Гаджето ми ме праща на психолог!

• 5 724
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
За да посещаваш психолог не е нужно да те имат за луд или нестабилен. Няма нищо такова. Да, разход е, но психическото здраве трябва да е приоритет.
Но трябва сам да си стигнал до решението, че искаш да ходиш, за да има ефект.

# 91
  • Melmak
За да посещаваш психолог не е нужно да те имат за луд или нестабилен. Няма нищо такова. Да, разход е, но психическото здраве трябва да е приоритет.
Но трябва сам да си стигнал до решението, че искаш да ходиш, за да има ефект.

Да, така е.

# 92
Цялата дискусия се върти около това кой трябва да плаща сеансите при психолог, но от това се изпуска същественото. Затова попитах авторката кое всъщност я засегна повече - че той я праща на психолог или че трябва сама да си поема разходите, които й се струват скъпи.

Тя не иска да ходи на психолог. Означава че не е длъжна да плаща.
Той иска тя да ходи, да и плаща. Той няма право, никой няма право да се разполага с чужди пари.
Може да предложи само. Тя е тази, която ще откаже или приеме, тя е тази, която трябва да са избере и терапевта дори.
Все едно някой да ми каже - абе тук ти записах при един зъболекар час да ти оправи това зъбче, ама взима по 250 кинта. Нищо че твоя взима по-евтино. И аз съм длъжна едва ли не да склоня, щото мунчо така рекъл.
Иска да слага силикон, ще си го плаща.
Няма нужда да коментираме решението,нито да искаме обяснения за тоя силикон.
Това си е нейното тяло. Не е за това темата.
Също така темата е анонимна, не виждам имена на гаждето, имена на роднини и адреси.

# 93
Това, че някой те праща на доктор не е непременно нещо обидно.
Но при думата психолог всеки става малко нервен. Ако беше нещо друго, например имаш високо кръвно, или захар и ти кажат "иди да те види лекар" - едва ли някой би реагирал толкова страшно.
В първия пост авторката казва "той е решил , че съм нарцисист и краен егоист като почти перманентно ми е нацупен за нещо , която черта в хората аз не понасям и реагирам бурно на неговите сръдни". Загубата на родител е наистина много повратен момент в живота на всеки, и наистина може да изкара човек от нормалния му ритъм. Човек може да си повтаря, че е силен и продължава напред, но отстрани хората понякога виждат неща, които не се забелязват вътрешно. Колко пъти сте виждали и тук споделяния за психическото състояние на някого от типа - "след еди колко си години брак изгубих себе си, не съм жената от преди 10-20 години". Ако някой ви беше казал след петата година, че не сте онзи човек, може би бихте му се обидили".
В случая авторката е обидена на определенията "нарцисист и краен егоист". Но факта, че осъзнава че терапията при психолог може би трябва да е ежеседмична означава, че вътре в себе си допуска това да е наистина необходимо. Но не може да си го позволи. Така че упреците към "приятелят" от тукашната аудитория може да не са толкова коректни. Не казвам, че е прав, но ми е любопитна причината за използването на "краен егоист". Както и какво е "реагирам бурно".

# 94
Не, не  обидно.
Наглото е, че и записва час, че и я кара тя да си го плаща.
Още по жалкото е, че той също ходи на психолог, защото е нарцисист.
Ама сори, не са всички кукундрели като теб.
Нарцисист била, защото страдала и не му обръщала внимание достатъчно.
Но както много правилно отбелязаха назад е хубаво да отиде на психолог.
Да разбере какво ни е е наред в главата и защо избира за гаджета такива боклуци. Малко повече себеуважение не е излишно. Тук може да зачекнем и темата за силикона, че то прозира, ама айде Stuck Out Tongue Winking Eye
Това е съвет, пак казвам, не запазвам час Joy

Сетих се за една тъпотия на една позната. Говорим си за някакви процедури за лице. Почистващи, ама и някакви други по-скъпи.
Същата история като тук. Аз съм далеч от това да правя такива неща. Просто ми стана интересно и разпитвах, не че съм се затърчала да си правя. Почистващи почнах 10 години по-късно и не такива скъпоструващи процедури.
Та  таз след два дни ми се обажда да ми каже, че записала ми час за еди кой си ден моля ти се.
А не са никак евтини.
Викам - моля, ама чакай малко, ти ли ще ми плащаш посещението. Вика не и беше учудена. Викам и как си позволяваш да ми запазваш час без да ме питаш тогава. Щом си го позволяваш, ти ще ми го платиш.
То после се оказа, че тя получавала отстъпка ако доведе друг клиент.

# 95
Цялата дискусия се върти около това кой трябва да плаща сеансите при психолог, но от това се изпуска същественото. Затова попитах авторката кое всъщност я засегна повече - че той я праща на психолог или че трябва сама да си поема разходите, които й се струват скъпи.

Тя не иска да ходи на психолог. Означава че не е длъжна да плаща.
Той иска тя да ходи, да и плаща. Той няма право, никой няма право да се разполага с чужди пари.
Може да предложи само. Тя е тази, която ще откаже или приеме, тя е тази, която трябва да са избере и терапевта дори.
Все едно някой да ми каже - абе тук ти записах при един зъболекар час да ти оправи това зъбче, ама взима по 250 кинта. Нищо че твоя взима по-евтино. И аз съм длъжна едва ли не да склоня, щото мунчо така рекъл.
Иска да слага силикон, ще си го плаща.
Няма нужда да коментираме решението,нито да искаме обяснения за тоя силикон.
Това си е нейното тяло. Не е за това темата.
Също така темата е анонимна, не виждам имена на гаждето, имена на роднини и адреси.

Ама никой не говори някой да й бърка в джоба или да й нарежда какво да прави с парите си, това вече е твоя свободна трактовка. Когато двама души са заедно, има общи теми и общи проблеми, които се обсъждат и решават,а не всеки да се държи все едно е пълно непознат, на когото изобщо не му пука какво става с другия. Човекът до теб вижда, че имаш нужда от помощ и предлага терапия, това не е контрол, а загриженост. Психологът не е каприз, а подкрепа, и точно тук сравненията със силикони и зъболекари са напълно неадекватни, защото едното е чиста прищявка, а другото е въпрос на здраве. Ако иска да слага силикон - да, личен избор, но ако психичното състояние влияе на връзката и ежедневието, това вече засяга и другия човек. Никой не може да я завлече насила на терапия, но и тя не може да очаква партньорът й да си затваря очите, когато вижда проблем. Любовта и връзката не са "всеки сам за себе си", защото ако беше така, нямаше да има смисъл да са заедно.

# 96
Айде пак отиди и прочети постовете на авторката да видиш, че приказките не са ми свободна трактовка ама хич.

Също така те са гаджета.
Огромна е разликата между хора, които имат брак и живеят заедно.
Дори и тогава няма право да записва час за каквото и да е било без съгласие.

# 97
  • Melmak
Много опряхте до тия пари. Направо само това ли е важното? Като кажа на мъжа ми да иде на лекар за нещо, защото ми се струва, че има проблем, не му давам пари.
Обаче съм му записвала час и го накарах да отиде и слава богу, че положението беше много зле!

Разбирам, че авторката не желае, но ако близкият й човек е загрижен за нея не е само до пари!

# 98
Това, че той й е запазил час за психолог без намерението да плати сеанса, е нелепо, говори много за него като човек, но не е основата на проблема. Проблемът е неговата липса на емпатия, търпение и осъзнатост, че не всичко се върти около него, особено когато другия в момента изпитва силна болка и има нужда от подкрепа, не съ(р)дене. Оттам идва и запазването на час от негова страна, изискването тя да отиде, без той да плати. Един вид казва: ''искам да оздравееш, за да ми е добре на мен, за да ми обръщаш внимание, да не страдаш и да не ме напрягаш. Нямам намерение да помогна финансово, но настоявам да отидеш, защото така ми е най-угодно''.
Егоист и нарцисист, който проектира върху авторката.

# 99
  • Пловдив

Първо ме обиди подхода му , накара ме да смятам, че едва ли не съм откачила и полудяла и имам нужда от професионалист, който да ми излекува диагнозата. От друга страна ,който държи да ходя на психолог нека да ми го плаща,защото аз не държа да ходя на този етап от живота ми. Аз съм наясно, че за да е продуктивна една терапия , то тя трябва да е ежеседмична, а това е немалък разход , около 400 лв на месец. Относно силикона ще си замълча,направете го и Вие.

Много е грешно да се смята, че щом някой ходи на психолог, значи е "откачен". Само това ще кажа. Струвате ми се незряла.

# 100
Оф , сякаш като и запишат час , и не отиде , ще нахлуят барети насила да я завлекат. Направил си е труда да инициира нещо в дадена посока , авторката ако иска . Всеки сам решава , дали ще вложи в ум , образование и ментално здраве или в силикон , и ще чака вложението да му осребри после другите разходи

# 101
Пълен абсурд! Ако приятеля ти имаше половин акъл, щеше той да плати, даже и да дойде с теб - ако не вътре, при психолога, да те закара, да изчака и да те вземе - елементарно джентълменство, което липсва при огромна част от мъжете... Ще плати той, за да не се притесняваш за пари, а да се фокусираш върху срещата с психолога - ясно, че от един път файда няма, но ще седнете, в последствие с приятеля ти ще споделиш, ще помислиш дали в този психолог има потенциал да ти помогне да започнеш да се оправяш, да се чустваш по-щастлива, по-спокойна, за себе си, а и за околните. После, ако решиш да ходиш отново, ще говорите като ГОЛЕМИ хора - как ще стане, кой от двамата ще го плаша, за сметка на какво ще трябва за някакво време да се ограничите - това е инвестиция, менталното здраве не е шега работа. Така се прави, а не записвам те зад гърба ти, ама ти мисля доброто, ама сега оправяй се сама да мислиш как ще плашаш, и ходи сама... Ебати мъжа, нямам думи...

# 102
Пълен абсурд! Ако приятеля ти имаше половин акъл, щеше той да плати, даже и да дойде с теб - ако не вътре, при психолога, да те закара, да изчака и да те вземе - елементарно джентълменство, което липсва при огромна част от мъжете... Ще плати той, за да не се притесняваш за пари, а да се фокусираш върху срещата с психолога - ясно, че от един път файда няма, но ще седнете, в последствие с приятеля ти ще споделиш, ще помислиш дали в този психолог има потенциал да ти помогне да започнеш да се оправяш, да се чустваш по-щастлива, по-спокойна, за себе си, а и за околните. После, ако решиш да ходиш отново, ще говорите като ГОЛЕМИ хора - как ще стане, кой от двамата ще го плаша, за сметка на какво ще трябва за някакво време да се ограничите - това е инвестиция, менталното здраве не е шега работа. Така се прави, а не записвам те зад гърба ти, ама ти мисля доброто, ама сега оправяй се сама да мислиш как ще плашаш, и ходи сама... Ебати мъжа, нямам думи...

Съгласна.
Плюс вместо да и лепи диагнози, трябваше по-съвсем друг начин да подходи, но няма нужния капацитет.

# 103
Даже моето предложение е всеки мъж, който е решил да има сериозни намерения за връзка с дадена жена, особенно от една възраст нататък, задължително да я закара на психолог и да й плати таксата за посещението. Но да присъства вътре.
Аз като си купувах колата от дилъра за коли втора употреба, първо отидох на механик да я прегледа. Платих му, но човека ми каза къде хлопа, къде скърца и колко ще ми струва евентуалния ремонт. И дали мога и сам да я оправя. Много полезно беше.

# 104
Даже моето предложение е всеки мъж, който е решил да има сериозни намерения за връзка с дадена жена, особенно от една възраст нататък, задължително да я закара на психолог и да й плати таксата за посещението. Но да присъства вътре.
Аз като си купувах колата от дилъра за коли втора употреба, първо отидох на механик да я прегледа. Платих му, но човека ми каза къде хлопа, къде скърца и колко ще ми струва евентуалния ремонт. И дали мога и сам да я оправя. Много полезно беше.
Абе Абуто, то на нас ако не ни хлопа дъската, ще ви вземем ли за мъже. Не давай идеи ще затриеш нацията, кьораво дете няма да се роди Joy

Общи условия

Активация на акаунт