Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 29 835
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
За Дружба ми е интересен казуса. Мен брокери ме навиваха за там (но НС,около метрото) с мотива,че съотношението търсещи кандидат наематели спрямо р-н Студентски е в пъти по-добро. Обаче на мен сградите,които ми харесаха,бяха на скъпи строители и не ми излизаше сметката за под наем.
От друга страна, моето мнение е,че старите жилища в непривлекателни райони все повече ще губят стойност,сравнени с НС - и от кандидат-купувачи,и от наематели.
Т.е. продажба на старата гарсониера - супер. Ами след това? Аз лично изчаквам с покупки за момента, според мен е момент за продаване,не за купуване,но това си е до лични усещания,етап в живота,планове и т.н.

# 346
  • София
Нуждая се от помощ. Обявата е на близки. Стои вече трета седмица. Според брокера в началото е имало няколко обаждания, но после нищо. Погледнете и дайте мнение защо  няма интерес.

https://www.imot.bg/2d175639818949532

# 347
  • София
За мене няма интерес заради локацията, заради високите тавани/по-трудно и скъпо  отопление/, заради старомодното обзавеждане. И липсата на  асансьор отказва някои хора.
Ако имота беше мой щях да го продам и с парите да си купя нещо по-малко, но ново и щях да  го обзаведа според сегашните тенденции. Наема ще е пак толкова.

# 348
  • София
Втори етаж над партер е. Няма асансьор в сградата. Струва ми се, че цената отговаря на състоянието. Микролокацията е добра, но това може да се види на място, а до там не се стига.
Не опонирам - опитвам се да дам подробности.

# 349
Часовете за огледите също. До 19 ч ми се вижда твърде рано.

# 350
Ами според мен спалните са приемливи и прилични, но банята и кухнята лъхат на дълбок соц. Отделно големите апартаменти са по-трудно отдаващи се, независимо от локацията

# 351
На мен няколко неща ми направиха впечатление.
- добре е да се спомене в обявата, че е втори етаж, да не си мислят хората че е 5-ти или нагоре и това да ги спира.
- бих махнала част от мебелите, и сменила корнизите и пердетата + някое одеяло/шалте в цвят на спалнята. маха се мушамата в кухнята, една покривка някаква ще е по-добре.
- могат да обмислят пускането на домашни любимци.

И последно - този текст в самата обява показва ясно на потенциалните наематели, че тук има някакъв проблем ...

# 352
Освен смяната на мушамата с покривка, евтина, но свежа, друго не бих променяла. Пообгорелия тостер и кафеварката бих ги махнала въобще.

Просто  голямо жилище се отдава по-трудно. Не е с ново обзавеждане, само холът е сравнително ОК.
В този вид по-скоро за съквартиранти би било по-подходящо. Не е непосредствено до метро, но е близо. За студенти евентуално.

Явлена не е най-удачният избор на агенция. От големите е. Може би по-малки агенции, повече за студенти търсещи.

# 353
  • София
До метрото на Опълченска е 5 минути пеша според Гугъл мапс, 6 минути до станция Сердика /входът на Борис/.

Това за текста към другите наемодатели не го бях забелязала изобщо. Обикновено пропускам такива общи, рекламни текстове.

Благодаря на всички за насоките. Цената струва ли ви се нормална за състоянието?

# 354
Цената е нормална, но обявата е написана като за интелигентен читател, каквато масата не е.

Това е много удобно жилище за 2-3 човека, а и като цена ще им излезе по-изгодно от гарсо/боксониера в Люлин, Обеля и т.н. за всеки от тях.

Втори етаж. "Стамболийски" и "Хр. Ботев".  
Пл. "Възраждане" масата не знае къде е въобще. Срещнах хора, за които" Гоце Делчев" и "Гео Милев" е един и същ квартал, както и народния театър и театър 'София" са едно и също.

Връзки има и с метро и с няколко трамвая и автобуса - реално. По комплексите за по-далечно метро, пишат в обявите, че има.
Изтъпанили сте най-напред, че няма ас-р, което на фона на 3-5, плаши, а реално не е така, втори над партер е. Масата трудно чете с разбиране и няма да се учудя, ако масово им звучи, че е на 5 ет. без ас-р.

Високите тавани който дойде ще ги види. Те са много по-хигиенични за обитаване.
Не е вярно, че тази височина по-скъпо се отоплява.  Това би било така само при равни други условия, а стара суха тухла с дебели зидове е несравнима с ЕПК, панел и пр.
Има ТЕЦ, а сградата е централна, тухлена с дебели зидове и изводът е коренно неверен ( за по-високите сметки).

Да се пипне елементарно с вкус - покривка, нещо друго. За един ден може да стане значително по-привлекателен с мисъл и вкус.

Да не би имотът да е съсобствен ?

Агенцията не е подходяща. Даже обявата я е написала за отбиване на номера, а за капак отдолу казва, че никой не го иска, а тя търси. Агенцията ли работи за Вас и Вие и плащате или вашият имот е подчинен и работи за агенцията ?!!!

Претенцията за ограничено време на звънене навява на принудителна работа на някоя дропла, за която сте досадно задължение, едно от многото, а не проект, който иска да реализира.
Снимките са контражур (повечето), без мерак правени.

За тази цена отдават двустайни по комплексите.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 20:19 от Deborana

# 355
Изглежда не е висок наемът. От друга страна, доста е зле обзавеждане, баня. Настилките балатум ли са.

Не знам ако се намаля наемът какви клиенти ще привлече.
Евентуално 1-2 сами момчета, състуденти или по-големи.
Ама вече и мъжете не щат такива бани. Нали гостенки идват.

Според мен, трябва някакъв ремонт да се направи.
Банята, тоалетната, кухнята. Повечето мебели също са малко извън амортизационния цикъл. Гледам и секциите. Отдолу 1 вратичка и 3 липсващи. Ами то за подаряване, които се пускат са по-добре нещата.
В хола срещу дивана има легло, и то май е зле.
Чамово легло в едната спалня, според мен не е ок.
Шкафът до него и той. В другата спалня и там 2та шкафа са за смяна.

Ако има желание за занимавка, без физическа сила може да се поръча с фирма/хамали (олх или ало) изнасяне на старите неща, а после доставка и монтаж на нови.
Според мен има нужда да се налеят 2-3к в някакви средно базови мебели. И може да се засили интересът (и наемът).

# 356
  • София
Подът е нов ламинат. В кухнята е балатум. Възможност за ремонт на обслужващите помещения няма. Мебелите са здрави, но наистина са стари. Гардеробите са правени по размер на нишите. Няма липсващи вртички.

# 357
  • Варна
Ами то кухня в този апартамент няма. Къде е работният плот? Има само уреди и разни отделни шкафове, но не и кухненско обзавеждане. Банята е от най-отблъскващите и депресиращи. Бих боядисала плочките и сменила санитарията, да светне малко, ако няма възможност за основен ремонт.
За пореден път се убеждавам, че днешният наемател държи повече на обзавеждане, отколкото на локация. Подобен, но добре направен апартамент в краен квартал, щеше да се е отдал за 2 часа на тази цена.
Както не върви да налееш грандиозен лукс в Обеля, така не е добре и да се оставя в такова вехто състояние иначе хубав имот в центъра. Едното не се вързва с другото и няма отдаване.

# 358
  • София
Трябваше по-рано да се допитам тук. Благодарна съм на всички за конструктивната критика. Имотът наистина е удобен за живеене.
Ако има още препоръки - чета всичко внимателно и ще предам на хората.

# 359
  • Бургас
Да дам и моите 2 ст.
Пробвайте да смените брокера, който ще има отношение към имота.
Плюсовете му не са описани въобще.
Щом няма възможност за ремонт и ново обзавеждане, свалете цената със 100 лв., пишете, че е подходящ за съквартиранти и ще се наеме веднага.
Банята наистина е зле.

Общи условия

Активация на акаунт