УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 2 641
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
И аз не бях чувала, но на последния ми преглед при д-р Ставрев се установи, че бебето е седалищно и той ми спомена за процедурата. Не разпитах за подробности на момента, защото все още има време бебето само да се завърти.

Знам, че се прави във Варна, не знаех, че може и в Селена. Дано някой се включи с повече информация.

# 46
Преди 2 месеца бях със същия казус. На всеки преглед при Ставрев със затаен дъх очаквах да ми каже дали бебчето се е обърнало. Той както и аз бяхме категорично настроени за естествено раждане. На всеки преглед питах има ли начин да помогнем на бебчето да се обърне. Точните му думи бяха:
В Скандинавските страни обръщаме бебчето с външна намеса. Тук обаче не се практикува, защото е рисковано, а и лично аз не бих искал някой да мачка моето дете така, не знам за вас.

Разбира се с присъщата му усмивка. Настояваше да планираме секцио 10 дни преди термин. Каза, че до 32-34 седмица трябвало да се е обърнало и ако не е, няма за кога. В крайна сметка го убедихме да изчакаме 39та и родих секцио. Щастлива и благодарна съм.
Та ако за 30тина дни разлика във времето е започнал да практикува ще съм доста учудена с оглед на мнението му за процедурата.
Пак казвам, поне на 3 прегледа го питахме. И беше категоричен.🤔

# 47
MayGodBless, благодаря много за включването. Доста странно и притеснително е такова противоречие в мнението му. Точно преди два дни бях при него и ми каза, че ще изчакаме бебчето до 36 - 37г.с. и ако дотогава не се е обърнало, можем да опитаме ние да го завъртим. Предложението дойде от негова страна, защото щяло да бъде "много жалко ако се наложи секцио след едно успешно естествено раждане миналата година".

# 48
Зоя, наистина е много странно, защото ако беше минала примерно година от разговора ни, да речеш, че е внедрил такава практика. Но при все, че обсъдихме с него всички чути до момента варианти за обръщане на бебето ( питах го за мнение за йога пози, светене с фенерче 🫣😁) и категорично ни забрани, сам сподели за верзиото, за което до момента не бях чувала. Но мнението му беше категорично че не е навит и долових някаква лека ирония че един вид в Скандинавия са смелчаци и си правят такива експерименти, но той не би рискувал, особено като каза че за собственото си дете не би.
Иначе той си е фен на естественото раждане и винаги ми повтаряше, че е грехота да ме реже при такава структура от моя страна. Освен ако в последния месец не е размислил и все пак до преди месец в Селена не практикуваха, поне с такова впечатление останах от думите му.

# 49
Здравейте. Нова съм в темата и се интересувам за проследяване на бременност и евентуално раждане Селена. Наясно съм с крайните цени за самите раждания, но как седят нещата с проследяването. Всеки преглед през 9те месеца се заплащат на частно или може с направление или ако имаме допълнително здравно от работодателя и ако от там поемат някаква част? Благодаря!

# 50
  • Пловдив
И трите опции са възможни, има АГ които следят по здравна каса и такива, за които трябва да се заплаща, отделно издават фактура и няма проблем за възстановяване на разходите при застраховател, стига да има покритие Relieved

Здравейте. Нова съм в темата и се интересувам за проследяване на бременност и евентуално раждане Селена. Наясно съм с крайните цени за самите раждания, но как седят нещата с проследяването. Всеки преглед през 9те месеца се заплащат на частно или може с направление или ако имаме допълнително здравно от работодателя и ако от там поемат някаква част? Благодаря!

# 51
И трите опции са възможни, има АГ които следят по здравна каса и такива, за които трябва да се заплаща, отделно издават фактура и няма проблем за възстановяване на разходите при застраховател, стига да има покритие Relieved

Благодаря, а как се разбира кои са по ЗК? На информация ли дават възможни опции или предварително през сайта трябва да се направи проучване?

# 52
GALVAL, влез в сайта супердок и натисни за търсене на медицинско заведение. Напиши Селена, ще ти излезе болницата, след което ти дава опции за специалност на лекаря, пол и тн. Излизат всички лекари и можеш да видиш кои преглеждат на частно и кои по здравна каса.

Общи условия

Активация на акаунт