Гаджето ми ме праща на психолог!

• 5 714
  • 108
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Даже моето предложение е всеки мъж, който е решил да има сериозни намерения за връзка с дадена жена, особенно от една възраст нататък, задължително да я закара на психолог и да й плати таксата за посещението. Но да присъства вътре.
Аз като си купувах колата от дилъра за коли втора употреба, първо отидох на механик да я прегледа. Платих му, но човека ми каза къде хлопа, къде скърца и колко ще ми струва евентуалния ремонт. И дали мога и сам да я оправя. Много полезно беше.
Абе Абуто, то на нас ако не ни хлопа дъската, ще ви вземем ли за мъже. Не давай идеи ще затриеш нацията, кьораво дете няма да се роди Joy
+1. Затова все повече моми раждат без мъж, от мат'рял в епруветка.

Абуто, все сравнявате колата с жената. Но за колата плащаш, като я купуваш, за жената - не, но след брака делиш всичко с нея.
То у нас формално, преди да се бракуват хората, има такъв "сертификат за качеството" и за двамата - бележка от психиатър и Васерман. И файда Йок.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 20:32 от biborana

# 106
Не виждам каква е драмата и какво се иска от нас. Ако авторката има доверие на момчето, вижда , че я уважава, загрижен е . Смята го за интелигентен и може да се довери на преценката му - отива и предприема стъпки. Ако смята , че всичко това го прави за да я унижи , манипулира, вмени вина , няма му доверие - бяга със 200. Ние как да разберем на него какво му е в главата

# 107
Здравей,

Първо, искам да ти кажа, че това, през което си преминала тази година – тежката диагноза и загубата на баща ти – е изключително травмиращо. Това, че все пак си решила да продължиш напред, показва огромна сила. Твоите чувства, затварянето в себе си и трудностите в отношенията с гаджето са абсолютно разбираеми след всичко това.

Относно ситуацията с психолога – разбирам защо се чувстваш подложена на натиск. Дори когато някой ни „помага“ с добри намерения, ако го прави по начин, който игнорира твоите усещания и възможности, може да бъде неприятно и да те отблъсне. Психологическата помощ е важна, но изборът да потърсиш подкрепа трябва да е твой – особено финансово и емоционално. Никой не трябва да ти „налага“ терапия или да те кара да се чувстваш виновна, че се грижиш за себе си.

Това, че той ходи на терапия за паник атаки, не означава, че може да решава как и кога ти да потърсиш помощ. Нормално е да се почувстваш раздразнена от тона му и начина, по който ти „предлага“ решението – особено ако го е направил с ултиматум.

Моят съвет е: постави ясни граници и изрази спокойно, че оценяваш грижата му, но решението кога и как да търсиш терапия е лично твое. Това не прави отношенията ви по-малко важни, а напротив – показва, че се уважаваш и грижиш за психическото си здраве.

# 108
Ninnanikolina, той не само че поставя ултиматум, груб е. Но и си позволява да и слага диагнози, че тя била нарцисист и  трябвало да се лекува.
Самия той ходи на психолог заради нарцисизма си.
Лично аз не понасям да ме манипулират, изнудват и заплашват.
Случвало се е и и правя точно обратното и гледам как ще реагират.
Що за връзка е това? Всеки път като поиска нещо ще и говори - ако не направиш това, ще те напусна.
Докога така?
Защото тя ако почне да му угажда, той вече така ще действа с нея.
Номера е тука да не се поддава и да му кажа, че не приема диагнози от такъв като него. Нито има право да и държи такъв тон и да я обижда. Също така не приема ултиматоми. И ако иска ще ходи на психолог. Това е разход, който тя ще прецени дали ще си позволява, не той.
Ако не му харесва - да пътува.

Общи условия

Активация на акаунт