УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 20 697
  • 422
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте. С какви шишета (марка) хранят бебетата?
Canpol

# 196
Не ползват само една марка шишета, почти всеки път ми носиха различно. Информация от преди месец.

# 197
А изследват ли кръвната група на детето?
не. няма таква практика.

Напротив, кръвната група се изследва при всички положения. Това е задължителна част от изследванията и винаги се вписва в документацията.
При мен не са го правили с никое дете и не са  вписани.

# 198
Здравейте, следя се при д-р Бабаков. Налага ми се от 1ви декември да изляза в болничен. Колко се плаща комисията към днешна дата?

# 199
Знаете ли дали предлагат опция да се дарят стволови клетки при самото раждане за някой нуждаещ се?

# 200
Здравейте , предстои ми първа фетална при д-р Апостолова, доволни ли сте от нея, как се държи, обяснява ли добре и каква е цената ?

# 201
А искат ли кошче за кола за изписването? Чета че в София искат и не ги пускат ако нямам. Смятаме столче да взимаме от новородено до 4 години.

# 202
Здравейте , предстои ми първа фетална при д-р Апостолова, доволни ли сте от нея, как се държи, обяснява ли добре и каква е цената ?
Аз отговорих и във фб, отговарям и тук. Доволна съм, огледа бебето добре, нямам забележки. Около 250лв беше преди 4 месеца.

# 203
А искат ли кошче за кола за изписването? Чета че в София искат и не ги пускат ако нямам. Смятаме столче да взимаме от новородено до 4 години.
Не са ме Питали.
Дават ти детето и оправяй се 😉

# 204
Здравейте мами,
Предстои ми планово секцио в Селена (при Д-р Ставрев ако има значение) и имам няколко въпроса:
1. Знаете ли какви болкоуспокояващи слагат в системите и достатъчни ли ви бяха?
2. Много ми се иска да направим кожа до кожа с бебка/първия златен час колкото е възможно по-бързо след секциото. Надявам се да имам стая с придружител тоест ще имам помощ и не искам бебето да е само в детска стая - ще съм благодарна някоя от вас да сподели опит ако е била в подобна ситуация и дали са уважили желанието.

Благодаря предварително!

# 205
Здравейте мами,
Предстои ми планово секцио в Селена (при Д-р Ставрев ако има значение) и имам няколко въпроса:
2. Много ми се иска да направим кожа до кожа с бебка/първия златен час колкото е възможно по-бързо след секциото. Надявам се да имам стая с придружител тоест ще имам помощ и не искам бебето да е само в детска стая - ще съм благодарна някоя от вас да сподели опит ако е била в подобна ситуация и дали са уважили желанието.

Благодаря предварително!

Аз родих секцио юни месец, не знам дали болкоуспокояващите зависят от лекуващия лекар, но поне първия ден беше трамалгин, втория и третия мисля декскетопрофен и след това ти дават супозитории профенид ако искаш да си сложиш, всички обезболяващи при мен действаха добре не съм имала кой знае какви болки. Колкото до контакта кожа в кожа не мисля че ще позволят тъй като след като ви полажат бебенцето го взимат и си има доста изследвания, които им правят както и наблюдават адаптацията им в първите часове, а и вие до към следобяд вероятно ще сте в реанимация, след това като ви преместят в стая щом ще имате придружител може и да ви позволят да е при вас, нямам представа как е в този случай, но пък си мисля ако е мъжа ви не знам колко ще може да се грижи за толкова малко бебенце, те са малко страхливи в началото 😂

# 206
И аз бях при Ставрев, след операцията ме настаниха в реанимация, което е стая на същия етаж, където са и операционните с няколко току що оперирани като мен, 2 родилки и една възрастна жена с друг вид операция. Там стоях около 2 часа докато ми изтекат няколко системи и да започна леко да си усещам краката. После ни преместиха в стая на същия етаж с още една родилка от съседното легло в реанимацията. Интересно че тя беше родила в 7 сутринта, аз в 11, а в стая ни преместиха едновременно. Третото момиче беше в самостоятелна стая със съпруга си, но също след секциото беше с нас в реанимация около 5 часа и едва тогава я преместиха в стаята при него.
Бебчето ми го сложиха до лицето да си я целуна веднага след като родих. После така ми се доспа от упойката и успокоителните, че буквално не можех да се съпротивлявам на съня. Изрично помолих Ставрев да ми я доведат да си я гушна колкото може по скоро, защото сестрите казаха че може би вече на сутринта. Та ми я доведоха след вечерната визитация. Момичето от детска стая стоя с нас, но търпеливо изчака да се погушкаме колкото време искам и да се включа на видео разговор с близките. Обезболяващите са индивидуално по преценка на лекаря, но както писах преди време тук, Ставрев постоянно ми  повтаряше ако ме боли да си кажа за да ми дадат още болкоуспокояващи и да не се мъча да търпя. Вече последните 2 дни ни даваха парацетамол отначало по 1000мг, после по 500мг или ибупрофен.
Впоследствие в блога на Хедра прочетох, че ако кърмиш, за предпочитане е ибупрофен пред парацетамол, за разлика от по време на бременността, когато е обратното.🩷

# 207
Здравейте мами,

Благодаря предварително!

Аз родих секцио юни месец, не знам дали болкоуспокояващите зависят от лекуващия лекар, но поне първия ден беше трамалгин, втория и третия мисля декскетопрофен и след това ти дават супозитории профенид ако искаш да си сложиш, всички обезболяващи при мен действаха добре не съм имала кой знае какви болки. Колкото до контакта кожа в кожа не мисля че ще позволят тъй като след като ви полажат бебенцето го взимат и си има доста изследвания, които им правят както и наблюдават адаптацията им в първите часове, а и вие до към следобяд вероятно ще сте в реанимация, след това като ви преместят в стая щом ще имате придружител може и да ви позволят да е при вас, нямам представа как е в този случай, но пък си мисля ако е мъжа ви не знам колко ще може да се грижи за толкова малко бебенце, те са малко страхливи в началото 😂

Супер полезно, много благодаря за изчерпателния отговор!

И аз бях при Ставрев, след операцията ме настаниха в реанимация, което е стая на същия етаж, където са и операционните с няколко току що оперирани като мен, 2 родилки и една възрастна жена с друг вид операция. Там стоях около 2 часа докато ми изтекат няколко системи и да започна леко да си усещам краката. После ни преместиха в стая на същия етаж с още една родилка от съседното легло в реанимацията. Интересно че тя беше родила в 7 сутринта, аз в 11, а в стая ни преместиха едновременно. Третото момиче беше в самостоятелна стая със съпруга си, но също след секциото беше с нас в реанимация около 5 часа и едва тогава я преместиха в стаята при него.
Бебчето ми го сложиха до лицето да си я целуна веднага след като родих. После така ми се доспа от упойката и успокоителните, че буквално не можех да се съпротивлявам на съня. Изрично помолих Ставрев да ми я доведат да си я гушна колкото може по скоро, защото сестрите казаха че може би вече на сутринта. Та ми я доведоха след вечерната визитация. Момичето от детска стая стоя с нас, но търпеливо изчака да се погушкаме колкото време искам и да се включа на видео разговор с близките. Обезболяващите са индивидуално по преценка на лекаря, но както писах преди време тук, Ставрев постоянно ми  повтаряше ако ме боли да си кажа за да ми дадат още болкоуспокояващи и да не се мъча да търпя. Вече последните 2 дни ни даваха парацетамол отначало по 1000мг, после по 500мг или ибупрофен.
Впоследствие в блога на Хедра прочетох, че ако кърмиш, за предпочитане е ибупрофен пред парацетамол, за разлика от по време на бременността, когато е обратното.🩷

Благодаря от сърце MayGodBless 🩷

# 208
Здравейте мами, има ли някоя, която не е от Пловдив родила в Селена? Как се получават нещата? Като цяло искам да родя нормално обаче много ме е страх да не започне раждане в моя град, а тук не искам да раждам заради лошото отношение ( имам едно раждане в моя град и бях потресена)

# 209
Здравейте мами, има ли някоя, която не е от Пловдив родила в Селена? Как се получават нещата? Като цяло искам да родя нормално обаче много ме е страх да не започне раждане в моя град, а тук не искам да раждам заради лошото отношение ( имам едно раждане в моя град и бях потресена)

Аз също ще раждам съвсем скоро там (Дай Боже) и не съм от града. Притеснявах се по същия начин, но лекарят ми ме уверява, че раждането не става като по филмите и ще имам предостатъчно време да стигна. Нито аз ще съм първата родила там от друг град, нито Вие ще сте последната. Опитайте се да сте спокойна и да не си вкарвате излишно напрежение в главата. Желая успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт