Аз също ще раждам съвсем скоро там (Дай Боже) и не съм от града. Притеснявах се по същия начин, но лекарят ми ме уверява, че раждането не става като по филмите и ще имам предостатъчно време да стигна. Нито аз ще съм първата родила там от друг град, нито Вие ще сте последната. Опитайте се да сте спокойна и да не си вкарвате излишно напрежение в главата. Желая успех!

Здравейте, и аз съм от друг град и изцяло отказвам дори да опитвам тук. На 2 часа разстояние сме с колата и съм си казала, че дори да ни изненада бебето все ще успея да устискам 2-3 часа докато ме приемат в болницата. Но пък един Господ знае какво ми е подготвено.
Иначе планът ни е да сме там седмица преди термина примерно и да си наемем апартаментче, където да чакаме беба, но това е само при положение, че всичко друго логистично сме си нагласили (имаме куче, което е голямо и неизменна част от ежедневието ни, което е основно притеснение). Естествено идва и въпросът дали ще е секцио или естествено раждане, но с израждащия сме говорили, че след 30та седмица ще започна по-чести посещения в Пловдив, за да може да опознае и нас и бебето и да си имаме план.