УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 3 560
  • 66
  •   1
Отговори
# 60

Има си и телевизор и климатик, както и мобилен телефон със запаметени номера на детската стая, акушерките и консултанта по кърмене Simple Smile

# 61
Има ТВ и климатична инсталация. Телефон има само във вип стаите, в нормалните стаи има записани номерата на акушерките, детска стая и консултанта по кърмене.
Аз също се чудех много за самостоятелна стая, понеже се опасявах с кой ли ще се случа в стая и дали ще си паснем. Обаче реших да си спестя едни 1000-1500лв и НЕ съжалявам. Аз също случих на страхотно момиче, с което престоя там ни се превърна буквално в купон и до ден днешен си говорим и се смеем като се сещаме за отделни моменти. Като ни настаняваха в стаята по ТВ вървеше "Приятели" , приятна случайност, която стана и поличба🤗

# 62
Не бях във вип стая и си имахме телефони с копчета. В другите стаи също имаха. Телевизор има, но не сме го пускали и пропуснах. Климатичната система е добра, охлаждаше моментално и е с дистанционно на стената. Има диспенсъри за вода в коридора. Единствено в стаята не работиха всички контакти и беше минус.

# 63
Аз бях в двойна стая, предпочитах самостоятелна, но когато постъпих нямаше свободни. Като цяло съм доволна от условията - хубаво е, че има диспенсър с вода, тъй като на други места трябва да си мъкнете и стекове с вода с багажа. Това, което не ми хареса е леглото. То даже беше по-скоро кушетка, а не легло. Беше ми неудобно, а освен това през деня когато исках да е по-изправено, за да съм в седнало положение и ми идваше прекалено късо, краката ми трябваше да седят свити. А не е да кажеш да съм екстремно висока.

# 64
Аз бях в двойна стая, предпочитах самостоятелна, но когато постъпих нямаше свободни. Като цяло съм доволна от условията - хубаво е, че има диспенсър с вода, тъй като на други места трябва да си мъкнете и стекове с вода с багажа. Това, което не ми хареса е леглото. То даже беше по-скоро кушетка, а не легло. Беше ми неудобно, а освен това през деня когато исках да е по-изправено, за да съм в седнало положение и ми идваше прекалено късо, краката ми трябваше да седят свити. А не е да кажеш да съм екстремно висока.
+1 за леглото, аз бих искала да е с дистанционно управление, защото родих секцио и е неудобно постоянно да ставаш, да се навеждаш и да повдигнеш или отпуснеш леглото с ръчката. Особено през нощта, когато ставах да кърмя. Затова спях почти постоянно изправена😂 Иначе не бях във вип стая и си имахме телефон в стаята, след операцията понеже нямаше места в родилното и една вечер останах в патологично и също имаше телефон.

# 65
За леглата съм съгласна напълно. Лежах 1 ден в патологична и там бяха по-удобни. Тези са просто гумен матрак и чаршафа се хлъзга. Като ме изписаха операцията не ме боля изобщо, но врата и гърба от кофти леглото, да.
Аз останах с много топли чувства от всички като акушерки, лекари, сестри и дори санитарки. Чакам да изпишат детето (родих малко рано и е в интензивен сектор на неонатология) и да благодаря лично, защото бяха човечни и се отнасяха супер. Вече месец мина и въпреки, че се случи да родя в седми месец, ходя с желание и когато видя някоя от сестрите или акушерките ми става мило и питат как е малката. Дежурните лекари(повечето пъти бяха стажанти), също бяха готини и се стараеха много.
Единствено имах проблем с езиковата бариера с една сестра в патологична, беше от Казахстан и не успяхме да се разберем по никакъв начин.

# 66
Диспенсърът е голямо удобство, защото има и гореща вода на 70 градуса. Изплаквах си с нея помпата и бутилките, а също и си правех чай за кърмачки на хип. Първите дни, когато ти е трудно ставането, която и сестра или акушерка да помолиш, ти носи вода от него колкото пъти поискаш.

В банята има огледало (понеже аз сама питах тук), но осветлението е твъъъърде слабо, за изписването се гримирах на магия направо 😄

Закуската я носят около 8, кроасан с кашкавал, шоколад или 2 филии с колбас и пакетчета масло и сладко (в различните дни различно) плюс за пиене кафе или чай по избор. Обядът и вечерята носят към 13 и към 18:30. В делничните дни от предния ден минават да питат какво си избираш от кетъринг менюто. Има пиле с ориз, пиле с картофи, пържени тиквички с млечен сос, картофена супа, пилешка и агнешка супа, мусака с тиквички и ориз, картофена запеканка, друго не помня.

Нощници добре че тук ме посъветвахте да си нося. Първия ден когато ме облякоха след операцията, казах че си нося моя Нощница, но казаха "не, не, ще Ви сложим наша". Удобни са за кърмене. Обаче като почна едно потене покрай кърменето и понеже заради бебенцата не искахме да пускаме климатик, сменях по 3 нощници на ден и съответно нямаха да ми дадат резервна, та моите 3 перфектно ми влязоха в употреба.

Също ако имате намерение да кърмите и да ползвате помпа, носете си. Има една на първия етаж и такова чакане, ред и опашки  пада за нея, че не е истина. А и на мен ми се наложи в нощта, когато ми слезе кърмата и бебчето беше в детска стая. Имах чувството, че ще гръмна а в 2 след полунощ да слизам да търся помпа не знам как щях.

Но мен пък леглото ми беше много удобно като твърдост, наспивах се много добре и дори през деня кърмех легнала и дремвахме после двете с бебка една до друга. Нещо което у дома ми е сложно да направя, защото матракът е по мек и потъваме. Единственият минус е, че не се повдига дистанционно и трябва да станеш, да се наведеш и да въртиш ръчка, а първите дни и постоянно да молиш някой ту да го вдигне ту да го спусне и в крайна сметка спиш полу легнала 😄😄

За персонала съм на същото мнение.
Разкошни хора. С едната сестра Вилина, ако четеш това, специални поздрави, на изписване се прегръщахме и си разменихме координати. Изключително човечна, мила и отзивчива. Както и останалия екип де. На визитация минават и лекари специализанти, да, също Изключително отзивчиви и позитивни.🤗 Въпреки, че са специализанти, излъчват увереност и професионализъм и ти вдъхват спокойствие .

Общи условия

Активация на акаунт