Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 27 632
  • 761
  •   7
Отговори
# 750
Момичета, дайте съвет! Наемателят се изнася в понеделник. Трябва ли да се осланям на празно обещание за плащане не сметките за ток и вода, особено с оглед, че месецът беше доста студен и може и 200 лв ток да е навъртял, особено след като чудесно е знаел че ще се изнесе. Сигурно и входни дължи. Не трябва ли да остави сума, а ние да му възстановим ако има разминаване. Въпреки, че присъствах на подписването, не знаех, че на бащата не са е вписани данни от Л.К. Уж погромът беше обеца на ухото на синът ми, а се провали още първият път.

# 751
Какво пише в договора?

# 752
Аз не съм успяла да проследя случая ти Майорика - нямате ли депозит ?
Аз не бих се осланяла, изискай си си да се остави сума за сметките.

# 753
Да остави сума ...депозит ако има, се връща СЛЕД  излизане сметките за месеца.

Имах задочничка за кратко, момичето ми остави пари, платих сметките като излязоха и остатъкът от 30тина лв й преведох по сметка през банкирането. /от др.грод беше /..

На доверие - не!
И водата виж по водомер колко кубика има от последното засичане, и тях си хвани.

# 754
Има един депозит, но по договор е неустойка. Май са прави наемодателите, които вече са на два наема. След толкова труд и пари да ми седи някой 1 месец, и да спи на чисто нов матрак,  и се въргаля по чисто нов ъгъл, не ми е О.К. Няма как да присъствам, а собственикът е "мека Мария".

# 755
Ами вариантът ти е да опишете в приемо-предавателния протокол,че депозитът остава за неустойка за предсрочно прекратяване и вече да се разберете за сметките той да си ги плати. Можеш да засечеш по фактурата за тока последната началното потребление и да видиш електромера - крайното към дата на изнасяне и да го сметнеш. Същото и с водата.
Всъщност,в приемо-предавателния ви протокол отпреди месец трябва да ги има тези показатели.

# 756
Депозита е неустойка и за него няма претенции, водомерите са засечени. Първата сметка за ток е платена от нас, въпреки че периодът е няколко дена след нанасяне, но никога не сме били чак толкова дребнави. Електромерите обаче са заключени в помещение, до което нямаме достъп, и не може да ги засечем преди изнасяне. И особено след като е скатал лични данни, смятам за редно той да остави някаква сума, собственикът няма къде да изчезне. Някои от момичетата знаят какво преживяхме от предишния наемател.

# 757
Лошо...няма какво да му връщате, тоест няма нищо с което да го държите, че да клекне да плати сметките. На добра воля ще я общо взето.
Виж ако чака да върнете депозит, ще не ще ще плати. Ама така само ключове трябва да върне...
Дано излезе отговорен. Искайте да остави там 200 лв...или колкото ще са сметките...и стискате палци.
Водата колко е?

# 758
Благодаря Тета! И аз така мисля че ще стане. Те си снимаха водомерите при нанасяне, а колко са изхарчили ще се види при напускане, и трябва да платят веднага, тъй като имаме над 100м3 надплатени с което са уведомени и сме го доказали с последната фактура. То ако успеем да го отдадем на ново до края на месеца ще е добре, но се съмнявам. Хората просто скатаха хотел.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 17:28 от majorica

# 759
И аз имам 10 кубика надписани, обаснила съм им, но няма да ги искам. За сега така съм решила.

И аз има една такава, стоя две седмици, и напусна. Искаше депозит да й връщам. Заради нея и хладилник купих, че искаше....ама вече знам - компромис зироу.

Искай два депозита за напред. Аз съм с два в момента и ми е по-спокойно така, че ще има с какво да платя сметки, ако ме завлекат с неплатени.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 20:08 от Moderator3

# 760
  • Бургас
majorica, пресметни грубо колко ще са сметките, поискай им парите веднага при изнасяне и кажи, че когато излязат, ще върнеш разликата.
Този номер с пестенето за хотел го хванах като практика преди три години в Бургас. Наемат в началото на лятото, прежалват един депозит, изнасят се в края и им излиза в пъти по-изгодно от аирбнб морето.
Явно и в София са се научили някои задочници.
Двата депозита ще ги излекуват.

# 761
Той ли изяви желание сам да напусне или вие му подсказахте след бъркотията,която заварихте?
Той го измисли. Чакаме го от тогава да се видим и обсъдим състоянието на имота, толкова е сериозен.

Общи условия

Активация на акаунт