Гаджето ми ме праща на психолог!

• 5 712
  • 108
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Аз разбирам, че са млади и незрели. Той може да е нескопосан в начина, който е избрал.
Така или иначе една консултация с психолог не стига, това е работа, всяка седмица се ходи, а човек работи ежедневно.

Разход е, ако нямаш трябва да приоритизираш, кой разход да намалиш за сметка на друг. Аз бих се шашнала малко да отида при психолог, който не съм избрала аз. Важно е да се сработите. Бях ходила при една много препоръчвана, не си кликнахме. Не беше моята. Чак след това намерих човек, който да е способен да ми помогне и да се доверя.

# 16
Чакай сега... първо човек сам решава дали има нужда от психолог, защото иначе е насила и дори да ходи той няма да му помогне. След подобно преживяване е хубаво да се посещава. Но първото което е , човек сам решава и второ сам задължително избира психолога. Той те записал..ти да не си му дете, че дори не те и пита?? И да, той плаща, просташко е, че директно те записва, но не плаща!? Брей... ами ако нямаш пари, ами ако не искаш??

# 17
Ти си в траур и това не е нещо, което минава за няколко месеца. Той щом не може да прояви търпение и да ти влезне в положение не ти трябва такъв човек. Не звучи като другарче, с което да си споделяш живота - и хубаво и лошо.

# 18
  • Paris, France
Днес ми обяви,че ми е записал час при психолог и аз се съгласих , ако му откажа, ще каже , че нямам желание да променя нещо и да се оправям .Даже директно си ми каза или да си обръщам внимание на психическото здраве, или да си блъскам главата , където поискам.....Та записа ми той час и просто ми се стори прекалено скъп сеанса и му го споделих това, че аз цял ден работя за тези пари почти и естествено той го прие все едно психическото ми здраве не ми е никакъв приоритет и дрън дрън....даже и не ми се обяснява хаха. Той ходи на психолог от доста време заради паник атаки, ако тази информация има значение.  Пиша темата, защото ме подразни отношението му и подхода....може и да бъркам. Изпадали ли сте в подобна ситуация?
Мъжът е доста тираничен и иска ти сама да поемаш цената на неговите желания. Освен това е и тъп. Ако вместо да ходи на психолог, беше намерил лекар, специалист по функционална медицина и си беше оправил храненето, досега да се е справил с паническите атаки.

На мене и пари да ми дават, няма да ида да си гърмя 2 часа от времето седмично в път и плямпане при психолог. Психолози има и безплатни на много места. Като бяха малки децата, ходех при психолог в кварталния център, та да мога да ги оставя да играят 2 часа на топло и да се разнообразят. За повече не бих отишла.

Аз не бих седяла с мъж с панически атаки. Мъжът трябва да е силен, спокоен, сигурен в себе си, а не истерична лелка със сърцебиене

На твое място бих се разделила с човека. Прекалено натоварващ е, а и има заболяване от млад. Заболяването му дърпа ресурси за глупости, а и не искаш децата ти на ранна възраст да преживеят това, което преживяваш ти самата сега.

Дай си време за да ожалиш баща ти! Мъката от ранната му смърт ще се уталожи с времето, но мъките с приятеля ти - не.

# 19

Сега му казах, че смятам, че е редно той да плати първите сеанси и ако ми хареса , ще си поема сама финансовия ангажимент . Той ме обяви за луда и каза, че съм му паднала в очите с това предложение .

Обяви го и ти за луд и че ти е паднал в очите.
Нагляр. Нито е мил, нито внимателен.
Значи той също е нарцисист и дай всички да ги обявим за такива.
Някой да ми лепва такава диагноза, може и шамарче да получи.
Абе я малко си почини от тоя. Даже много.
Никой няма право да разполага с моите пари.
Така мисля аз. Никой не може да ми записва час за каквото и да е било без мое разрешение и знание.
Ако нещо иска, да плаща.
Ей тъй му кажи.

Иначе човек без проблеми няма.
Но ти си тази, която трябва да решиш за психолога.

# 20
Не знам защо е обсебен от тоя нарцисизъм, вижда го навсякъде, особено в мен.

Невена, той вече няма паник атаки,но до колкото знам пристъпите му са били много ,много тежки. При него са били отключени от злоупотреба с алкохол няколко години подред , като вече не употребява.

# 21
Да плати той психолога , като настоява толкова да ходиш.
Той след 2 , 3 месеца може да ти каже , че си и за психиятър.

# 22
  • Paris, France
При много хора паничаските атаки са причинени от злоупотреба с алкохол. Алкохолът е приоритетен и влиза в черния дроб преди въглехидрати. При някои генетични особености, болен черен дроб или голямо количество алкохол, глюкозата се мотае другаде, чака да бъде складирана, но докато черният дроб обработва алкохол, не започва складиране. Треперенето и повишената работа на сърцето е начин глюкозата да се изгори без да се налага да се складира. Нещо като защитен механизъм. Като спрат да плюскат и пият им спират и атаките.

След като вече няма атаки е тъпо да ходи да пръска пари по психолози.

Вижда нарцисизъм навсякъде, защото самият той е нарцис 🌞 и защото сега е модерно.

Млада си, ще срещнеш други мъже. Не разбирам защо седиш с човек, който те мачка и потиска.

# 23
Според мен този младеж има сериозни психически проблеми и това въобще не е проблем на авторката, която на всичкото отгоре още скърби за баща си.
Кажи ву на този младеж, че не е за психолог, а аз психиатър и за твое собствено добро го прати да ходи дето слънце не огрява.
Направи го сега, преди да ти е доотровил живота.

# 24
  • София
Мога да дам безплатен съвет: някои неща не се получават насила. Връзката ти с този екземпляр е една от тях. Моят съвет за психолог е с по-друга насоченост: да си избистриш защо съжителстваш и търпиш такива идиоти около себе си.

# 25
Няма да се учудя, ако младежът сподели след време и че го привличат хора от същия пол…

# 26
Алкохол, паник атаки и редовни сеанси при психолог, мда.. От този мъж бих избягала като дявол от тамян. Въобще доста преекспонирано ми се вижда терапията при психолог за всичко.

# 27
Човек има правото да бъде слаб и да преживява трудните моменти толкова дълго, колкото сам прецени. Този хубавец като толкова държи да те праща на психолог, да се бръкне и да плати той сеанса, след като той те е записал. И от еднократно посещение при психолог файда няма. Аз ходих наскоро, дадох 80 лв за нищо буквално, тази беше толкова некомпетентна, че дори не успях да си поплача като хората при нея. Един добър психолог би следвало да те накара да си излееш душата и да ти олекне, а не да те гледа като теле в железница и да те пита Как, аджеба, се чувстваш, след като майка ти умира. Как се очаква, че трябва да се чувствам? Напоследък стана много модерно близките хора около теб да те подлудяват с поведението си и после теб да пращат на психолог, все едно си мръднал, а не виждат, че проблемът са самите те.

# 28
  • Melmak
Ролята на психолога не е да даваш пари, за да плачеш пред него.

# 29
А каква тогава му е ролята? Да ти задава тъпи въпроси, да не ти даде никаква насока и да не ти каже нищо по-различно от това, което и един приятел може да ти каже без да ти иска пари.

Общи условия

Активация на акаунт