимките и това може да им е объркало плановете малко. Но като цяло съм на мнение, че ще гледаме 80% режисура, 20% риалити… Дано поне не е прекалено очевидно.

# 57
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Абсолютно прав е Diavolo.
Какво ще гледаме на вече сформирани навън коалиции от 5 човека примерно? Разбира се,че хората се познават,работят заедно,приятелчета са или дори познати.
Факт е ,че с предварителни уговорки и шушукания по време на снимките, този формат ще бъде обречен на провал.

И във френската версия го има.
1. Един каза,че няма да гласува за участничка никога,защото навън работят заедно и се познават. Ок,тя е Праведна,но ако беше Предател,ето един потенциален ход да се разкрие е похабен заради външни връзки?!
2. Друга пък (избрана за една от тримата предатели) влязла с майка си,която спаси на "Баниш" момента на Предателите (момента,в който предателите решават кой да махнат) и заради тези роднински връзки,изгониха много забавен участник!!
3. Tрета пък е с брат си,за който каза,че го познава отлично и знае,че не е предател. Нито ще гласува за него.

Мноого глупаво измислено,честно!!!

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 15:09 от Adoralova

# 58
  • Другата България
Аз винаги съм бил против на сформираните коалиции отвън. Във всеки един формат. Защото не са се получили по естествен начин сред непознати хора на непознато място. То това е интересното и експериментът. А не да гледам разни групички отвън. Не че това е гаранция за успех. Даже в повечето случаи води до крах, но има и работещи такива. Като например тази на Зоран.
Регламентът на формата /поне според мен, без още да съм съвсем наясно с него/ е такъв, че дори и да има предварителни или последващи коалиции в хода на играта нещата могат да се променят. А дали предварително Мая, Диляна и Жорко /примерно/ са се разбрали да са в коалиция, или там са си намигнали веднъж - за мен разлика няма. Не знам дали го обяснявам правилно.
При това за мен най-аплодиран и успешен ход би бил именно единия от коалицията да преметне останалите Blush, допускам и коалиции с именно такава цел. Тоест, “коалиции“.
Иначе, за непознатите хора - виждаш, че вече рядко има такива, срещат се “случайно“ по бензиностанции, оказват се също “случайно“ в едно и също заведение, “случайно“ са подготвяни от един треньор, също “случайно“ бивш участник.....
И на последно място - този формат си е такъв - с известни, и “известни“ личности. Няма как да не се познават предварително.

# 59
3. Tрета пък е с брат си,за който каза,че го познава отлично и знае,че не е предател. Нито ще гласува за него.
Вариант 1: Брат и сестра гонят всички и остават последните двама Праведни, като си делят наградата.

Вариант 2: Един от тях е Предател, но по семейно му пак си делят парите.

Вариант 3: Те са първите изгонени от страх, че ще стане едно от горните.

Тъпо. От любопитство, как е свършил този сезон? Или още го снимат?

Общи условия

Активация на акаунт