УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 27

• 2 632
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
Някоя мама раждала в Селена през август може ли да сподели актуалната цена за раждане? На сайта не се намира, а на телефоните не мога да се свържа.
Също така как стоят нещата със свижданията? Къде се провеждат и само в определени часове ли?
Благодаря предварително!

# 16
2650 секцио
17 лв ковид тест
Свиждания само на родилката без бебето може практически по всяко време стига да работи кафето и да имаш сили да се качиш до там. При мен дойдоха на свиждане на 2рия етаж където е консултацията с анестезиолог, за да ми донесат каквото бях поръчала🤗 защото в неделя кафето работи само до обяд.

# 17
Освен първата среща на бебето с таткото, веднага след раждането, възможно ли е следващите дни пак бащата да го види? Или вече чак на изписването?

# 18
Не, изрично питахме, категорично забраняват. Аз си представях, че детска стая е като по филмите, с голяма стъклена стена и през нея може да го поглеждат, но не е.😅
Единственият вариант, който ми хрумна, но не сме практикували е, ако сте в стая ни 2рия етаж, докато бебето е при вас, да му го покажете през стъклото на прозореца, който гледа към паркинга и е доста близо 🫣
Което е почти същото като да му го покажете по телефона.

# 19
Здравейте, дами! На първо място бих искала да Ви пожелая здраве. Нова съм тук, въпросът сигурно е бил задаван, извинявам се, за което. Декември месец, здраве и живот, ще трябва да родя една принцеса. Живея в Хасково. Лекарят, при когото се следя тук, не изражда, но съм много доволна от него. Избрах си друг лекар от Хасково, при когото да раждам, но поради различни обстоятелства (не искам да ги коментирам) реших, че ще бъде най-добре да родя в болница Селена, въпреки че разстоянието доста ме притеснява, ако нещата тръгнат да се случват отраз.

Прочетох, че сте написали, че раждането е 2650 лв. Какво точно включва, в стая с някого ли сте? В тези парички включен ли е престоя в болницата, упойката, избор на екип и т.н Не можах да се свържа с болницата и затова пиша тук. Също така мога ли да се следя в Хасково и да отида при избрания от мен лекар в болница Селена 1-2 пъти преди да раждането, за да се запознаем? От кого сте доволни? Бихте ли ми препоръчали лекар? Каква е цената на прегледите?

Извинете предварително за многото въпроси, но искам да бъда информирана.

# 20
Аз съм от Димитровград.
Следих се с първото дете при лекар в Хасково.
Родих в Селена. Като започнаха болките се помъчих 2- 3 часа да се уверя ,че е това(20 дни преди термин) , след това час път до Пловдив и си ме приеха.
Намах уговорка с никого. Попитах на регистратура.Родих в неделя на обяд ,при който беше дежурен.
В цената влиза прием, раждане, упойка, стая, грижи за вас и детето, дрехи храна и памперси за него, превръзки и нощници за вас. Една консултация с консултантката по кърмене в болницата, тест на ушите за бебето, изследва детето и кръвни за вас всеки ден. Общо взето всичко. Имя храна по меню. Събота и неделя няма меню, но има и вегетарианско. Има диспансер за вода в коридорите
Платените неща са самостоятелно настаняване в стая, придружител, консултация с ортопед и кардиолог( в случай на нужда,  аз не съм ползвала?
Ако имате въпроси попитайте.
Желая ви успех.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 14:04 от tinki_15

# 21
Здравейте, мами,

Събирам мнения относно протичане на преглед и отношение на д-р Стратиева.
До сега съм си правила феталните морфологии при д-р Апостолова (и при първата и сега при втората бременност), но моята АГ ме изпраща сега при нея, а аз честно казано изпитвам ужас като чуя за някое “светило” както я описват нея

Давам 100 от 100 за др.Стратиева. При нея минах фетална морфология.

# 22
Здравейте, дами! Искам да попитам има ли раждали при д-р Яна Константинова? Прочетох доста назад в темите, но намерих информация само за проследяване, ако има някоя моля да пише. Аз съм много доволна и мисля да раждам при нея, но питам просто за лично успокоение.

# 23
Някой има ли информация дали д-р Ставрев ще бъде на работа през седмицата 15.09 - 19.09?

# 24
Здравейте! Когато секциото е насрочено има вече дата и анестезиологът ли можем да изберем или просто който е на смяна той си идва.Ако има значение ще съм при Д-р Чалова

# 25
Тъй като аз следих темата с емоция, трепет и доза страх, ще споделя моите впечатления от спешно секцио и раждане в седми месец (без подробности, само частта с престоя и отношението и как премина операцията).
Приеха ме по спешност, бях няколко часа на етаж 5 Патологична бременност. Високо кръвно и нисък кръвопоток от плацентата към бебето, което компенсирах с кръвно, за да живее(на кратко). За мой “късмет”, следящия АГ - д-р Яна Константинова беше в отпуск и аз бях натресена на дежурните.  Сестрите, акушерките и дежурните лекари са чудесни! Единствено кофти впечатление е персоналът от чужденки(не всички), езиковата бариера оказа огромно влияние с едната сестра, но имаше и едно много симпатично момиче, което знаеше отлично български и нямах проблем.
Изкарах сутринта, като през няма и 2 часа ми мериха кръвно и тоновете на бебчето и се видя на къде отиват нещата. Бях с шок и сестрите ме успокояваха и бяха много мили. Като от абокати, взимане на кръв и прочие не усетих НИЩО, а съм страхлива и припадам при подобни манипулации.
Сутринта ме пое дежурен лекар, като за мой огромен късмет се оказа д-р Йоана Тачева, д-р Любов Станева и млад лекар на когото не запомних името. Присъстваха на видеозон и д-Р Тачева каза, че след час ще ме оперира. Спешно секцио.
Екипът, който ми се падна беше страхотен. Д-р Тачева и професор Благовест Пехливанов извършиха секциото. Анестезиологът (не запомних име), беше чудесен и не усетих нищичко при поставянето на спиналната упойка. Говорят си с вас, разсейват ви и минава добре.
След операцията сте в съзнание и ви качват на 2 етаж в стая и започва треперене, което е нормално. Няма болка, лежите известно време и започвате да усещате крайниците си. Съвет - опитвайте се лекичко да ги движите, помага много. Също трябва да пиете много вода и ви оставят чаша със сламка. Имате телефон или ви дават номера на вашия и може да звъните за каквото ѝ да е. Акушерките и сестрите са ПРЕКРАСНИ! Мога да изброявам с имена, но няма нужда, защото всички оставиха в мен топли чувства. Санитарките също са възпитани и мили, стаята се почистваше редовно и ни питаха дали имаме нужда от превръзки, нощници или друго.
Рехабилитаторките за раздвижването са професионалисти, едната не ми беше симпатична(лично впечатление), но си свърши работата и следобяд след операцията се изправих и направих крачки, на следващия ден ходих и бях на 6 етаж, за да си видя бебчето.
Обезболяването е добро, имате изписани на всеки 6 часа системи, и към края е дексофен , който слагат в абоката. Ако имате дискомфорт или в моя случай високо кръвно(от притеснение), кардиолог се погрижи да приемам терапия и да ми нормализират кръвното.
Изписваха ме на ден 4 като ако искате може да останете още един ден (общо 5).
Храната не съм я яла, защото съм капризна и ми носиха, но момичето с което споделях стая харесваше нещата и казваше че стават. Има меню и си избираш, не е уау, но има разнообразие.
Общо взето ако при мен нещата бяха преминали нормално е като мини почивка с лека операция и бонус бебе.

# 26
Nidda, много полезно мнение. Бързо възстановяване и стискам палци много скоро да се съберете вкъщи всички! 🍀

# 27
Здравейте,

Някой запознат ли е дали в събота изписват? Предстои ми планирано секцио в сряда и следователно би трябвало в събота да е изписването или се бъркам? ( ако всичко е наред, разбира се)
Благодаря на отзовалите се.

# 28
Здравейте,

Някой запознат ли е дали в събота изписват? Предстои ми планирано секцио в сряда и следователно би трябвало в събота да е изписването или се бъркам? ( ако всичко е наред, разбира се)
Да, аз бях изписано събота. Изписват около обяд. По жената в стаята и всичко чуто, свалете бебчето по-рано към детска стая с дрехите. Отнема им 20-30 мин ако има повече бебчета за изписване, за да ги облекат или ако съвпада с часа за хранене.

# 29
Много благодаря за информацията 🙏🏻

Здравейте,

Да, аз бях изписано събота. Изписват около обяд. По жената в стаята и всичко чуто, свалете бебчето по-рано към детска стая с дрехите. Отнема им 20-30 мин ако има повече бебчета за изписване, за да ги облекат или ако съвпада с часа за хранене.

Общи условия

Активация на акаунт