Честно казано, самата аз съм малко раздвоена дали е редно да разпитвам за прекалено лични неща от рода на кой къде спи, дали имат други семейни проблеми и т.н., най-малкото защото на мен самата не би ми било приятно моят мениджър да ме пита толкова лични неща. Гледам да съм тактична и да изслушвам това, което ми кажат и да не дълбая прекалено в лични теми.
Бебето е на 6 месеца и според мен, част от проблемът идва и от това, че хората живеят отдалечено от голям град и за всяко макар и малко нещо, трябва да се пътува много. Самата аз съм израстнала в град, който е на 12 км от областният и знам как за едно пазаруване до Кауфланд, например, трябва да отделя поне час и половина, пък какво остава ако града е на 40 км.
За работата по-късно - вариант е, но честно казано, опциите, които предлагаме са за по час по-рано или по-късно от стандарното работно време, та не съм 100% сигурна дали ще има грандиозна разлика между това да започнеш в 9 или в 10. Вече за по-късен час е по-трудно, защото клиентите ни са в запада Европа, масово колегите започват работа между 8 и 10 (масово в 9, но колеги, които водят деца на градина, започват към 8-8.30) и ако той започва в 12, да кажем, 2 други екипа и клиентите ще трябва да се съобразяват с него.
За PIP - имаме, при нас обаче е последна стъпка преди уволнение. Не знам дали и как ще бъде възприето, предвид и причината, поради която би се направило, защото със сигурност не е поради липса на знания и умения, а слабо планиране на лични и професионални събития.
подозирам идеята, че той иска да го уволните за да иде една година на борсата и да си отгледат наследника на спокойствие. Това е много добро решение за него, за фирмата - също, донякъде, предполагам. Има начини да се подсигурите отвсякъде.