Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 29 834
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
И друго ми направи впечатление - всички тези столове по стаите. И ниската маса със столовете пред леглото. На мен ми изглеждат излишни.

# 361
Какво бих променила аз с ограничен бюджет:
- Ако тапетите в хола са винилови и релефни, бих минала отгоре с латекс.
- Ще махна единичното легло от хола, което е срещу дивана.
- Ще боядисам мебелите естествено дърво с матов лак, не знам дали биха могли да се омаслят с масло тип Осмо. Така тези в жълт нюанс не си подхождат с ламината. Ако е подходящо, може и да боядисам някои от тях в цвят. В кухнята да са в един и същ.
- Ще махна излишните мебели - столове и маси от спалните и шарения килим.
- Ще купя завеси от Jysk. Затъмняващите Amungen често са намалени - късите за 20, а дългите за 30 лева. Ще купя и от евтините мрежеста тънки пердета на Икеа.
- Ще сменя смесителите в банята с такива с ръкохватка на Видима например, често изпадат за без пари в ОЛХ.
- Мушамата е ужасна, бих взела едноцветна, ако въобще сложа такава
Снимките не са подробни, но това на първо четене.
От опит - голям апартамент в района би привлякъл съквартиранти от Телус, но ще трябва малко да се пипне.
Дори мисля, че ще може да се пробва и за повече пари с малка инвестиция и повече личен труд.
Банята ми изглежда много непривлекателна. Нещо с PVC панели или боя върху плочките. Не съм го правила обаче и не мога да дам съвет от опит.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 22:54 от tanitkata

# 362
Явно хората вече искат да живеят в хубава обстановка. Перденцата, късички и шаренки, мушамата- може някоя много възрастна жена да ги хареса. Но много възрастните не биха наели 3-стаен без асансьор.
Площад Възраждане не ми е любима локация.
Наемодателите да намерят някоя начинаеща дизайнерка и да им го измисли подобаващо. Обожавам високи тавани, но със съпътстващото им обзавеждане. Без пари не става.
Или да смъкват още цената.

# 363
На мен ми е много ретро такова жилище и не бих го наела, освен по принуда.
Казвам го с цел защо няма интерес към него, не за да се изкажа лошо.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 22:28 от ДХ3

# 364
Нуждая се от помощ. Обявата е на близки. Стои вече трета седмица. Според брокера в началото е имало няколко обаждания, но после нищо. Погледнете и дайте мнение защо  няма интерес.

https://www.imot.bg/2d175639818949532
Дъщеря ми и нейна приятелка наеха подобен тристаен апартамент до парк Заимов в стара сграда,  без асансьор, на 6-ти етаж (баща й остана без кръст докато качи по-тежките неща). Жилището също е с високи тавани, което е голям плюс, според мен - създава простор. Повечето мебели са стари и от дърво, но част от вратичките са  боядисани в бяло/светло бежово, другите са оставени  в естествен цвят, както и спалните - съчетанието се е получило много добре. Плочките в банята също са боядисвани. Жилището има артистичен и леко аристократичен дух, на девойките много им хареса - най-вече вградения гардероб в коридора, който събира поне 40 кутии с обувки.
Та с малко въображение и на вашето жилище може да придадете по-съвременен вид - младите наематели са разглезени и капризни. Не сте посочили в обявата и възможностите за паркиране.

ПП: Наемът им е 1200 лв., проблемът е паркирането и наемател с кола вероятно не би го наел.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 23:17 от vanians

# 365
Това жилище ми действа като машина на времето. Не бих го наема в този му вид и за тази цена. Наистина трябва да го освежат малко, ако не се наеме в срока в който хората са си определили, че биха изчакали.

# 366
Да си пуснат сами обява. Че то Telus е отсреща. Да залепят обявата до сградата, на английски. От тази фирма постоянно има търсещи. С претенции и чужденци,ама са много кандидат-наематели. Поне 2 отделни спални има,нали?
Снимките не дават добра представа за жилището. Порталната конструкция и преходите,както и отделната кухня,не са актуални към днешно време.
Наемодателят да се замисли какъв ще е профилът на хората,които ще наемат жилище в това състояние?
За семейство - не го виждам, те ако извадят 1300 лв,ще имат избор от много по-нови жилища. Или някое голямо арабско семейство примерно 8-членно.
Съквартиранти/студенти, които не са еластични и искат само локация център.Има доста университети недалеч.

Цитат от Raya: "Струва ми се, че цената отговаря на състоянието"
Цената трябва да отговаря на пазара. А пазарът не иска катакомби от 1930 година с нула маркетинг за 1300 лв. Тази цена може да я постигне Azzy, като декорира за 2 часа и звънне на 5-6 познати брокера,които после няколко дни на всички потенциални клиенти ще предлагат този апартамент първо.

# 367
  • София
Там е синя зона. С винетка може да се паркира където има място, но не знам дали за нея не трябва постоянен адрес. Спалните са две отделни, вестибюл и хол, самостоятелна кухня, умивалник, баня с тоалетна заедно и мокро помещение.
Благодаря за насоките. Ще им предложа за Telus.

# 368
Да си кажа и аз: като начало махам мушамата, махам килима и пердета, заменям с тънките бели от Икеа, някакви плътни - от Юск, махам ниската масичка със столовете, че дори и едното легло.

И си пускам обява сама по ФБ-групите.

Следваща стъпка, ако имам време и сили - бих боядисала тапетите с латекс, че те имат много жълтеникав оттенък.

Но най-евтиният вариант е просто да бъде махнато сантименталното обзавеждане, което не е функционално. А след като се посъберат пари, да се направи ремонт.

Пуснете го по ФБ-групи, нищо не губите.

# 369
  • София
За паркиране в синя зона - иска се адресна регистрация  и колата да е на името на регистрирания. Сменени ЛК, шоф. книжка и талони на МПС.
Проверявах за мои имот със зона. Нямах проблем да регистрирам наемателя, но колата му беше фирмена и отказаха.
Сега пак разгледах обявата - никъде не е споменато, че апарт. е на нисък етаж.
Който чете запомня, че асансьор няма. От къде да знае, че не е на последния ет?

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 07:48 от Aisha

# 370
  • Бургас
Абе цялата обява е написана с краката.
То бива некадърност и незаинтересованост, ама чак толкова!
Явно не иска пари тази брокерка, поне малко да се понапъне.

# 371
Да,обявата е написана сякаш е само минуси.
Примерно може да се скрие,че сграда е 1930 г (освен ако съвсем не се разпада); да се махне,че няма асансьор (отдолу има списък с екстри и като го няма асансьора,значи няма. Етажът е нисък,че да е проблем).
Но основното е цената. Не мисля,че има чак такова търсене на това място,че някой да вземе това жилище в това състояние на тази цена,освен ако не е проблемен или чужденец. Може би най-лесно е да пробвате на 999 лв/500 евро. Ако има гора от желаещи,сами ще наддават. Но ме съмнява.

# 372
Мда..бих си я написала сама като изложа плюсовете на имота...нисък етаж, близост на метро и т.н....И групите във фейса после...пускам я там.

# 373
  • Варна
...
Който чете запомня, че асансьор няма. От къде да знае, че не е на последния ет?

Пише ет. 3 от 5 - най-горе, до квадратурата.
Аз не бих махнала изречението, че няма асансьор. Това е екстра от огромно значение и е важно да се подчертае, че тук липсва. В противен случай много хора няма да са прочели и ще си изгубят времето.

Апартаментът наистина е задръстен с излишни мебели. Само вижте тук в една малка общност колко хора го отбелязахме. Струва 0 лева да се изхвърли излишното. Пуска се обява в олх, че се подаряват и до няколко часа ще дойдат цигани да ги изнесат безплатно. Иначе е чисто, но от толкова натурии трудно се вижда.
А, и още една идея - в апартамент, който така или иначе е за основен ремонт, защо не разрешите домашни любимци? Стопаните на животни ужасно трудно си намират квартири, съответно нямат претенции, рядко се местят.

# 374
  • София
Много сте ми полезни. Благодаря ви!
Някои неща и аз ги виждам, но за други изобщо не съм помислила.
Благодаря и за посочените минуси, и за предложенията за подобрения.

Общи условия

Активация на акаунт