УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 9 375
  • 202
  •   1
Отговори
# 180
И на мен ми казаха 1 седмица за акта за раждане, явно за да се застраховат, но като се обадих в ГРАО кметство Запад, след 3 дни вече беше готов.🤗

# 181
Здравейте, достигат слухове до мен, че в Селена, ако раждането се пада около празниците гледат да те принудят да минеш секцио, за да си им влезе в графика.
Малко ме оритеснява това, защото терминът ми е 10ти май. Нямам нищо против секцио, но някак ми се ще да имам аз изборът да мина през естествено раждане, ако всичко е наред с бебето и мен.
Някоя от вас чувствала ли се е притисната да роди секцио или някак си подлъгана с някакви празни доводи?

# 182
Моя термин миналата година беше 9ти май, точно покрай Великден и Гергьовден. Еми никой не ме е навивал за секцио.

# 183
Дами, след раждането тестват ли бебето за ниска кръвна захар. С гестационен диабед съм и искам да знам дали аз трябва да кажа да го тестват

# 184
Дами, след раждането тестват ли бебето за ниска кръвна захар. С гестационен диабед съм и искам да знам дали аз трябва да кажа да го тестват

На епикризата на малкия има стойност на глюкоза, а аз не съм имала диабет, така че ги изследват. Може би ти като си с гестационен диабет ще го изследват по-често, за да не изпадне в хипогликемия. За всеки случай предупреждавай и АГ и педиатрите.

# 185
А изследват ли кръвната група на детето?

# 186
Моето е изследвано, но не знам дали не е понеже аз съм с отрицателен резус фактор.

# 187
не. няма таква практика.

# 188
При едното ми дете я изследваха, при другото не. Не знам каква е причината да не изследват всеки път. Чак като си видях епикризата вкъщи се усетих и не можах да питам в болницата още.

# 189
И  с двете е изследвана.

# 190

Не, поне на моето дете не е изследвано. Първото го родих в Бургас и там не я изследваха.

# 191

Кръвната група на бебето се изследва ако майката е с отрицателен резус фактор и на двете ми деца я изследваха,родени са в различни години ако има значение

# 192
Явно има и друга причина, защото аз съм с положителен резус и както казах, на едното дете му я изследваха.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 17:19 от zoya.

# 193
Здравейте. С какви шишета (марка) хранят бебетата?

# 194
не. няма таква практика.

Напротив, кръвната група се изследва при всички положения. Това е задължителна част от изследванията и винаги се вписва в документацията.

Общи условия

Активация на акаунт