Гаджето ми ме праща на психолог!

• 5 713
  • 108
  •   1
Отговори
Здравейте, младо момиче съм и имам приятел от 8 месеца. Отношенията са ни динамични, не особено спокойни в последно време ,но както и да е . В началото на годината ми се случиха много лоши неща . Сблъсках се с най-тежката диагноза,както и със смъртта . Баща ми почина от рак и това със сигурност ми е повлияло зле във всякакъв аспект,беше ад,който трудно или никога не се забравя. В никакъв случай обаче не съм се предала, не се вайкам, решила съм да продължа, макар и трудно, напред . Относно отношенията ни с гаджето напоследък куцат , той е решил , че съм нарцисист и краен егоист като почти перманентно ми е нацупен за нещо , която черта в хората аз не понасям и реагирам бурно на неговите сръдни. Той обаче си е решил, че аз имам някакъв проблем вътре в мен , който няма да успея да реша сама и ми трябва професионална помощ. За него все повече съм се затваряла в себе си и не съм могла да преживея случилото се сама. Днес ми обяви,че ми е записал час при психолог и аз се съгласих , ако му откажа, ще каже , че нямам желание да променя нещо и да се оправям .Даже директно си ми каза или да си обръщам внимание на психическото здраве, или да си блъскам главата , където поискам.....Та записа ми той час и просто ми се стори прекалено скъп сеанса и му го споделих това, че аз цял ден работя за тези пари почти и естествено той го прие все едно психическото ми здраве не ми е никакъв приоритет и дрън дрън....даже и не ми се обяснява хаха. Той ходи на психолог от доста време заради паник атаки, ако тази информация има значение.  Пиша темата, защото ме подразни отношението му и подхода....може и да бъркам. Изпадали ли сте в подобна ситуация?

# 1
Малкото момченце е свикнало да му се обръща внимание.
И когато ти имаш нужда от подкрепа, на него това не му харесва.
Защото той само може да взима, но не и да дава.
Само той може да има проблеми, ти трябва да си насреща.
Но о боже бе, ти си била човек, случило ти се нещо, ма не може да страдаш, проблемите за пет секунди ще ги решиш за да обърнеш внимание на дечкото.
Затова те обявява за егоист и нарцисист, неща които всъщност най-вероятно е той.
Ако някой ми запиши час за нещо без да ме пита, аз не плащам, той плаща.
Колко пък  да е скъпо. Толкова са. 80-100 лв на сеанс.
Кажи ми да ти го плати и  ще отидеш.
След сеанса му кажи, че лекаря ти е  казал, че не си егоист, а нормален човек и той е нарцисиста.
Да видим какво ще направи.

# 2
  • София
Ама той ти е записал, а ти да си го платиш???
Сладур мамин!

# 3
Той ходи на психолог от доста време заради паник атаки, ако тази информация има значение. 

И това го прави специалист? И каква диагноза ти постави? Laughing

Всъщност ти чувстваш ли нещо нередно с теб, че имаш нужда от помощ? Или единственото нередно са вашите отношения?
Защото не са нормални определено. Гаджета от 8 месеца... Трябва да летите на крилете на любовта, а не да се цупондрите един на друг и да се пращате по психолози.
Извода сама си го направи.

# 4

След сеанса му кажи, че лекаря ти е  казал, че не си егоист, а нормален човек и той е нарцисиста.
Да видим какво ще направи.

Да се допълня.
След сеанса също така освен останалите неща му кажи, че лекаря те е посъветвал да го разкараш отровните хора от живота си. Затова късаш с него Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5
  • Далечният изток
Това кое гадже е? Дето ти беше бивш преди 4 месеца, с бурната страст, или новия, който уж беше мил и внимателен?

# 6
Той ходи на психолог от доста време заради паник атаки, ако тази информация има значение. 

И това го прави специалист? И каква диагноза ти постави? Laughing

Всъщност ти чувстваш ли нещо нередно с теб, че имаш нужда от помощ? Или единственото нередно са вашите отношения?
Защото не са нормални определено. Гаджета от 8 месеца... Трябва да летите на крилете на любовта, а не да се цупондрите един на друг и да се пращате по психолози.
Извода сама си го направи.

Диагнозата е нарцисист с личностни проблеми и травми от детството.....ако съдя по това, което ми е казвал.

Истината е , че не смятам, че имам реална нужда от психолог . Страдам за баща си да, трудно ми е да , човек със своите особености съм си да, но не мисля , че имам нужда от външна намеса за справянето с тези неща. Не страдам от никакви патологии, нямам паник атаки, нямам тревожност и други такива състояния. Единствено съм лек хипохондрик, защото много чета , а и след всичко случило се осъзнах , че живота днес го има,разболяваш се и след 3 месеца вече го няма...но до там. Друг проблем нямам. Ако трябва да съм честна единственото нещо, от което имам нужда е да се забавлявам,да съм красива,да пътувам ,да хапвам вкусна храна и да се смея.

Аида, да милият и внимателен господин е.

Сега му казах, че смятам, че е редно той да плати първите сеанси и ако ми хареса , ще си поема сама финансовия ангажимент . Той ме обяви за луда и каза, че съм му паднала в очите с това предложение .

# 7
Вие как пък разваляте мелодрамата на младежите. Не се обръщай назад трябва да е мотото тук, че  не си пасват нещата.

# 8
каза,че е отменил часа.....

# 9
Ако този наричаш мил и внимателен, не ми се мисли кои за теб са груби и невнимателни.
Темата е доста хлъзгава, на мен обаче не ми се пързаля.

# 10
Ако това е милият и възпитан човек, към който обаче нямаше така страст, както към бившия, то и този не е твоят човек. За осем месеца бързо е променил поведението си. Нищо мило не виждам у него. Пращането на психолог щеше да е жест на загриженост, ако той ти плати сеансите и се държеше подобаващо с човек, който има нужда от помощ.

# 11
И защо въобще си се причинявате един друг?
Не сте за двойка и отношения! И двамата сте прекалено подскачащи - все някой трябва да заземява връзката.
Сменяй!

# 12
  • Melmak
Като човек, който загуби баща си от рак и бях не чак толкова малка, на 29г., ти казвам - без психолог нямаше да се справя.
Психологическата помощ няма цена, да, дала съм не знам вече колко пари на психолог, всяка седмица по 70 лв. Това е време, разход и грижа за мен.

# 13
Да, но ти сама си преценила, че имаш нужда. Хората сме различни, авторката чувства, че няма нужда от тази помощ. Ако на младежа наистина му пукаше за нея нямаше да се цупондри за щяло и нещяло, и щеше да й плати първата сесия, щом мисли, че ще й помогне.

# 14
  • София
Той ми записва час за нещо (може и да е нужно няма да споря) и аз да си лащам. Бъзикаш се, нали? Не, че той го е направил, а че ти не си направила нищо, против?
Е...
Сега, не оспорвам, че би могло да има нужда, сеанс с психолог никога не е излишен, особено при такава травма като твоята. Ама как така чужд човек ще ми записва някъде си и аз ще отида, че и ще си го платя аз? Ако ще 5 лв да са, няма да го направя! Принципно!

Общи условия

Активация на акаунт