Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 44

• 21 354
  • 579
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Което пак не спасява, ако наемателят реши да ползва нещо друго не по предназначение - ние например имахме закачалка за малка домакинска кърпа до плота, според мен на удобно място, но наемателката беше решила да си държи кърпата /очевидно доста мокра/ върху дръжката на фурната (метална/иноксова), която се беше обелила и ръждясала съответно.
Всякакви закачалки/поставки в банята слагаме, посуда - не /освен една дъска за рязане, че на плота бяха рязали предишните, както и сушилник за съдове/. А, метла с лопатка, кофа за моп и прахосмукачка също оставям, иначе може и да не купят някои.

@Olive, може ли да споделите марката на фурната?

От 15 години вкъщи кърпите, които използваме за подсушаване на плота и съдовете стоят върху дръжката на фурната и подобен проблем нямаме.
Gorenje беше. Не твърдя, че е топ марка, но мокри кърпи върху дръжка на фурна не бих държала.

# 526
  • Варна
Хм, и ние сме с Gorenje на едното място и дръжката на фурната е изтъркана. Не е ръждясала, понеже е пластмасова, но иноксовото покритие се е изтъркало и отдолу е черно. Даже тези дни ще търся да купя иноксов спрей и ще я фъшна. По-зле няма как да стане.

# 527
Гледайте да не е слаб спрея и да остава по ръцете Simple Smile
Голям зор видях с едни дръжки на хладилник.
Пръсках ги 2-3 пъти. Накрая май станаха стабилно.

# 528
  • София
При нас мъжа ми май я смени изцяло. Не ставаше за нищо. Може и от марката да е, но пак не разбирам ако има кукичка/закачалка, защо ще си държи човек мократа кърпа там.

# 529
  • Варна
Примерно защото като е опъната ще изсъхва по-бързо, особено когато във фурната се пече нещо и нагрява стъклото. А като виси на една кука, седи повече влажна.

# 530
А купувате ли прахосмукачки за имотите, които отдавате?

# 531
# 532
  • Варна
Да бе, ей сега и преса за коса ще им купя… 😀 Това са си лични вещи, лесно преносими и пасващи във всеки имот.

# 533
  • Бургас
Освен това голяма част от хората вече ползват само роботи.

# 534
  • Варна
Някой сигурно очаква ние да му купим и робот, или безкабелен дайсън за 2000 лв…
Аз даже метла и лопата не купувам. Нещо, което струва 5 лева в домашните потреби, да си купят сами. Както си купуват рендета, цедки, отварачки и т.н.
Те ако са чак такива мизерници че да не се сещат, че трябва да се почиства, ако няма оборудване, няма да го правят и при наличие на такова…
Бих оставила само и единствено ако имам налични и не ми трябват, но не бих купила.

# 535
По мое мнение, баните е добре да са с монтирани полици, закачалки, т.н., за да не лепят, пробиват и т.н.
Никакви други неща

# 536
  • Бургас
Да ви поФаля ето тази работа:
https://www.masterhaus.bg/bg/product/41161-kit-za-dyrvo-12-bjal-200-g

Прекрасно нещо за възстановяване на драскотини, повреди, пукнатини по мебели. Особено белият цвят за бели мебели е безценен. Изобщо не си личи.

Последните наематели са затрили капаците на дистанционните за климатиците. Много тъпо да се отдава така без капаци. И никой не продава капаци.
Купих две универсални дистанционни от Тему, по 5 лв. всяко. Тръгнаха веднага.

# 537
Кита за дърво е топ, аз каса на врата оправих с него преди известно време:-)

# 538
Прахосмукачката в квартирата е наша, както и микровълнова, ютия и ерфраер. Пиша за сравнение.
За пердетата питах дали може да ги пера, само защото наемодателката на брат ми държеше да ги дава на пералня, както и килимите.

# 539
Бърз въпрос: някой декларирал ли е колко боклук ще генерира за 2026 за София става дума във връзка с новата такса смет? Срокът бил 30.09 сега разбрах явно съм пропуснала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт