Гаджето ми ме праща на психолог!

• 5 840
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
Ако в една връзка на осмия месец започне изпращането на психолог, мога да си представя какво ще стане след две години.
От сега може да си запазвате час в психиатрията и ако има места и в лудницата. Що си губите изобщо времето.

# 46
Разсипаха ги тия психолози, ей!
Една колежка, аржентинка, разправя, че там при тях, в Аржентина, всички ходят на психолог. Няма не искам, няма недей. Ако не ходиш, значи си няква много низша каста. Нещо като безпаричен мъж в бгмама.

# 47
Кокетка,
ако още не си скъсала с "гаджето" иди на психолог, за да скъсаш бързо. И да разбереш защо търпиш унижения.
Бягай с 200.
Успех!

# 48
То не са манипулации, то не е как да разпознаем нарциса,чудо на чудесата.
На мен тази история ми мирише на параноична шизофрения чак от тук. Да не би психологът на партньора Ви да Ви привиква за "консултация" насаме с цел да Ви предупреди?

# 49
  • София
Наистина ли? Плащаш, за да плачеш пред някого?
Ами плачи си тук тогава, във форума. Съвсем безплатно! Simple Smile
И аз това щях да кажа. Не познавам нито един човек, който с ходене по психолози да се е избавил от токсичните си вярвания или поведение, черти. Все същите са си.

# 50
Има изключително добри психолози. Познавам много добре преминали случаи, вкл. наркомани, към днешна дата с пораснали деца и други обсесии (маратони напр. но не и наркотици. Определено по-добър вариант). Неврози, проблемно детство, насилия - когато се проговори с качествен (да се чете емпатичен) специалист, след терапия се живее много по-леко.
Не можем да обезценяваме труда на такива хора.

В този конкретен случай, момчето от темата, продължавам да мисля, че ще излезе някакъв латентен хомосексуалист. Такова самообгрижване на ръба на ненужното...
На мястото на авторката щях да го подпитам отдалеч за такива афинитети

# 51
То не са манипулации, то не е как да разпознаем нарциса,чудо на чудесата.
На мен тази история ми мирише на параноична шизофрения чак от тук. Да не би психологът на партньора Ви да Ви привиква за "консултация" насаме с цел да Ви предупреди?

в семейството му има шизофреници междудругото

# 52
Аз от махленско любопитство бих се направила на ударена и попитала някой от семейството му каква диагноза лекува, но това е при положение, че вече съм решила, че нямам бъдеще с този човек.
Ако много държите да останете с него, трябва да следвате точно инструкциите му, явно това е единственият начин. На някои хора им харесва, не Ви съдя за избора.

# 53

в семейството му има шизофреници междудругото

Лошо.
Аз бих се замислила дали бих раждала на такъв човек евентуално.

# 54
Скрит текст:
Той ходи на психолог от доста време заради паник атаки, ако тази информация има значение. 

И това го прави специалист? И каква диагноза ти постави? Laughing

Всъщност ти чувстваш ли нещо нередно с теб, че имаш нужда от помощ? Или единственото нередно са вашите отношения?
Защото не са нормални определено. Гаджета от 8 месеца... Трябва да летите на крилете на любовта, а не да се цупондрите един на друг и да се пращате по психолози.
Извода сама си го направи.

Диагнозата е нарцисист с личностни проблеми и травми от детството.....ако съдя по това, което ми е казвал.

Истината е , че не смятам, че имам реална нужда от психолог . Страдам за баща си да, трудно ми е да , човек със своите особености съм си да, но не мисля , че имам нужда от външна намеса за справянето с тези неща. Не страдам от никакви патологии, нямам паник атаки, нямам тревожност и други такива състояния. Единствено съм лек хипохондрик, защото много чета , а и след всичко случило се осъзнах , че живота днес го има,разболяваш се и след 3 месеца вече го няма...но до там. Друг проблем нямам.
Ако трябва да съм честна единственото нещо, от което имам нужда е да се забавлявам,да съм красива,да пътувам ,да хапвам вкусна храна и да се смея.

Скрит текст:
Аида, да милият и внимателен господин е.

Сега му казах, че смятам, че е редно той да плати първите сеанси и ако ми хареса , ще си поема сама финансовия ангажимент . Той ме обяви за луда и каза, че съм му паднала в очите с това предложение .

Ето, че сама знаеш от какво имаш нужда и без да ходиш на психолог.

# 55
  • Бургас
Приятелят ти е грандиозен тъпак и ако няма да ти плаща сеансите- няма право да ги записва. И изобщо щом не ти влиза в положение в такъв тежък момент- за какво ти е?
Но има и друго. “ а и след всичко случило се осъзнах , че живота днес го има,разболяваш се и след 3 месеца вече го няма...но до там. ”- това в много много редки случаи е така. Диагнозата може и да е три месеца преди смъртта, но разболяването е много преди това. Ходете на лекар, хора! И профилактично, и особено при симптоми!

# 56
Авторке, всъщност, без да се опитвам да поставям диагнози, постъпката на приятелят ти ми изглежда нарцистична. Има налагане на контрол, има и чувство на превъзходство (че знае по-добре от теб от какво имаш нужда). Тук въпросът е наистина ли си представяш така човека до теб? От това ли имаш нужда в този така труден за теб момент? Помисли си.

# 57
Запази му час за психиатър.

# 58
Младежът не е могъл да понесе тъгата ти и сега иска с магия да те "излекува". Не става така обаче, емоциите трябва да си ги изживееш. Жалко е, че не е в състояние да те подкрепи. Може би той самият не е достатъчно стабилен, за да бъде в помощ на някой друг. Слабите хора са така, не стават за подкрепа.

Общо взето, ако е с теб само в добро, в здраве и в богатство, а не може да е на твоя страна в зло, в болест и бедност - няма да излезе нищо смислено от тези отношения.

# 59
Мъката я е променила, той не е вече центъра на света ѝ. Пращайки я на терапевт го прави от егоизъм, иска да върне статуквото, в което е бил главния герой в живота ѝ. Затова е изказването, че е станала нарцистична. Преводът е - имаш си проблеми и не ти е вече до мен, смисълът - обвинителен, а действието му - опит да оправи нещата заради него си.

Не съм съгласен, че слабите хора не стават за подкрепа, напротив, могат най-качествено да бъдат опора, защото знаят какво е да си зле. Този не е слаб, егоцентрик, безчувствен, непукист за другите - това са нужните черти да мачкаш като валяк и винаги да си добре, няма общо.

Общи условия

Активация на акаунт